2003 április 27. Megválasztottak polgármesternek

 

 

18 éve ....

 

Ezen a napon választottak meg Taszár község független, főállású polgármesterének.

Engem a mai napig  mérhetetlen büszkeséggel tölt el az, hogy 16 és fél évig voltam Taszár község polgármestere.  A nevem és az eredményeim örökre beíródtak Taszár község történelem könyvébe, amire igenis  büszke vagyok és leszek is, ameddig csak élek!

A 2003-as polgármesteri választások előtt már tisztában voltam azzal, és pontosan tudtam azt, hogy ez a "munka sem tart majd örökké".  Lesznek konfliktusaim majd és "új érdek barátok" de nekik addig "számítok csak, amíg azt a személyes érdekeik így kívánják", magyarul tudok segíteni rajtuk, és a családjukon!

Így is történt!

Rengeteg emberen és családon tudtam segíteni.


Sommásan azért elégtételt is kaptam a sorstól, mert az Ő nevekiket nem fogják soha sehol jegyezni az enyémmel ellentétben.

Köszönhetem ezt annak is, hogy a 30 éves önkormányzati rendszer kialakulása óta én voltam leghosszabb ideig Taszár község polgármestere. Ezekben a ciklusokban került sor "minden idők" legnagyobb önkormányzati vagyon gyarapodására, és  fejlesztéseire.

Ezek az eredmények már örökre a nevemhez köthetőek, és tények.

Életem egyik legfontosabb eseményének könyvelem el azt sikert, elismerést, és bizalmat, amely 2003 április 27-én engem ért. Fontos állomása lett mind annak a kitartásnak, és munkának, amelynek gyümölcse ezen a napon "beérett".

Sok embernek fogalma sincs arról, hogy valójában mit is jelent egy település polgármestreként dolgozni nap, mint nap. Óriási felelősséggel, és nem kevés kihívással járó feladat volt ez a számomra. Számtalan esetben kellett felvállalnom konfliktusokat a munkám során, és a Taszáriak többsége megértette azt, hogy nem tud mindent megoldani egyedül a polgármester.

Az eredmények eléréséhez a közös munka, és a képviselő-testület döntése kell. Csak velük együtt lehet,és kell megoldani, minden közügyet.

Sajnálatos módon a korábbi önkormányzati ciklusaimban meg kellett tapasztalnom azt, hogy a testületi munka nem minden esetben tükrözte az elképzeléseimet. Több esetben a személyeskedések, irigység, pökhendi hatalomvágy, és komoly szerep tévesztéssel egybekötött, felesleges megnyilvánulások is hátráltatták az"érdemi" munkát. Természetesen én magam is folyamatosan tanultam ezt a hivatást, és  követtem el hibákat is, minden erőfeszítésem ellenére.

Azonban az vesse rám az első követ, aki még nem hibázott soha, a munkája során. Igyekeztem megtanulni a polgármesteri munkám során azt, hogyan alkalmazkodjak a mindenkori körülményekhez és ahhoz, hogyan oldjam meg az előttem álló kihívásokat akkor is, ha mások hátráltatni próbálnak ebben.

Sokszor,  "ellenséges környezteben, és árral szemben" értem el eredményeket, Taszár község érdekében.Ezek az eredmények számomra nagyobb értékkel bírnak, mint ahogyan azt többen gondolnák. Megszenvedtem értük.

Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nem nekem ártanak a gáncsoskodók, hanem Taszár községnek, az itt élő embereknek..

A 2019-es önkormányzati választások után kellett elfogadnom azt a tényt, hogy már nem fontos egy település életében a jövőt érintő a célok meghatározása, vagy az irány. Nem érték, vagy mérce az elmúlt önkormányzati ciklus(ok)ban elért eredmények. A blogom nyitó oldalán négy ciklusban elért nem kevés eredmények nem számítottak az itt élőknek. Sajnálom, hogy ennyi korlátolt, irigy, és rossz indulatú ember él itt, és nem is akarom minősíteni őket, majd a sors megteszi helyettem..


ANNO....

2003-ban, 10 polgármester jelölt közül én voltam a legfiatalabb, és talán a legismeretlenebb jelölt.

Amikor eldöntöttem azt, hogy indulok az időközi polgármester választáson, akkor felépítettem magamban azt az elvet, amelyben hittem.

Én minden testületi ülésen részt vettem hónapokon keresztül, és minden helyi intézmény vezetővel felvettem a kapcsolatot, hogy tisztában legyek a helyzetükkel és rengeteg lakossal beszélgettem.

Így alakítottam ki a választási kampányomat, és igyekeztem minél több információhoz jutni. Az idő engem igazolt, mert jól döntöttem!

Sok időt, energiátfordítottam, ebbe a nem minden napi munkába.

Nem a pozíció,  vagy a hatalomvágy vezérelt (másokkal ellentétben), hanem a közösségért végzendő önzetlen munka kihívásai.


Soha nem feledkeztem meg róla, hogy honnan indultam. A családom, a feleségem segítsége nélkül, ma nem tartanék ott, ahol  tartok.  Neki is nagyon szépen köszönök mindent.

Szakmai segítségével nagyon sokat segített  nekem, és Taszár községnek is, amikor 2003 őszén jegyző nélkül maradtunk. A háttérben Ő segített a község törvényes működésében hónapokig, évekig, amit talán kevesen tudnak, bizony így volt!


A Helyi Választási Bizottság Elnöke, Köpfler László Úr ül mellettem, miután kihirdették a választások eredményét 2003 április 27-én este. Ez volt az első beszédem polgármestreként.

Az első beszédem polgármesterként

 

Ők voltak azok, akik meghallgattak.

És akik hallgatták

 

Az első munkanapom a polgármesteri hivatlaban, a Széchenyi utca 64.-ben

Az első nap a munkában

 

2019 október 19-ig, a "volt Helyőrségi Művelődési Otthon" emeletén kialakított Önkormányzati Hivatalban. Komoly szerepem volt ennek az épületnek a térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerülésében. Az iroda kialakítása és berendezése az elképzeléseim szerint valósult meg

Manapság

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (12 db)

Pataki Sándor

2018. 04. 27. 22:04

Köszönöm szépen az elismerő hozzászólásokat. Nagyon megtisztelő, és jól eső érzés számomra. Tisztelettel

Farkasné, Kati

2018. 04. 27. 19:07

Sok sikert, jó egészséget és kitartást kívánok!!

Tóth Kálmánné

2018. 04. 27. 16:31

Gratulálok! Nagyon sok ilyen EMBER kell !

Pataki Sándor

2017. 04. 27. 18:14

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat. Tisztelettel

KIS -MARTON ZSUZSANNA

2017. 04. 27. 12:26

KIVÁNOM HOGY A KÖVETKEZÖN IS SIKERE LEGYEN EGY VOLT TASZÁRI ANYUKA KI SOKAT KÖSZÖNHET ÖNNEK

Pelyhe István

2017. 04. 27. 08:36

Ygy folytasd kedves Sádor, amit kitűztél célodul, valósísd meg hisz te is itt voltál katona, tudod mekkora szívfájdalom nekem is neked is, hogy nincs repülőtér. Remélem azért repülőnapot lehet még tartani a betonon? Vagy már azt se?

Fehér Attila

2016. 04. 27. 22:53

További sok sikert kívánok. A közelmúltban voltam Taszáron és láttam, hogy sokat szépült. Amit tudtál megtettél érte. remélem tovább is sikerül.

Prépost László

2016. 04. 27. 20:14

Kívánom, hogy a jövőben is örömödet leld a polgármesteri tevékenységben és elérd településeden kitűzött céljaidat!

Marika Török Ferencné

2016. 04. 27. 10:06

Kedves Sándor örömmel olvastam a sikeredet.Én nem vagyok Taszári,mint ahogy már írtam,de örülök a sikerednek.Kívánom kísérjen további siker az életedben! Legyél a Taszári emberek méltó képviselője! Szívből gratulálok és boldog vagyok,hogy ilyen jó barátom van! Szeretettel üdvözlöm a családod és jó egészséget kívánok a további munkádhoz!

Ibolya Teleki

2016. 04. 27. 08:53

Sok sikert kívánok a munkádhoz,sajnos én már nem vagyok Taszári,de nagyon régóta ismerlek és egy nagyon jó ember vagy.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom