Az emberek felejtenek

Valóban így van ez kérem szépen, mert az emberek gyorsan felejtenek..

 

Azt már elfelejtették a Tisztelt Taszáriak, hogy az önkormányzat saját forrásából minden családnak vissza fizette az egész évi kommunális adóját rezsi támogatás formájában. Ez nem össze keverendő a központi kormányzati rezsi támogatással, hanem a taszári önkormányzat saját döntése alapján valósítottuk meg.. Ugye nem tudták..?!

-a helyi újszülöttek egyszeri, 10.000 Ft-os támogatását is nagy részben nekem köszönhetik

-az iskolában-óvodában a fogászati hónap alkalmából a fogkefével ajándékoztunk meg minden gyereket

-amikor 2003-ban a Magyar Államkincstár vissza akart fizetteni 43 millió ft-ot az önkormányzattal, mert szabálytalanul, több ember után igényelték le a nyugdíjas ház  normatíváját, és ezt sikerült megoldanom..korrekten... így kezdődött a polgármesteri munkám akkoriban

-amikor még úgy készültek új buszmegállók Taszáron, hogy nem volt bennük pad, és nem tudtak bennük leülni az emberek

-amikor még a Kinizsi utcából is úgy botorkoláltak át sárban és sötétben az emberek a buszra az egykori Millenniumi park helyén a "susnyásban" mert  nem volt  ott járda, padok, és közvilágítás..

-amikor még nem volt gyógyszertár egy 2000 lakosú településen, és a háziorvosnál kellett sorba állni az embereknek  egyetlen nyomorult gyógyszerért...ugyan az kampányolt akkoriban a gyógyszertár megnyitása ellen, aki ellenem tette ugyan ezt 2019 őszén, az önkormányzati kampányban is..

-amikor az önkormányzat szolgálati autója ment be hetente 2 alkalommal Kaposvárra a lakosság gyógyszereiért...Persze ingyen, és kötelezően.. Nem tudták..?! Pedig így volt..

-amikor még az orvosi rendelő nem volt felújítva, de ez is megvalósult 41 millió Ft pályázati forrásból

-amikor 40 év után a volt lakótelep teljes út hálózatatát újra aszfaltoztuk, és a sok éve elhanyagolt járdák nagy része is  felújításra került..

-amikor 60 millió Ft pályázati forrásból felújítottuk a bölcsődénket, és nem bezártuk ezt az intézményt, hogy letegyük a fejlődés alapjait... Nézzék már meg, mennyi bolcsőde van a környéken...?

-amikor a volt lakótelep fűnyírását igyeketem megoldani, hogy ápolt, gondozott legyen a lakótelep..

-amikor a lakótelep közterületein a fák ágait le kellett vágni, és a száraz, baleset veszélyes fákat kivágni..

-amikor a lakótelepi önkormányzati tulajdonú bolt tető szigetelését meg kellett oldani sok más feladattal együtt

-amikor a lakótelepi közvilágítás nagy része nem világított, és életveszélyes volt,  megrázott egy gyereket az áram 100 millió ft saját forrásból, minden pályázati pénz nélkül oldottuk meg ezt is..

-amikor 40 mllió ft-ért 3 új, EU-s szabvány szerinti játszótérre pályáztunk, és építettünk a régiek helyén

-amikor a lakótelepi, Ady, Petőfi utcai járdák és utak, vagy a Kossuth L. és Dózsa és a Vörösmarty utca útjai, csapni valóan rossz állapotban voltak, de mindegyiket felújítottuk..vagy nem volt közvilágítás a Mátyás és a Kossuth utcák között, és járda is csapni valóan rossz állapotú volt..

-amikor a temetőben a ravatalozót felújítottuk, új járdákat építettünk, és Mária kegyhely sem volt..és a régi üzemeltetőre mindenki csak köpködött..

-amikor még nem volt repülőmúzeum, és nekem kuncsorogtak a volt katonák, hogy ne engedjek már elvinni semmit....és bizony ezt is nekem köszönhetik! Akkoriban én vállaltam érte felelősséget az önkormányzat részéről egy szál egy magam..különben elvitték volna szőröstül-bőröstül az egészet..csak a rend kedvéért..azóta meg új járdát, és tetőt is kapott az épület, de ez sem tetszik..

-amikor 2008-ban elzárták a lakótelep ivóvíz csapjait, és lajtos kocsik helyett Orciból oldottuk meg a víz ellátást 7,8 millió Ft-ból..

-amikor a lakótelep közepén még ott ette az enyészet a volt óvoda épületét, és sikerült megoldanom szó szerint egyedül azt, hogy szociális otthon épüljön ott, így új munkahelyeket is teremtve..és 150 gyereket vittünk el ingyen nyaralni a Református Egyház üdülőjébe Balatonfenyvesre... ugye.?!

-amikor az általános iskola 2003-ban új kerítést kapott, (amit jól tönkre is tettek) és úra aszfaltoztattam a kézilabda pályát, sok tíz millió ft-ért felújítottuk az osztály termeket, vizes blokkokat, és új ablakokat is kaptak

-amikor az iskolások még az óvodába jártak ebédelni, és ott zavarták az ovisokat a visekkedésükkel a pihenésban..

-amikor harcolnom kellett a volt laktanya tulajdonáért, és sikerült 100%-ban, 1,7 milliárd ft-al gyarapítani az önkormányzat vagyonát

-amikor megoldottuk a község kultúrális problémáit, és 41 millió ft-os pályázati forrából új IKSZT intézmény kialakításával, és munkahelyeket teremtettünk, sok millió ft pályázati forrásból, ezzel élénkítettük fel a községünk kultúrális-szabadidős közéletét. Csak megjegyzem, hogy a 29 ezer kötetes könyvtár itt maradásáért is sokat tettem akkoriban.

-2003-ban én kuncsorogtam az itt állomásozó amerikai csapatok kiszolgáló cégénél 540.000 Ft támogatásért az akkori gyerek-és falunapunkra, amit az általános iskola udvarán tartottunk.. Ugye emlékeznek..?

-Tartottunk pályázati forrásból sikeres gyermek és falunapokat, nemzetközi kutya fesztivált és még a szomszédos településekkel közösen is kerestük az együttműködést, sikeresen. 57 millió Ft-ból sikerült pályázati forrást közösen használtuk ki a kultúra és a közösségi élet erősítésére.

-amikor még nem volt szociális tűzifa, és nem tudtunk ilyen módon is segíteni a rászorulókon. Csak a rend kedvéért, és a tisztán látás miatt! Ezt a támogatást nem a szociális bizottsági tagoktól kapták a családok, hanem az ÖNKORMÁNYZATTÓL! Aki mást állít, az hazudott, és félre tájékoztatta az embereket,... mert tudom, hogy így történt!

-amikor a régi ütött-kopott autót új kisbuszra cseréltük

-amikor a laktanyai környezeti kár kötelezően előírt elhárítását megoldottuk 240 millió ft pályázati forrásból

-amikor a laktanya hasznosítását és területének rendezését elkezdtük és új ipari park kialakítását kezdtük meg 300 millió ft 100%-os pályázati forrásból

-amikor a sok éve egészségügyi kockázatokat rejtő ivóvízminőség-javítását elkezdtük 434 millió ft  100-%- os pályázati forrásból..

-Amikor harcolni kellett az egészségünkért, a saját és gyermekeink jövőjéért, mert egy gumiégető vegyi üzem közelbe telepítésével tönkre akarták tenni a jövőnket, az egészségünket, Taszárt...

-Tönkre tenni szó szerint mindent! Élhetetlenné, kihaltá, és értéktelenné tenni ingatlanjainkat és Taszár községet...ezt sikerült közösen megakadályozni. Meg kell nézni, hogy milyen szerepem volt mind ebben..és azt mennyit kellett harcolnom, vagy milyen meghurcolásban támadtak személy szerint engem akkoriban...és  hogy ki-mit tett mind ezért?

Hol volt akkor a mai polgármester? Mit tett akkoriban Ő a községért? Hol bújkált? Meg mondom én! Semmit! Ugyan azt a semmit, amit ígért Taszárnak, a választási kampányában. Nem többet, és nem is kevesebbet!

Én a teljesség igénye nélkül személy szerint ezekért nem keveset dolgoztam és tettem. Mindent nem is tudtam, és akartam leírni, mert a kezdő oldalon is sok információ fent van.

Aki esetleg most úgy gondolná, hogy a polgármesternek ez a dolga, annak elmondanám, hogy: NEM!

Nem ez a dolga, mert ez mind-mind "csak LEHETŐSÉG" és opció !

Írom ezt azért, mert ha nem így lenne, akkor Magyarországon minden település egyforma lenne, és ez nem így van!

A legjobb tudomásom szerint igyekeztem menedzselni polgármesterként Taszárt.

Nekem, és a korábbi 4 ciklus önkormányzati képviselőinek ez 16,5 év alatt így sikerült!

Őket semmi képpen nem szabad kifelejteni az eredmények értékeléséből, igy a kudarcokból sem.

 

No komment!

Itt nincs mellé beszélés, és ennyi!

 

Ők azok az emberek, akik gyakorlatilag saját magukat is szemen köpték a közös eredményeink eláráulásával.

Ezek azok az "egyszerű emberek", akik gyakorlatilag oda piszkítottak, ahol esznek!

Ők azok, akiknek én segítettem személy szerint akkoriban, amikor bajban voltak...és... Tessék!!!  Itt a hálájuk és a köszönetük érte...

Egy biztos! Én már felmutattam nem kevés eredményt az elmúlt 16,5 évben, és "beírtam magam Taszár község történelem könyvébe"! Ezekre az eredményekre építkeznek a jelen kor vezetői is, amit azért nem szabad elfelejteni senkinek!

Nekem szényenkezni valóm nincs! Mindenkit minősítsen a saját tette cselekedete és eredménye!

 

Az emberek már sok mindent  elfelejtettek..

Vissza az előző oldalra