Önéletrajz

Szeretettel köszöntöm a blogom látogatóit. Ezen a honlapon kívánom bemutatni személyemet és munkámat minden érdeklődőnek, amellyel képet kaphatnak a polgármesteri munkám mellett a mindennapjaimról, és azokról a dolgokról, amelyek engem érdekelnek, foglalkoztatnak.

Amennyiben bármely téma felkeltette az érdeklődését, ötleteit, javaslatait, véleményét szívesen fogadom.

 

Pataki Sándor vagyok, 52 éves. 1986-ban kerültem Taszárra hivatásos katonaként, ahol repülőgép-szerelő beosztásban dolgoztam 1997-ig. Az  alakulat átszervezésével, tartalékos állományba kerültem. Dolgoztam az amerikai kiszolgáló egység biztonsági szolgálatánál, és 1 évig tolmácsként is. Később vállalkozóként sok emberrel, kapcsolattal és tapasztalattal gyarapodtam.

26 éve vagyok nős, feleségem Szilvia, a szomszédos Baté, Fonó, Kaposkeresztúr, Mosdós, Kaposhomok, Szentbalázs, Cserénfa, Hajmás, Kaposgyarmat, Gálosfa községek közös hivatalának körjegyzője. Regina lányom 20 éves, és Budapesten az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanul. Anna lányom 14 éves, és a helyi általános iskolában 8. osztályos.

Feleségem 1996-óta dolgozik jegyzőként, így a munkája révén sok tapasztalatot szereztem az önkormányzatoknál folyó munkákról. Ezen tapasztalatokra alapozva éreztem ambíciót arra, hogy a 2003-as időközi polgármesteri választáson megméretessem magam. Hónapok felkészítő munkája és rengeteg emberrel történt személyes beszélgetés alapján fogalmazódott meg az akkori választási programom.

2003. április 27-én választottak meg Taszár község független polgármesterének, 10 jelölt közül amely akkor, és most is számomra nagyon felemelő és megtisztelő érzés volt. A 2006-os, a 2010-es, és a 2014-es önkormányzati választások eredményei voltak azok amelyek igazolták számomra azt, hogy jól döntöttem. Ezt minden Taszárinak köszönöm!

Taszárhoz köt a családom, a múltam és a munkám. Az elmúlt 33 év alatt megismertem Taszárt, valamint polgármesterként a negyedik önkormányzati ciklusomat töltve, az itt élő embereket. Mindig megpróbáltam alkalmazkodni a változó körülményekhez és polgármesteri munkámmal segíteni az elmúlt több mint 16 évben Taszárt. Hittel és meggyőződéssel igyekeztem ezt tenni, alázattal, megfontoltan.

Soha nem inogtam meg a kihívások láttán, mindig a megoldásokat kerestem és ezt teszem  most is.

Alapvetően pozitív embernek tartom magam, meggyőződésem szerint minden  " fejben  dől el". Szomorú vagyok, mert a mindennapokaban csak a rossz hírekre kapják fel az emberek a fejüket, pedig a mindennapok sokkal szebbek lehetnének, ha a médiákból, az újságokból, a tv-ből nem csak a negatív hírekkel "bombáznának" bennünket.

Addíg a pillanatig amíg nem gondolkodunk másképpen a minket körülvevő világról, mi is pont olyan negatívvá,  és rosszkedvűvé  válhatunk. Az embernek saját kezébe kell vennie  sorsát, így válósíthatja meg céljait és fejlődhet ezáltal a Magyar Nemzet.

 

A Honvédelmi Miniszter elismerése a munkámért, amelyet Budapesten vettem át a Stefánia Palotában 2011 május 25-én.

A Kitüntetésem