A második "születésnapom"

 

Ebben a bejegyzésemben arra a szomorú balesetre emlékezek, amelyben "újjászülettem", és talán nem túlzok akkor ha azt mondom, hogy ez a második születésnapom!

Örökre kellemetlen emlék marad a számomra ez a baleset amely sajnos maradandó károsodás miatt is visszavonhatatlanul része lett az életemnek!

Ezen a napon elgondolkodok azon, hogy a közlekedésben motorral résztvevőket mennyi veszély fenyegeti mert az autósok sajnos nem kellően figyelnek rájuk.

Velem is ez történt 2011 június 21-én, mert nem adták meg az elsőbbséget nekem.

Egészen pontosan szabálytalanul elém kanyarodott az autó sofőrje, aki nem tartotta be a KRESZ szabályait.

Hivatalosan is megállapította az Igazságügyi szakértő, hogy nem én voltam a baleset okozója, ellentétben az akkori hírekben megjelent kommentelők hozzászólásait tisztába téve.

A több, mint 30 év motorozási tapasztalatom akkor és ott nem volt sokat nyomott a latban! A taszári polgármester motor balesete azonban már nagyobb hír értékkel bírt a médiában.

Kaptam én ott hideget és meleget egyaránt. Ezt csak utólag olvastam , hiszen hetekig a kórházi ágyat nyomtam, és annak is örültem, hogy egyáltalán túléltem!

Ez alatt az idő alatt volt időm gondolkodni az életemről, amelyben a fontos, és a fontosnak látszó dolgok átértékelődtek a számomra. A kórház intenzív osztálya pedig nem az a hely, ahová "vágyik" az ember.


Amint a körülmények és a lehetőségeim megengedték,  emberségesen és korrekten akartam lezárni ezt az ügyet. Az ügyvédem javaslatára  mediátori eljárást indítottunk, hogy ne vegyék el az autó vezető jogosítványát, hiszen azt munkaeszközként használta. Első alkalommal ennek az eljárásnak a lezárásakor kérdezték meg tőle "hivatalosan", hogy kért-e, kér-e  elnézést tőlem.

Mit gondolnak, hogy mi volt erre a válasza?  ....:" Nem kértem én! Nem is fogok!"... Röviden, tömören.

Ezután született meg bennem a vélemény egy akkor 67 éves felnőtt emberről...NO KOMMENT!

 

Minden motorosnak széles utat, és balesetmentes közlekedést kívánok!

 

http://kapos.hu/hirek/kek_hirek/2011-06-21/sulyosan_serult_a_motoros.html

A baleset utáni első kép..

Összetört

Már a garázsban

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (2 db)

Kusnyér Mihály

2017. 06. 24. 08:01

Sajnos az autósok nem figyelnek a motorosokra,ami nagyon szomorú!!!!!!!!

Hajnal László

2016. 06. 21. 22:35

Sajnos igy forog a világ Sanyikám!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom