2003 április 27. Megválasztottak polgármesternek

Ma van  16 esztendeje ....

 

Tisztelettel szeretném ismételten megköszönni minden kedves Taszárinak a bizalmat.

 

Ezen a napon választottak meg Taszár község polgármesterének. Többen, talán "fanyalognak" ennek a bejegyzésnek az elolvasásakor, de engem ennek ellenére mérhetetlen büszkeséggel tölt el az, hogy immáron a negyedik ciklusomat töltöm, Taszár község polgármestereként. .A "fanyalgóknak" csak azt tudom üzenni, hogy előbb ismerjenek meg közelebbről, vagy beszélgessenek velem, aztán alkossanak véleményt rólam. A 2014 október 12-i önkormányzati választások eredménye ismételten megerősített abban, hogy a Tisztelt Taszáriak szavazatukkal, elismerték az eddig végzett munkámat.

Életem egyik legfontosabb eseményének könyvelem el azt sikert, elismerést, és bizalmat, amely 2003 április 27-én engem ért. Fontos állomása lett mind annak a kitartásnak, és munkának, amelynek gyümölcse ezen a napon "beérett".  Sok embernek talán fogalma sincs arról, hogy valójában mit is jelent egy település polgármestreként dolgozni nap, mint nap. Óriási felelősséggel, és nem kevés kihívással járó feladat ez számomra, mind a mai napig. Számtalan esetben kellett felvállalnom konfliktusokat a munkám során, és mára már azt tapasztalom, hogy a Taszáriak többsége megérti azt, hogy nem tud mindent megoldani egyedül a polgármester. Az eredmények eléréséhez a közös munka, és a képviselő-testület döntése is kell. Csak velük együtt lehet,és kell megoldani, minden közügyet.

Sajnálatos módon, nekem a korábbi három ciklusomban meg kellett tapasztalnom azt, hogy a testületi munka nem minden esetben tükrözte az elképzeléseimet. Több esetben a személyeskedések, a rossz indulatú, és komoly szerep tévesztéssel egybekötött, felesleges megnyilvánulások is hátráltatták az"érdemi" munkát. Természetesen én magam is folyamatosan tanulom ezt a hivatást, és  követek le hibákat is, minden erőfeszítésem ellenére.

Azonban az vesse rám az első követ, aki még nem hibázott soha, a munkája során. Igyekeztem megtanulni az elmúlt 16 évben azt, hogyan alkalmazkodjak a mindenkori körülményekhez, és ahhoz, hogyan oldjam meg az előttem álló kihívásokat akkor is, ha mások hátráltatni próbálnak ebben. Sokszor,  "ellenséges környezteben, és árral szemben" értem el eredményeket, Taszár község érdekében. Ezen eredmények értéke számomra sokkal nagyobb értékkel bír, mint ahogyan azt többen gondolnák. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nem nekem ártanak a gáncsoskodók, hanem Taszár községnek, az itt élő embereknek, Önöknek!

ANNO....

2003-ban, 10 polgármester jelölt közül én voltam a legfiatalabb, és talán a legismeretlenebb jelölt. Amikor eldöntöttem, hogy indulok az időközi polgármester választáson, akkor felépítettem magamban azt az elvet, amelyben hittem, és hiszek mind a mai napig is. Minden testületi ülésen részt vettem hónapokon keresztül, és minden helyi intézmény vezetővel felvettem a kapcsolatot, hogy tisztában legyek a helyzetükkel és rengeteg helyi lakossal beszélgettem. Így alakítottam ki a választási kampányomat, és igyekeztem minél több információhoz jutni. Az idő engem igazlt, mert jól döntöttem!

Sok időt, energiát fordítottam, fordítok abba a munkába, amely a mai napig is tart. Nem a pozíció,  vagy a hatalomvágy vezérelt (másokkal ellentétben), hanem a közösségért végzendő önzetlen munka kihívásai, amely a mai napig is tart.

Soha nem feledkezek meg róla, hogy honnan indultam, és azt, hogy vagyok most. A családom, a feleségem segítsége nélkül, ma nem tartanék ott, ahol  tartok.  Neki is nagyon szépen köszönöm a segítségét, és a támogatását.Szakmai segítségével nagyon sokat segített nekem, és bátran ki merem jelenteni, hogy Taszár községnek is, amit talán kevesen tudnak, de így van.


A Helyi Választási Bizottság Elnöke, Köpfler László Úr ül mellettem, miután kihirdették a választások eredményét 2003 április 27-én este. Ez volt az első beszédem polgármestreként.

Az első beszédem polgármesterként

 

Ők voltak azok, akik meghallgattak.

És akik hallgatták

 

Az első munkanapom a polgármesteri hivatlaban, a Széchenyi utca 64.-ben

Az első nap a munkában

 

Napjainkban, a "volt Helyőrségi Művelődési Otthon" emeletén kialakított Önkormányzati Hivatalban.

Manapság

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (12 db)

Pataki Sándor

2018. 04. 27. 22:04

Köszönöm szépen az elismerő hozzászólásokat. Nagyon megtisztelő, és jól eső érzés számomra. Tisztelettel

Farkasné, Kati

2018. 04. 27. 19:07

Sok sikert, jó egészséget és kitartást kívánok!!

Tóth Kálmánné

2018. 04. 27. 16:31

Gratulálok! Nagyon sok ilyen EMBER kell !

Pataki Sándor

2017. 04. 27. 18:14

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat. Tisztelettel

KIS -MARTON ZSUZSANNA

2017. 04. 27. 12:26

KIVÁNOM HOGY A KÖVETKEZÖN IS SIKERE LEGYEN EGY VOLT TASZÁRI ANYUKA KI SOKAT KÖSZÖNHET ÖNNEK

Pelyhe István

2017. 04. 27. 08:36

Ygy folytasd kedves Sádor, amit kitűztél célodul, valósísd meg hisz te is itt voltál katona, tudod mekkora szívfájdalom nekem is neked is, hogy nincs repülőtér. Remélem azért repülőnapot lehet még tartani a betonon? Vagy már azt se?

Fehér Attila

2016. 04. 27. 22:53

További sok sikert kívánok. A közelmúltban voltam Taszáron és láttam, hogy sokat szépült. Amit tudtál megtettél érte. remélem tovább is sikerül.

Prépost László

2016. 04. 27. 20:14

Kívánom, hogy a jövőben is örömödet leld a polgármesteri tevékenységben és elérd településeden kitűzött céljaidat!

Marika Török Ferencné

2016. 04. 27. 10:06

Kedves Sándor örömmel olvastam a sikeredet.Én nem vagyok Taszári,mint ahogy már írtam,de örülök a sikerednek.Kívánom kísérjen további siker az életedben! Legyél a Taszári emberek méltó képviselője! Szívből gratulálok és boldog vagyok,hogy ilyen jó barátom van! Szeretettel üdvözlöm a családod és jó egészséget kívánok a további munkádhoz!

Ibolya Teleki

2016. 04. 27. 08:53

Sok sikert kívánok a munkádhoz,sajnos én már nem vagyok Taszári,de nagyon régóta ismerlek és egy nagyon jó ember vagy.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom