Mindennapok 2019 május

2019 május 12.

Köszöntök minden olvasót ezen a hűvös, változékony májusi vasárnapon. A mai és egyben május hónap első bejegyzését  „forma bontóan” nem két hét után, hanem több, mint négy héttel később írom. Két olyan bejegyzést is megosztottam idő közben, ami ennek az időszaknak a „sajátja”, másrészről az évi kimért szabadságomat is most töltöttem „papíron”.

Ettől függetlenül minden nap bent voltam a hivatalban dolgozni, hiszen sokszor olyan feladataim vannak, amiket el kell végezni. Ilyenkor pedig nem számít az, hogy év elején hogyan terveztem be a szabadságomat, és azt hogyan fogadta el a februárban a képviselő-testület.

Minden estre a Magyar Falu program pályázatai, valamint a június 1-én megrendezendő „Családi Nap” előkészületeinek el nem végzését azzal nem tudnám megmagyarázni, hogy: Bocsi, de szabira kellett mennem…Így ezt nem is teszem. Higgyék el nekem, hogy nagyon-nagyon sok múlik ezeken a dolgokon, és ilyenkor nem sok mindenki tud helyettesíteni, hiába van alpolgármester.

Úgy gondolom, hogy ezek a gondolatok azok, amelyek sok esetben nagyon speciálissá teszik a helyzetemet, hiszen sokszor olyan jellegű feladatok is vannak, amit előre nem lehet tudni.

Ezekben az esetekben kell mindent a lehető legjobban megoldani. Természetesen a napi ügyintézések sok esetben kiegészülnek ilyen  feladatokkal is, ilyen az például, amikor 90. születésnapja alkalmából köszöntöm a helyi állampolgárokat. Május 3-án volt szerencsém  Pintra Kálmánné Marika nénit megköszönteni, akinek innen is kívánok még sok boldog születésnapot, erőben egészségben, Tisztelettel

59388917_424117675055588_7483142715484405760_n.jpg

58761575_1664938370276366_3903228405583183872_n.jpg

Vannak azonban más nem kevésbé fontos, és nagyon nehéz feladataim is, amik érzelmileg is megviselnek. A kilakoltatástól igyekezek ( többek között én is )  megóvni egy helyi „családot” a Kaposvári és helyi Karitász szervezetével együtt. Kilakoltatási végzésük van konrét időponttal  ami május 6 hétfő volt… Nem kevés idő, utána járás, e-mail, és telefon az, amivel próbálunk segíteni rajtuk. Többen! Eddig sikerrel, hiszen nem kerültek az utcára..

Csak egy esetet engedjenek meg nekem, még mindig „róluk írok”… amikor „egyik télen”, a mínusz sok fokban, hétvégén, a saját autómmal vittem be Kaposvárra a családfőt, és megelőlegeztem a saját pénzemből azt, hogy feltöltsem a gáz kártyájukat, hogy ne legyen hideg a lakásukban. Mondhatnék mást is, akinek a hideg házában voltunk együtt önkormányzati képviselővel, és azonnal kellett intézkedni akkor is! Hiába volt hétvége..de KELLETT tennünk „valamit”…és megoldottuk ..azt is..de nem akarok most ezekről a „szomorú emberi sorsokról” itt, ma írni…

Volt ilyen is…

Ott folytatnám a mai bejegyzésemet, hogy a Húsvéti ünnepek után elszállították a hulladék konténereket amiket én rendeltem. Ezekről csak azért írok, mert amellett, hogy a konténereknek volt szállítási költsége, a hulladék ártalmatlanításának is volt, majd 200 ezer ft..ennek az összegnek „nagy része” a volt laktanyai sportcsarnok mellett felhalmozott szemét miatt keletkezett. Nem akarok megint itt konkrét nevet írni, hiszen már többször írtam róla, hogy ki halmozta fel ezt a szemetet, és csinált, csinálhatott kiadást következmények nélkül az önkormányzatnak.

 

Szintén fontos a lakótelep fáinak átvizsgálása, amit a Kaposvári Városgondokság főkertészével együtt a ZÚZDA Kft ügyvezetőjével, Dancs József Úrral együtt is átnéztek, átnéztünk. Meg is kaptuk az elmúlt napokban a több, mint 800 ezer ft + ÁFA árajánlatukat.

A lakótelepi fákkal kapcsolatban nagyon nehéz megoldást találni, hiszen minden háznál más és más igény van, amit felvetnek a lakók, és nem is fák felmetszése, hanem a kivágásukat kell megfelelően megoldani. Egy-két ember által kezdeményezett fa kivágását nem igazán lehet kezelni, főleg akkor, ha azt más nem indokolja, csupán a „nem tetszik, árnyékot ad..” kifejezések. Ezeket a kérelmeket kell a társasházban élők többségének támogatnia, hiszen a ez a demokrácia alapja….a többségi elv..

Nincs előre lépés a volt laktanyai sportcsarnok hasznosításával kapcsolatban, így folyamatosan keressük megoldást. Nagyon kíváncsi leszek a jövőt illetően, hogy lesz-e olyan, aki majd ezzel fog kampányolni hogy : „Ő biza megoldotta volna már rég…” Most pedig nincs sehol senki!!

Szintén említésre számot adó az az egyeztetési eljárás, amelyet a volt „B objektum” tulajdonosa kezdeményezett. Ezen a közel 4 hektáros területen napelem parkot szeretne létrehozni az ingatlan tulajdonosa, de ott ún. „ökológiai folyosó” van, ami miatt az adatszolgáltató hatóság képviselőjével, és más hatóságokkal együtt folyt egyeztetés erről. Véleményem szerint törvényes akadálya nem lesz ennek a napelem parknak sem.

Az időjárás ugyan nem „törvényesen” de sikeresen megakadályozza a közterületeinken folyó fűnyírást. Mire megszáradna annyira a fű, hogy le lehessen vágni, megint esik az eső. A helyzetet nem kevésbé bonyolítja az önkormányzat létszámhiánya, miközben az álampolgárok a fű levágásának időpontjával „bombáznak”, és azzal, hogy: Miért ilyen csúnyán vágták le a füvet? Miért hagyták itt..?  Nos!

Mind ezek mellett  a laktanya előtti folytatódott a 440 millió ft-os ivóvízminőség javító program egyik műszaki beavatkozása, melynek során a lakótelepi és a falusi vízrendszert kötötték össze. Persze, hogy volt vízhiány amiről nem értesítettek engem, hogy szólhassak a lakosságnak. Volt  csőtörés is mikor máskor, ha nem hétvégén. Nyilván kellemetlen volt ez a helyzet mindenkinek, de viszonylag hamar elhárították a hibát a KAVÍZ Kft szakemberei. Köszönjük nekik!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom