Mindennapok 2019 augusztus

2019 augusztus 12.

Köszöntök minden olvasót a mai bejegyzésemben. Az elmúlt hetekben „uborka szezon” –ról ugyan nem beszélhetek, mert volt több említést érdemlő közérdekű esemény, de ezeket  most megpróbálom összefoglalni néhány mondatban a tőlem megszokott módon.

Kezdhetném rögtön azzal, hogy júliusban szabadságon voltam, de ezzel nem akarok untatni senkit, hiszen nekem is jól esik a pihenés, bár az is több esetben előfordult, hogy be kellett jönnöm dolgozni, szabadság ide, vagy oda.

A nyári szabadidős tevékenységekről azonban még azt szerettem volna leírni, hogy a taszári gyerekek elutazhattak Zánkára „Erzsébet Táborba”, és volt még az önkormányzatunk által szerevezett „Katonai Kalandtábor” a volt laktanyában, és Nyári Élménytábor” is. Ezeknek a nyári táboroknak a lebonyolításában segítettek az IKSZT intézményünk vezetője mellett a pedagógusok, és önkormányzati képviselők, és más segítők is. Elnézést kérek, hogy nem említek meg senkit név szerint, de egyrészt sokakról van szó, másrészről azonban köszönettel tartozunk mindenkinek a segítségéért, amellyel a gyerekeket hozzásegítették egy csodálatos nyári élményhez a szünidőben.

A nyár azonban az önkormányzatoknál inkább a nagyobb fejlesztések ideje, ami nincs másképpen Taszáron sem. Az ivóvízminőség javítóprogram munkálatai folynak, és a vízminőséggel kapcsolatos lakossági észrevételek-kifogások miatt tartott tájékoztatót a kivitelező cég képviselője az üzemeltetővel együtt. Soron kívüli vízminta vételekkel és ellenőrzésekkel igyekezik az üzemeltető az egészséges vizet „szolgáltatni” a lakosságnak. Szintén egy műszaki meghibásodás, és a következtében fellépő nyomás csökkenés  okozott fejtörést a számomra, és este fél 12-kor még az üzemeltető képviselőivel közösen kerestük a megoldást. Szóval azért van ilyen is a polgármester életében, amikor nem számít, hogy hány óra van, menni kell!

Két új és nagyobb forgalmi tükröt szereztünk be a Kinizsi és a Dózsa utcában, mert a régieket már megviselte az idő, másrészről így biztonságosabb az érintett útszakaszok megközelítése. A lakótelepen megkezdődött 11 helyszínen az 1100 l-es hulladéktároló edényeknek egy „öböl” kialakítása, amellyel szintén a kulturált elhelyezés mellett a közlekedési feltételek biztonságosabbá tétele volt szándéka az önkormányzatnak.

A Toldi utcára merőleges csapadékvíz elvezető árok medertisztítása ezen a héten fog megkezdődni.  A mostanában egyre gyakrabban tapasztalható „villám árvizek” miatt telnek meg a község csapadékvíz elvezető árkai, főleg a 61-es út  mellett.  Ezen az érintett szakaszon folyik el Taszár község összes csapadékvize a Kapos-folyóba…illetve folyna..

Szintén ezen a héten kezdődik meg a lakótelep fáinak szükséges felmetszése és néhány veszélyes fa kivágása.

Idén nyáron is foglakoztatunk a „Nyári diákmunka” keretében fiatalokat, akik nagyon örülnek ennek a kereseti lehetőségnek, mi pedig a plusz munkaerőnek.

Szeretnék azonban egy kicsit „dicsekedni” is, hiszen sikerrel pályázatunk a „Magyar Falu Program”-ban orvosi eszközök beszerzésére, amelyben 2 millió ft összegben új eszközökkel gyarapodik majd a háziorvos és a védőnő.

Azt is meg kell jegyeznem, hogy a korábban benyújtott kulturális intézményfejlesztési pályázaton sajnos nem nyertünk, de benyújtjuk a közeljövőben a temető ravatalozó külső-belső felújítását, új urnafal,és egy új járda építéséről szóló pályázatunkat. Ezeket fogja követni még az óvoda tető felújításnak 30 millió Ft-os pályázata, és utak, valamint közterületek karbantartásra új eszközök vásárlása.  Remélem, hogy valamit azért sikerül majd nyernünk, de az a gondom, hogy ebben a „Magyar Falu Program” 150 milliárd Ft-os pályázati „dömpingben” azért van egy aprócska kis „probléma”. Nevezetesen az, hogy Magyarországon több, mint 2600 olyan település van, amely 5000 fő alatti lélekszámú, és ha valaki elosztja a 150 milliárd Ft-ot 2600-al, akkor láthatja, hogy kb 4,9 millió Ft jut egy településre. Nekem csak ez az egyetlen egy „problémám” van. Azt is rögtön hozzá kell tenni, hogy jövőre is lesz ilyen pályázati forrás majd. Minden estre mi pályázni fogunk amire csak tudunk.

Más!

A Köztársasági Elnök Úr 2019 október 13-ra kiírta az önkormányzati választásokat. Én személy szerint „hivatalosan már bejelentettem”azt, hogy ősszel indulni kívánok ismét a polgármesteri tisztségért. Remélem, hogy a Tisztelt taszári választók ismételten a „szemüknek, és az eddig megvalósult” fejlesztések alapján hozzák majd meg a döntésüket a szavazás napján.

Egészen biztosan lesznek majd új polgármester jelöltek, akiket az elmúlt években nem igazán láttunk és nem is hallottunk róluk még akkor sem, amikor kellett volna, az Ő dolguk. Augusztus 24-én megnyílik a lehetőség a jelölté válásra, ott majd minden úgy is kiderül.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom