Bokáig sárban

 2003 tavaszán a polgármesteri megválasztásom után elkezdtek érkezni hozzám a lakossági észrevételek, ötletek, és javaslatok, hogy mit is szeretnének az emberek.

Ezekből szedtem össze néhányat, és adom közre csak azért, hogy néhány embernek legyen valami fogalma arról, milyen is volt Taszár 18 éve !

Kinizsi utcai észrevétel: Sanyikám! Meg tudnád oldani, hogy ne kelljen sárban, gazban oda gyalogolni a buszhoz reggel?

Természetesen! Válaszoltam. Mire gondoltok? Egy járdára a Millenniumi Emlékparkban. Lementem, megnéztem a helyszínt, hol volt kitaposva, és utána kerestünk rá pályázatot, megterveztettük, és így alakult ki a jelen formájában a park. Padokkal, közvilágítással, stb, stb..

Lakótelepi észrevétel: Meg lehetne oldani, hogy a HEMO ( mai önkormányzat épülete) előtt ne essünk hasra télen a járda végénél?

Megnézem mit tehetek! Válaszoltam. A tisztánlátás miatt írom, mert 2003-ban jártunk, és ez a terület a honvédségé! Az önkormányzat jogilag ott semmit nem csinálhat a honvédség engedélye nélkül! Aki ezt esetleg nem tudta volna, annak írom.

Bementem az akkori parancsnokhoz, de nem igazán támogatta ezt, mert mi van, ha a mentő jön, és akkor nem oda menni a főbejárathoz? Kérdezte. Erre azt mondtam, hogy akkor körbe megy a mentő. Bele egyezett...és elkészült a lépcső, korlát, akadálymentesített feljárat a baba kocsiknak..Örültek is neki az emberek!

Állampolgári bejelentés: Polgármester úr! Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet leülni az új buszmegállókban, mert nincsenek padok? Valóban nem voltak, érthetetlen oknál fogva, hogy ezt miért nem kérték . nem tudom, de egy nagyon rossz döntés volt, minde  esetre  megoldottam. Atóta  mind a hat buszmegállóban vannak padok, és le tudnak ülni az emberek.

Lakótelei észrevételek: Azt szeretnénk kérni, hogy a lakótelepen a bolt mögötti járdát esetleg újra lehetne-e aszfaltozni, mert gyalázatosak azok a lerakott járdalapok? A másik észrevétel, a lakótelepi boltot és a buszmegállót össze kötő járdával lehetne-e valamit csinálni, mert esős időben bokáig járunk a vízben, télen meg korcsolya pálya az egész, és nagyon balesetveszélyes?

Hívattam egy dózert, és ott az egész partoldalt jó egy fél méterrel leszedettem, és a korábbi magas lépcső is eltűnt, kétoldalt akadálymentesített feljáratot, és korlátot építettünk, hogy megkönnyítsük az buszról leszálló emberek közlekedését. Itt említem meg azt is, hogy nem volt buszmegálló az önkormányzattal szemben a túloldalon, azt is az én ciklusomban építettük.

Ilyen példa a 28-as épületnél az út kiszélesítése is, hiszen egy keskeny, balesetveszélyes útkereszteződés volt ott, amit szintén a honvédség engedélyével, és pályázati forrásból bővítettünk ki.

Felmerülhet a kérdés, hogy ezeket a hosszú év(tizedek) óta fennálló problémákat előttem miért nem oldották meg? Erre nem tudok és nem is akarok válaszolni, de minden esetre én megoldottam!

Nagyon fontos és már a múlt homályába vesző „probléma” volt, a gyerekek „vonulása” az általános iskolából az óvodához ebédelni, mivel az iskolában nem volt étkezde..

Hóban, fagyban, esőben, szélben mentek fel az osztályok ebédelni, nem kis zavart okozva az óvoda konyhánál, nem beszélve a déli zajongásról, és hogy emiatt nem tudtak az ovisok normálisan pihenni. A vonulás egyéb járulékos kényelmetlenségéről nem is beszélve. Nagyon örültem annak, hogy végre ki tudtuk alakítani jelenlegi helyén az iskolában az étkezdét!

Apropó iskola!

Néhány gondolatot itt is megjegyeznék, mert van mit. A megválasztásom után először az udvari kézilabda pályát aszfaltoztuk újra nem kevés összegért, és új kerítést is kapott körben. Azóta sem került sor a letaposott, és megrongált kerítés cseréjére, csak toldoztás-foltozták. Nem gondolnám azt, hogy az intézmény vezetésének ebben nem volt felelőssége, de ez már a múlt.

Több osztálytermeket újítottunk fel súlyos tízmilliókért sajnos csak önerőből, mert pályázati forrás nem volt hozzá. Emellett minden lehetséges formában támogattuk az intézményt, például gyerekek versenyekre utaztatásának költségeit fizette az önkormányzat, vagy az év végi jutalom könyvekkel.

Még egy fontos tényt is megemlítek, ami szintén  feledésbe merült, a taszári gyerekek nyári táboroztatása, amit nem kevésbé nekem köszönhettek, hiszen a Református Egyházzal megegyeztem akkoriban, hogy bentlakásos szociális otthon értéseítésével együtt, vigyenek el taszári gyereket az egyház Balatonfenyvesi nyári táborába! Így is történt ! 50 taszári gyereket vihettünk el 2 évben 1 hétre nyaralni. Aki esetleg ezt nem tudta volna, vagy elfelejtette, ezt csak azért írtam le...Döntse el mindenki, hogy ez jó volt, vagy sem...Szerintem nagyszerű dolog volt..de ezt is elfelejtették már a taszári szülők..

Zárszóként az általános iskolánkról..

Már akkoriban is nevet szerettünk volna adni az intézményünknek, de ez sajnos nem igazán érdekelt senkit, hiába erőltettem..Érdekes módon a 2019-es önkormányzati választások után egyből adtak nevet neki..hogy azok az emberek hol voltak akkor, amikor kellett volna, azt csak találgatni tudom..Minden esetre ez is elgondolkodtató..Talán nem volt akkoriban pedagógus minősítő eljárás, amin támogattam őket akkoriban..Talán így van..de felesleges lett volna az is, mert amikor volt minősítés és én személy szerint is támogattam őket, már azt is elfelejtették..Ugye?! Hát ilyenek az emberek! Jó tett helyébe jót ne várj! Megtanultam..

Olyannyira fontosnak tartottam az intézmény fejlesztését, hogy minden eszközt, és pályázatot megragadtunk a fejlesztésre. Ennek eredménye az a felújítás is, amire a pályázatot még mi adtuk be 2019-ben. Írom ezt azért, hogy tisztába tegyük a dolgokat!Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom