Az ember mindenek előtt

 

 

Köszöntöm az olvasókat a blogomban.

 

Ezt az oldalt 2010-ben azért hoztam létre polgármesterként, mert a választási kampányaim  egyik alapeleme volt : -a "Nyilvánosság biztosítása".

Megvizsgálva az akkori körülményeket és a helyiek információ éhségét, , arra az elhatározásra jutottam, hogy egy nyilvános blog formájában mutassam de a személyemet.

A másik fontos szempont az volt, hogy itt folyamatosan adjak információkat a "polgármesteri-önkormányzati munkáról" és a Taszár községet érintő közügyekről, fejlesztési elképzelésekről.


Nem kevés időt és energiát áldoztam az évek során ennek a blognak a folyamatos írására, és itt rögtön meg is jegyzem, hogy azóta Taszáron egy volt önkormányzati képviselő kivételével senki nem követte a példámat.

Nem volt senkiben  bátorság és kitartás ahhoz, hogy nyomon követhető módon dokumentálja a munkáját, amit a "Köz" érdekében végzett.

Én megtettem!

Néhány statisztikai adat a blogomról, az elmúlt 12 év számokban.. :

Közel 200 önálló bejegyzés és több, mint 130 ezer "klikkelés" jelzi a látogatások számát 30 országból. Egyetlen nap alatt közel 1000 keresés a nevemre..


Fontos volt pontosan meghatároznom, hogy hová is pozicionálom magam az életben, és mi  a véleményem a közérdekű dolgokról.

A változások végig kísérnek bennünket az életünk során. Óriási kihívás az életünkben az, hogy folyamatosan tudjunk alkalmazkodni ezekhez a megváltozott körülményekhez.

Engem is megérintett ezeknek a "válzozásoknak a szele", és 12 év után a blogom is "arculat váltáson"  esett át 2019 őszén.

Alapvető ok a polgármesteri munkám megszűnése, hiszen emiatt "okafogyottá váltak" a bejegyzéseim.

 

Ennek az arculat váltásnak a legszembetűnőbb következményeként az oldalam, már nem a hosszan felsorolt négy önkormányzati ciklusban elért eredményeimmel indul, hiszen ez, ma már "történelem".

Aki esetleg kíváncsi lenne a polgármesteri munkám során elért eredményeire, az egy külön bejegyzésben találhatja meg ezt a témát itt.

 

A sors számomra új célt, és más irányt jelölt ki, de egy dolog nem változott az  életemben, ez pedig az emberi értékek tisztelete.

Értékek amelyeket a szüleim tanítottak, és melyek szerint éltem, élem az életem, és amikre támaszkodok a mai napig is. Ezek azok az elvek, amelyek sok esetben segítettek az új irány kiválasztásában, és a döntések meghozatala előtti nehéz órákban.

Igyekeztem erőt meríteni ezekből az értékekből a sorsdöntő pillanatokban és határozottnak lenni még akkor is, ha éppen bizonytalan voltam. Minden vezető életében vannak ilyen pillanatok, aki ezt letagadja, az nem mond igazat!


A feleségem elvesztése okán ma már nem tudok és nem is akarok olyan dolgokkal foglalkozni, amire nincs befolyásom.


Ezen "dolgok" közül az egyik és a legfontosabb döntésem a taszári polgármesteri tisztség, amit soha többé nem vállalok, mivel 37 év után végérvényesen lezárult életem egy jelentős szakasza, és elköltözünk Taszárról.

Új életet kezdünk máshol.