Mindennapok 2016 november

2016 november 20.

Köszöntök minden olvasót a mai napon. Kellemes, az évszakhoz képest nagyon enyhe idő van ma. A mai bejegyzésem rövid lesz, mert az elmúlt 2 hét történéseiről a facebook közösségi oldalon írtam már képes bejegyzéseket. Laktanya bejárása, a amely egy részének ipari parká alakítására,  Witzmann Mihály országgyűlési képviselő Úr segítségével szeretnénk pályázatot benyújtani. A „taszári  Alakulat Napja” rendezvényről is írtam már, melyre a rossz idő ellenére több, mint 200-an érkezetek múlt szombaton, az ország minden pontjából az egykor itt szolgáló katonák.

Önkormányzatunk sikeres volt a működési hiányának mérséklésére benyújtott pályázaton, hiszen 10 millió ft-ot kapott a Belügyminisztériumtól. Fontos értesítést kaptunk az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok „második körös pályázatáról” is, mert befogadták a pályázatunkat most is, melyről döntés született. A jövő héten megérkezik majd reményeink szerint az önkormányzat számlájára az újabb 44 millió ft fejlesztésre szánt forrás. Az önkormányzatnál egyre nagyobb gondolt jelent a „közmunkások hiánya”, amit jól le lehet mérni a település ápoltságáról is, sajnálatos módon. A közterületeinken sajnos  még mindig sok a falevél.

Pénteken, november 18.-án volt az önkormányzat földszinti nagytermében az általános iskolások „Jótékonysági est” rendezvénye. Az iskola összes osztálya műsorral igyekezett számot adni tudásukról képességeikről a megjelent szülők, pedagógusok és a többi osztály előtt. 16.30-kor Horváth Zoltán Gábor iskola igazgató köszöntötte a megjelent több, mint 300 szülőt, és gyereket, és elkezdődött a nagy sikerű és színes műsorokkal  tarkított rendezvény, ami majd 20.00-óráig tartott, hiszen több mint 20 műsort adtak elő a gyerekek.

A rendezvény bevételét a szülők, és szülői munkaközösség által elkészített szendvicsek, üdítők és otthonról hozott sütemények értékesítése szolgáltak, amelyet kiegészített még a tombolából befolyó összeg. Az elmúlt hét minden napján gyakoroltak a gyerekek a pedagógusokkal együtt, hogy a jótékonysági esten minden a legnagyobb rendben, és jól sikerüljön majd! Sikerült , és ez a lényeg!

A pozitív dolgok és események mellett azonban meg kell említenem a jegyzőnk, Keszthelyi Tiborné Márta személyes tragédiáját, mert a múlt héten autóbalesetben elhunyt a nővére.  Ez a halálhír nagyon lesújtott engem is, és itt is szeretném kifejezni Őszinte részvétemet az elhunyt családjának.

Legutolsóként a mai bejegyzésemet a személyes tragédiánkkal zárom, mert tegnap kora délután hosszú betegség után elhunyt szeretett apósom, Kercsó Béla 86 éves korában.

A nagyatádi kórházban látogattunk meg tegnap délelőtt a feleségemmel, és anyósommal…valami megmagyarázhatatlan, baljós érzés volt az, ami akkor velem is volt…Délben elköszöntünk tőle, és akkor láttuk utoljára…Fél 2-körül csörgött a telefon…közölték a lesújtó hírt…Nem akarok most többet írni erről, mert nincs erőm hozzá….

Legyen könnyű a föld neked…! Egy csillaggal több járja útját az égen, Isten veled Papa, nyugodjál békében…!

 

2016 november 6.

Köszöntök mindenkit november hónap első bejegyzésében. Az időjárásról most csak annyit mondanék, hogy a hőmérséklettel semmi gondom nincs, de az eső nekem személy szerint nem igazán hiányzott. A délutáni napsütés azonban kárpótol most mindenért..

Az elmúlt két hét eseményeinek összefoglalását a múlt héten történtekkel kezdeném. Kedden érkezett hozzám Budapestről a Magyar Honvédség Hadtörténeti Múzeum képviseletében Baráth Szilárd Úr, aki az 1956-os események taszári kötődése miatt, egy emléktábla elhelyzése okán jött Taszárra. A helyszíneket kellett megnéznie, melyről már a korábbi képviselő-testületi ülésen meg is tárgyaltunk. A lakótelepi posta melletti repülő emlékművet jelöltük a tábla elhelyezésére első helyszínnek, második lehetséges helyszínnek pedig az önkormányzat bejárati homlokzatát adtuk meg, a jobb oldali részen. Mindkét helyet megtekintette Baráth Úr, és az intézet vezetőségét is tájékoztatja majd ezekről,az általam küldött fényképekkel is illusztrálva. Budapesten fognak majd dönteni, arról, hogy hol legyen majd az 56-os emléktábla elhelyezve. A minisztérium ajánlása még az, hogy kell tartani egy „hivatalos átadási” ünnepséget is, de erről majd a későbbiekben kapok tájékoztatást.

A fenti „témánál maradva” szeretném még megjegyezni,  hogy október 23-án a templom előtti „világháborús emlékművön” is elhelyezésre került egy „56-os” emléktábla amelyet a temlpmba járó hívek adakozásából készíttettek, s szentelte azt fel Sándor László plébános Úr.

Most nagy esély van arra, hogy egy „másik 56-os” emléktábla is lesz Taszáron, de itt még nem ért véget a "csűrcsavarosdi", hiszen ezektől függetlenül, az önkormányzat is be akar nyújtani egy pályázatot, amiben  maximum 5 millió ft-os támogatással szeretnének egy új, és méltó 1956-os emlékművet kialakítani, az önkormányzat előtti területen, a Gagarin szoborral szemben…           Ez a „bőség zavara”..

Az események felsorolását folytatva, a csütörtökön kezdődő Somogy Megyei Polgármesterek, és Jegyzők részére összehívott két napos siófoki tanácskozást kell még megemlítenem. Ebből a programból is a személyemhez kötődő eseményt emelném ki, nevezetesen azt, hogy 20 évnyi jegyzői munka elismeréseképpen oklevéllel jutalmazták a feleségemet, melyet  Dr Neszményi Zsolt Kormány megbízott Úr adott át a részére. Nagyon sokan gratuláltunk neki ehhez a hosszú, és nagyon nehéz, sokszor embert próbáló munkához. Az interneten is megosztottam a facebook-on ezt a posztot, amelyre több, mint 420-an „reagáltak” és 100-an írtak hozzászólást. Ezek a számok „magukért beszélnek”…Szerintem..

A „hosszú hétvégére” elkészült a temetőben 85 m-hosszan az új járdánk is, amely aktualitását a”Mindenszentek, és a Halottak Napja” is adta. Örültem neki, hogy sikerült elkészíteni „időben”, de a kritikák ellenére csak annyit tudok mondani, hogy ennyi pénz volt erre! Én is szívesebben elköltöttem volna 2-3 millió ft-ot viacolor térkő járdára, de sajnos most nem volt rá forrás. Két év alatt, két új járda is készült a taszári temetőben. Döntse el mindenki magában, hogy jó-e, vagy sem..szerintem jó!

Mi is végig látogattuk a temetőket ezen a hétvégén, és őszi szünet lévén itthon is maradtam szabadságon a kisebbik leányommal. A nagyobbik lányunk Olaszországba utazott egy hétre hétfőn hajnalban, és eddig nagyon jól érzi ott magát. Sok csodálatos helyszínen volt, és irigylem is miatta.

Mivel szabadságon voltam ezen a héten, így már csak két, „örömteli” dologról számolhatok be a Tisztelt olvasóknak. Az egyik az, hogy döntés született arról, hogy 72 m3 szociális tűzifát fog kapni Taszár község önkormányzata a megigényelt 198 m3-el szemben, hogy így támogassa a szociálisan rászorulókat,  a másik „jó hír” az, hogy 10 millió ft-ot kapott önkormányzatunk a „rendkívüli működési pályázaton” a hiányunk mérséklése érdekében.

A szociális tűzifa Taszárra szállítása után lesz módja a kérelmek benyújtására minden érintettnek, melynek időpontjáról és feltételeiről, felhívást teszünk majd közzé.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom