Mindennapok 2017 november

 

2017 november 19.

Köszöntök minden kedves olvasót november második bejegyzésében. Az időjárás az évszaknak megfelelő véleményem szerint, de erről most nem is szeretnék bővebben említést tenni.

A mai bejegyzésemben is igyekezek a „tőlem megszokott módon” említést tenni az elmúlt két hét eseményeiről, amelyet a „szociális tűzifa” megérkezésével kezdenék, hiszen 106 erdei köbméter keményfa érkezett. Ezzel a szociális támogatás 2 millió forint lesz a rászorulóknak, amely véleményem szerint nagy segítséggel bír. Jövőre a gázzal fűtőknek is szeretnénk majd támogatást nyújtani, de annak módjáról, és feltételeiről később tájékoztatjuk a lakosságot.

November 9-én csütörtökön 17.00-órakor lakossági fórumot tartottunk a „Települési Arculati Kézkönyv” miatt, amelyen a lakosság véleményére voltunk kíváncsiak, hogy milyen helyi szabályozásokat építsünk be ebbe az új szabályzatba. Nem volt túl sok érdeklődő, de az ott elhangzottak fontos támpontot adtak az önkormányzatunk részére.

Tárgyaltam a Taszár Orci ivóvízminőség javító programunk okán Orci polgármesterével, és KAVÍZ KFT képviselőjével együtt, a Budapestről érkező, és a pályázatunkat bonyolító szervezet két képviselőivel a program-pályázatunk aktuális kérdéseiről, feladatairól Információjuk alapján, 2018 közepén kezdődhet meg a beruházás községünkben. Remélem így is lesz majd!

November 11-én szombaton került megrendezésre az önkormányzat földszinti nagytermében a „Taszári Alakulat Napja” rendezvényünk, amelyről itt most nem írok bővebben, ha ezt megengedik nekem, mert megosztottam már erről bővebben is információkat.

November 12-én ebéd után érkeztek  a Horvátországi Okucaniból a kerékpárosok, akiket Balog László alpolgármester Úr fogadott a képviselő-testülettel együtt a Millenniumi Emlékparkban. A rendezvény apropóját a korábbi személyes látogatásunkon beszéltük meg még Horvátországban, de a szombati érkezést vasárnapra tették át, mert különböző akadályok merültek fel. Sajnálatos módon Okucani városából nem érkezett delegáció, így egy kicsit „szerényebb” körülmények között ugyan, de lezajlott a rendezvényünk . Én sajnos ezen nem tudtam személyesen részt venni, mert már korábban megszervezett családi rendezvényünk volt. Nem sokszor, de ilyen is előfordul velem.

Megkezdődött a közbeszerzési eljárása a 060/2 hrsz út felújításának is, amely a laktanya nyugati sarkától a „szárítóig” vezető út felújítását jelenti. Mielőtt felhördülnének a Tisztelt Taszáriak, előre jelezném, hogy a két mezőgazdasági cég 10 millió forinttal járult hozzá az út felújításához, és a fennmaradó „kb 2,7 millió forintot” az önkormányzat fogja kifizetni. Ennek az eljárásnak volt a „helyszíni bejárása” 14-én kedden reggel. Az időjárás az egyedüli kockázati körülmény a munka elvégzésében, és pontosan ezért határozott a képviselő-testület, hogy 2018 április végéig kell majd a munkát elvégezni. Sok-sok tárgyalás előzte meg ezt a felújítási eljárást, és én személy szerint is örülök annak, hogy végre-valahára megújul ez az út is.

A mai napnak azonban van még egy szomorúbb aktualitása is, mert ma egy éve, hogy szeretett apósom meghalt. Érte egy gyertyát gyújtottunk, de emléke örökre a szívünkben él…és részt vettünk azon a misén, amit érte celebráltak múlt vasárnap…Nyugodj békében Papa!

2017 november 5.

Köszöntök minden kedves olvasót november hónap első bejegyzésében. Az idő nagyon kellemesnek mondható az évszakhoz képest, és a nap sugarai is jobb kedvre derítettek, dacára annak, hogy novembert írunk

Az elmúlt két hét eseményeiről most is néhány gondolat erejéig teszek említést, de ezt már talán nem is kell magyaráznom a látogatóimnak. Az önkormányzatunkra háruló feladatok közül most a közterületeken tapasztalható lombhullás, és a levelek eltakarítását említeném meg először, hiszen a lakótelepen okoz most elsődlegesen ez sok munkát a számunkra. A kevés „közfoglalkoztatott” miatt jelentkezik ez a probléma „hatványozottan” a szánunkra. Mindent megteszünk a rossz létszám helyzetünkben is azért, hogy ápolt, és tiszta legyen községünk.

A temetői „lélekharang” is megújult, ami most konkrétan azt jelenti, hogy egy teljesen újat készítettünk helyette. A „régi lélekharang” sajnos teljesen elkorhadt már, és balesetveszélyes volt. Nem volt más választásunk, újat kellett helyette csináltatni. Sok-sok utána járás és nem kevés munka volt az, amit elvégzett id. Vógel József fafaragó mester barátom, akinek itt is szeretném megköszönni önzetlen, és áldozatkész munkáját. Nagy segítség volt Lakatos Tamás, és Molnár László helyi asztalosok munkája, akik szintén sokat segítettek nemes célunk megvalósulásáért. Nekik is köszönöm szépen a fáradozásaikat. Az önkormányzat dolgozóit is köszönet illeti, hiszen Nagy Márk, Diósi Gábor és Cser Zoltán voltak azok, akik napi szinten szállították az alapanyagokat, és segédkeztek a temetőben az össze állításban. Köszönjük szépen mindenkinek még egyszer.

Megérkeztek az új kültéri padjaink is, amelyeket az önkormányzat előtt kialakított parkban helyeztünk el. Reményeink szerint szebbé tettük a padokkal ezt a területet is, és talán nagyobb „becsülete” lesz a többi kültéri padhoz képest, amelyeket folyamatosan rongálnak a ráérő, és felesleges energiákkal küzdő „honfitársaink”!

Megkezdődött a Széchenyi utcai szociális központ épületének 8 db ablak cseréje is, amely már nagyon időszerű volt, hiszen a régi fa ablakok teljesen szét voltak korhadva, és amely munka 1,7 millió ft-ba kerül.

Október utolsó szombatján a Horvátországi Okucaniban, testvér településünkön tettünk látogatást, ahol átbeszéltük az együttműködésünk aktuális kérdéseit , és megbeszéltük azt, hogy november 11-én szombaton találkozunk itt Taszáron. A korábbi „Okucani-Taszár Emlékfutás” hagyományára épülő 8 főből álló kerékpározás lesz, ami 10-én indul Okucaniból, és 12-én fog Taszárra érkezni, egy kisebb horvát delegációval együtt. A kerékpárosok Taszárra érkezése után, a Millinneiumi Emlékparkban helyezünk majd el koszorúkat közösen, a park közepén található az emlékműnél.

Hazautazásunk előtt kimentünk a temetőben, hogy lerójuk kegyeletünket Ivica Corkovic, volt Okucani alpolgármester sírjánál. Nagyon közel állt hozzám barátságos és vidám habitusával, és nagy veszteség ért engem is a halával.  Mióta elhunyt, minden évben kimegyünk a sírjához, és egy koszorút helyezünk el, és mécsest gyújtunk a tiszteletére. Ő egy nagyon jó ember volt...emléke örökké a szívemben él...

Mindenszentek alkalmából mi is felkerestük elhunyt hozzátartozóinkat a temetőkben, így adóztunk kegyelettel emlékük  előtt. „ Nem a halálban, hanem a feledésben van az elmúlás…” Hiszem ezt én is…

Megkezdődött az őszi szünet az iskolákban, alkalmazkodva a szünet adta lehetőségekhez, az óvodában a vizesblokkok felújítása is megtörtént, aminek nagyon örülök én személy szerint, és a még a lapos tető felújítása is elkészül ebben a hónapban.

November 2-án és 3-án Siófokon vettem részt a Somogy Megyei Polgármesterek, és Jegyzők tanácskozásán, amelyen tartalmas és érdekes előadásokat hallhattunk.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom