Mindennapok 2018 július

2018 július 15.

Köszöntök minden olvasót ezen a hamisítatlan júliusi vasárnapon. Igazi nyári hétvége köszöntött ma ránk, és az elmúlt napok nem túl meleg hőmérsékletek után az időjárás majd, talán egy kicsit jobban fog igazodni a naptárhoz.

A mai bejegyzésemben több olyan közérdekű témát is érintek, amit fontosnak tartok megemlíteni itt is. Ezek közül a témák közül elsőnek a laktanyában kialakítandó bentlakásos szociális otthon pályázatát említem meg. Ezt a pályázatot az érdeklődők, községünk honlapján tekinthetik meg. Véleményem szerint ennek az ingatlannak a hasznosításával, értékesítésével ismételten tehetünk egy lépést a laktanya hasznosításnak „rögös útján”. Elöljáróban annyit mondanék erről, hogy az önkormányzat egy 60 fő részére alkalmas bentlakásos szociális otthon kialakítását támogatja, a terület értékesítésével. Július végén lezárul az eljárás, és aztán lesz majd eredményhirdetés.

A következő ilyen esemény, ha fogalmazhatok így, a laktanyai sportcsarnok fűtéskorszerűsítési munkálatainak kezdete. Miközben a munkaterületet hivatalosan átadtam a beruházónak, a Honvéd Sport Egyesület, akik jelenleg is használta az ingatlant, még mindig nem pakolt ki onnan.

Már sokadik egyeztetés, és az épület használati szerződésének közös megegyezéssel történő felbontása után sem tudunk dűlőre jutni az egyesülettel. Megbeszéltük, hogy az épületben végzett munkák alatt, az egyesület átpakolja a holmiját egy előre egyezett másik épületbe. Sajnálatos módon azonban ez, mind a mai napig nem történt meg. Akkor most erre mit is lehet mondani…? A kivitelező meg ott kerülgesse az egyesület „dolgait”.? Egyszerűen érthetetlen a számunkra ez a hozzá állás…

A jelen helyzet objektív értékeléséhez egy kis segítséget adnék az olvasóknak, hiszen a volt laktanyai sportcsarnokot évekkel ezelőtt jó szándékkal adta át üzemeltetésre az önkormányzat a HSE-nek. Igaz, hogy nincs fűtés az épületben, de pont emiatt pályázatunk elsősorban, amire nyert is forrást az önkormányzat. Ezen az hiányosságon kívül víz, kulturált tisztálkodási lehetőségek, férfi-női wc-k, villany, és minden más feltétel adott volt..

Azt gondolta az önkormányzat, hogy ennek a sportcsarnoknak a megnyitásával jót teszünk taszári közösségnek, hiszen a helyiek ott sportolhatnak az épületben, hiszen nagyon jó adottságok vannak ott. Ehelyett óriási mennyiségű szemetet hordott az épület mögé a korábbi elnök, és minden felszólításunk ellenére azt el nem szállította. Azóta már Ő is „eltűnt” az egyesületi elnöki székből is..

A sportcsarnok belső részeit, és a környezetét sem gondozta megfelelően az egyesület jelenlegi vezetése, pedig az önkormányzat még külön el is kerítette a bejáratot.  Gaztenger alakult ki az épület körül,  fák nőttek körben a fal tövében, és a tavalyi viharkár miatt sem kaptunk semmilyen információt az épület melletti faház tető károsodásáról. Ezek után, vagy mellett, az volt a legnagyobb problémája az egyesület vezetőjének, hogy a tervezett napelem park kialakítását hogyan tudja megakadályozni a lakótelepi sportpálya helyén..…ami egy környezetbarát beruházás lesz.

Nos! Én úgy gondolom, hogy a Honvéd Sport Egyesület felett eljárt az idő, és jelenleg már csak árnyéka régi önmagának. A mostani vezetés nem igazán kommunikál az önkormányzattal, és szerintem alapvető szemléletváltásra is szükség lenne. Ezzel a beruházással  több, mint 23 millió ft-ot költünk a „köz vagyon” felújítására, de szerintem most már körültekintőbb lesz az önkormányzat, hogy kinek, milyen feltételekkel adja oda ezt a sport létesítményt. A Honvéd Sport Egyesülettel kapcsolatos véleményem a mostani vezetőnek szól, Tisztelettel..

Más! A múlt héten elkezdődött a lakótelepi veszélyes fák kivágása, amit a lakosság kifejezett kérése, és a balestveszély megelőzése miatt kell elvégezni. A községben még folytatódik a fák száraz ágainak eltávolítása is, hiszen ezek, az elmúlt időszakban kárt tettek járművekben is sajnos.

 

2018. július 1.

Köszöntök minden olvasót a meteorológiai nyár második hónapjának első bejegyzésében. Ma nincs olyan szélsőségesen meleg, de azért olyan sok panasz sem lehet erre az időjárásra, bár..

A mai bejegyzésemben is az elmúlt két hét eseményeinek összefoglalására teszek kísérletet, de hogy őszinte legyek, egyetlen olyan fontos esemény történt községünkben, amely igazán említést érdemel. Ez az esemény a „Családi Nap”. Írhatnék még másról is, de úgy gondolom, hogy igazából erre az egy rendezvényünkre koncentrálnék most.

Teszem ezt annak okán, hogy idén már új helyszínen, a volt laktanya területén, az óvoda mögötti helyszínen debütált családi napunk. Rengeteg előkészület, és szervezés előzte meg az eseményünket, amelyet az utolsó napon szakadó eső sem tudott „tönkre tenni”.

Megmondom őszintén, hogy nem kevés bosszúságot okozva az időjárás, az utolsó pillanatokig próbára tette a türelmünket, de „Hál’ Istennek” hiába.

Szombaton reggel már csak a sár miatt idegeskedtünk, de aztán kezdett a helyzet „normalizálódni”.

Reggel 8-órától a község utcáit járta a Brass Band fúvós zenekar, akik így tették még emlékezetesebbé a napot. Nem akarok minden eseményről írni, mert a rendezvény programjait is fel teszem ide, de összességében egy nagyon jó hangulatú rendezvény sikeredett, és a tűzijátékkal együtt egy nagyon jó és látványos programot láthattak a Taszáriak.

Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített az előkészületekben, köztük a képviselő-testületi tagoknak, Horváth Gáborné Irénkének, az IKSZT intézményünk vezetőjének, a taszári óvoda és bölcsőde dolgozóinak, a helyi Rozmaring Kórus tagjainak, és az önkormányzat dolgozóinak.

Külön köszönöm a rendezvényünk anyagi támogatóinak is, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a csodás nap.

-Kométa 99’ Kft

-Halker Kft

-Bk Pannónia Kft

-Taszári Szent Jakab gyógyszertár

-Taszár Agró Kft

-Taszár BÉSZ Kft

-BX Bt Taszár

-Optikoszt Kft

-Kacsó Csaba vállalkozó

-Switersky Kft

-Profi Tető Kft

-Berilend Kft

-Emberfia Kft

-Szilágyi és Társa Kft

-Mega Logistic Kft

-Falcon Ház Kft

-DA-MŰ Kft

-Kanizsa Földmunka Kft

-Mega Logistic Kft

-Babos János vállalkozó

-Nacsa József vállalkozó

-Gemici Cetim vállalkozó

-Humánpark-D Kft

Köszönetet mondok Zsalakó Ernő Baté község polgármesterének, hogy sörpadokkal segítette rendezvényünket.

Remélem, hogy nem hagytam ki senkit, de ha véletlenül igen, akkor elnézést kérek tőle, és ígérem, pótolni fogom ezt a hiányosságot.

Zárszóként annyit szeretnék csak mondani, hogy remélem mindenki jól érezte magát a Családi Napon.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom