Taszár örökségei, avagy: Ami az „apró betűs szövegben van”…Közműveink, ivóvíz rendszer..

Tisztelt olvasók.

 

Az, hogy most klaviatúrát ragadtam „részben az is motiválta” amit az ivóvízminőség javító program megindítása utáni vízminőséggel kapcsolatos lakossági „elégedetlenségi hullám megkezdődése generált”.

Az egyik fontos tény amit mindjárt az elején szeretnék mindenkinek a tudomására juttatni az nem más, mint az ivóvízzel kapcsolatos lakossági panaszokra a reagálás!

Hivatalosan kértem a felügyelő hatóságot, ismertebb nevén az ÁNTSZ-t, hogy végezzen egy vízminta vételi eljárást a beérkezett panaszok miatt. A hivatalos vízminta vételi helyek mellett még magán lakásokban vettek több mintát a falu kölönböző pontjain.

A vizsgálat eredménye teljes mértékben megegyezik a KAVÍZ KFT vízminta vizsgálati eredményeivel. A taszári ivóvíz "emberi fogyasztásra alkalmas" minősítést kapott az ÁNTSZ-től!

Nem volt Taszáron „tömeges megbetegedés, egyéb járvány” az ivóvízminőség „romlása” miatt, ez az eredménye a „hatósági vízminta vételnek”!! Ez az első tény, amit fontosnak tartok megemlíteni!

A magasabb vas, és mangántartalom az egyedüli „kifogásolható” megállapítás az ivóvizet érintően. Sem bakteriális, sem "egyéb más" szennyező anyag nincs a taszári ivóvízben!

Annyit szeretnék gyorsan hozzá tenni ehhez az ivóvíz rendszer felújítási beruházáshoz, hogy a pontosan ezeknek a „magasabb vas, és mangántartalomnak” a megszűntetése a célja az ivóvízminőség javító programnak!

A fejlesztés megkezdése előtt már felhívták az érintett önkormányzatok  figyelmét az „esetleges” vízminőségben bekövetkező „változásokra” és türelmet kértek tőlünk addig, amíg be nem fejeződik a beruházás.

Itt tartunk ma, és hiába a 440 millió forintos fejlesztés, a szándék, ma inkább csak a „kritikát” tapasztalom, de a toleranciát kevésbé. Ez „részben érthető”, mert a szolgáltató nem állt mindig a „helyzet magaslatán” a tájékoztatást illetően.

Folyamatos és gyakoribb vízminta vétel és ellenőrzés folyik a szolgáltató részéről az akkreditál laboratóriumában, ennek dacára azonban többen azt gondolják, hogy ez így nem helyes és etikus, hiszen „önmagukat" ellenőrzik, és  így „manipulálhatják” a saját vízminta eredményeiket. Ez elgondolkodtató..de nem valós félelem!

Az üzemeletető  reakciója erre a „jogos felvetésre”: hogy az „üzemeltetési engedélyével játszik”…

Pontosan a fentiekre hivatkozva is  hívtam össze 2019 július 18-án csütörtökre lakossági fórumot , ahol a szolgáltató, és a felújítást kivitelező végző cég képviselői, tartanak tájékoztatást a lakosságnak a „kialakult helyzetről”. Ez szerintem így van rendjén. Közzé tettem a „közösségi oldalon” a vízminta eredményeket, a többit a „szakemberekre” bízom..

Arról azonban kevés szó esett, hogy ismerik-e az ivóvízzel kapcsolatos „előzményeket” a Tisztelt Taszáriak? Tudják-e azt, hogy a lakótelepen élők már több, mint 10 éve az Orci községből származó vizet isszák, pontosabban itták! Azért is pályáztunk korábban erre az ivóvízminőség javító fejlesztésre, hogy ezt a „függőséget” megszűntessük, és új, saját kutakkal, jó minőségű ivóvízzel elégítsük ki az itt élők szükségleteit.

Történt azonban ettől „cifrább” előzmény is a korábbi években, amiről egészen biztos, hogy nincs sok információja a Taszáriaknak.

Egészen pontosan, amikor 2008-ban levelet kapott az önkormányzat, hogy a repülőtér hasznosítási pályázatának kiírása miatt elzárják azt a 2 ivóvíz kutat, ami repülőtéren van, és onnan kapja a lakótelep az ivóvizét, akkor bizony a „szívemhez kaptam”!

A lakótelepen élő 1000 ember alapvető joga az egészséges ivóvízellátásra megszűnik és 90 napot kaptunk arra, hogy ezt a helyzetet „megoldjuk”!

Nem tudom megmondani azt, hogy kaphat-e ettől rosszabb hírt egy polgármester, de én bizony egy ilyen levelet kaptam!

Megindult a „kapkodás”, és hiába fordultam segítségért országgyűlési képviselőhöz vagy bárkihez, mert csak elutasítást kaptam mindenhol!

Nem tudom „átérzik-e, vagy érzékelek-e” az akkori helyzet súlyát? Mégis mit kellett volna tennem?  Esetleg lajtos kocsikkal kellett volna a lakótelepen élőket vízzel ellátni? Ugye milyen „abszurd” helyzet volt..? Minden nehézség és akadály ellenére sikeresen megoldottuk ezt a nem mindennapi helyzetet, mondhatom büszkén!

Akkoriban nem volt senki, de senki, aki ezzel a problémával „kampányolt” volna, de az eredményre viszont már minden „érintett büszke volt”.

Itt kezdődött az Orci községgel később megkötött vízellátási szerződésünk kezdete, és az, hogy ezt a már korábban „szerencsére” megépült csővezetéket az önkormányzat saját pénzből több, mint 7 millió ft-ért felújítassa és alkalmassá tegye az ivóvíz szolgáltatásra.

Ez volt nagyrészt az oka annak, hogy benyújtsunk sok-sok előkészület után egy pályázatot az ivóvízminőség javító programra, és ez az, ami jelenleg folyamatban van 440 millió ft-ért.

Jelenleg éppen a volt laktanyában folyik a munka, ahol az ivóvíz tisztítására szolgáló berendezések cseréje, és a vízkezelő épület felújítása, rekonstrukciója folyik. Sajnos egy ilyen nagyságrendű  nem valósul meg egyik napról a másikra, de minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a legkisebb kellemetlenséggel járjon a beruházás az itt élők számára.

Nyomatékosan felhívtam az üzemeltető figyelmét a lakosságot érintő tájékoztatási kötelezettségére, ami a múltban sajnos nem minden esetben valósult meg. Ígéretet kaptam, hogy jobban odafigyelnek a jövőben erre a kötelességükre!

Mindenkitől türelmet kérek ismételten!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom