Mindennapok 2016 szeptember

2016 szeptember 25.

Nagy Tisztelettel köszöntök minden kedves olvasót a hónap utolsó vasárnapján. Az évszakhoz képest  nagyon kellemes időjárásnak örvendhetünk, és most erről nem szeretnék többet mondani, hiszen ezek a napok számomra „ajándéknak” is beillenének.

Az elmúlt hetek bővelkedtek eseményekben, amelyekről mindenképpen szeretnék említést tenni. Mivel szeptembert írunk, így a hagyományokhoz híven, a fogászati, és szájápolási hónap keretében ajándék fogkefével kedveskedtem az óvodásoknak, és az iskolásoknak. Remélem, hogy ezzel a kis ajándékkal is sikerül felhívnom a figyelmüket a rendszeres fogmosás fontosságára.

Több egyeztetető tárgyaláson is túl estem a héten, melyek közül a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által október 8-ra tervezett nagyszabású gyakorlatot említeném meg, amely majd a volt laktanyában kerül megrendezésre.

Csütörtökön, 22-én képviselő-testületi ülést tartottunk, amelyen 19 napirendet tárgyaltunk, de ezekből a Bursa Hungarica felsőoktatási intézményi ösztöndíjhoz való csatlakozást említeném meg, és a „szociális tűzifa” pályázatunk benyújtását a Belügyminisztérium felé, ahol idén 198 m3 tűzifa igényt nyújtunk be..Azt nem tudom megmondani, hogy ebből mennyit fogunk majd megkapni, minden estre ennyire adunk be igényt. Az önkormányzatnak 1000 ft/m3 önerőt is kell majd biztosítania, no és az ideszállítás költségeit is nekünk kell majd kifizetnünk..

A múlt hét pénteki, szeptember 23-i napom amúgy is sűrűre sikeredett, hiszen délután 13.30-kor volt Szilágyi József volt kollégánk temetése  a taszári temetőben. Nagyon érzékenyen érintett „Józsi Bácsi” halála. Koppány Zoltán Miklós önkormányzati képviselő mondott búcsú beszédet a szertartáson Józsi Bácsi végakarata szerint. A beszéd után én is elbúcsúztam az önkormányzat képviseletében „Taszárért” kitüntetett címben részesült volt kollégánktól, Szilágyi Józseftől. Itt, e helyről is őszinte részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak…

A temetés után 15.00-órakor tartottuk, a lakótelepi utak 44,2 millió ft-os felújítása, és az önkormányzat épületének 1,8 millió ft-os összegből felújított fűtéskorszerűsítése alkalmából megtartott szerény kis ünnepségünket, amelyen Wiztmann Mihály országgyűlési képviselő  Úrral együtt mondtunk egy rövid kis köszöntőt. A község lakosságát is meghívtuk rendezvényünkre, de sajnos nem túl sokan jöttek el személyesen. Nem is a kritikus hangokkal szeretnék most foglalkozni, hiszen pontosan a kisszámú érdeklődő miatt a beszédet az önkormányzat emeleti nagytermében mondtuk el mindketten. Az állampolgárok elégedettsége amelyet a mindennapokban említenek, magáért beszél.

Szombat délután 14.00-órai kezdettel szüreti felvonulás volt községünkben, melyet az IKSZT intézményünk szervezett Horváth Gáborné vezetésével, és amely rendezvényre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A csatolt képek magukért beszélnek, én minden esetre itt is szeretném köszöntemet kifejezni a rendezvényen résztvevő óvodásoknak, iskolásoknak, a felkészítő pedagógusoknak, a lovasoknak, a Taszári Rozmaring Kórusnak, és minden támogatónak. Az általam felhasznált képek Tóth Zoltán "keze nyomát dícsérik", akinek köszöntet mondok itt a fényképek készítéséért! Elnézést kérek, ha valakit nem említettem volna. A felvonulás után az esti bál zárta a napot..

 

 

Vasárnap délelőtt 10.00-órától a  Somogyi Szépkorúak IV. katonadalos találkozója kezdődött 23 település több, mint 300 résztvevőjével, melyet az önkormányzat földszinti nagytermében tartottunk, és amely délután 2 után ért véget. Nagyon színes programokkal és sok-sok felkészülés előzte meg a „Szépkorúak hónapja” alkalmából tartott ünnepi műsort, amely immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre Taszáron.

 

2016 szeptember 4.

Köszöntök minden kedves olvasót szeptember hónap első bejegyzésében. Kellemes időjárásban van részünk, így azt gondolom, hogy erről most nem igazán szeretnék bővebben írni.

Ismét eltelt egy hét, és egy hónap, nevezetsen az augusztus. Vége az iskolák nyári szünetének, és becsengettek. Arról nem akarok írni, hogy melyik gyerek mennyire várta már az iskolakezdést, csak a saját családomban tapasztaltakról nyilatkozhatnék, de maradjunk annyiban, hogy nem igazán várták a lányaim az iskolát!

Az elmúlt hét eseményeit a hétfő délutáni rendkívüli testületi-üléssel kezdeném, hiszen az összehívást az adósságkonszolidációs pályázatunk következő 44 millió ft-os keretének felhasználása miatt kellett elsősorban összehívni. Mivel augusztus 31-ét jelölték meg utolsó határidőként a felújítási célok megjelölésére, így ezt most teljesítette a testület.

A lakótelep keleti oldalán található 29-es épülettől az iskoláig meglévő járda, a lakótelep nyugati oldalának úthálózat részleges újra aszfaltozása, a Hunyadi utca még meglévő részét a Mátyás király utca kezdetéig, a Toldi utca járdájának felújítása, és Széchenyi utca útburkolatának kijavítása a megsüllyedt aknafedelekkel együtt. Ezek fértek bele ebbe a 44 millió ft-ba.

Döntöttünk még a lakótelep 12-es épületben további két szolgáltatáshoz, nevesint fodrászat, és kozmetikusi tevékenységek végzésére helységek bérbe adásáról is szeptember 1-kezdettel.

Szerdán délután fél 5-kor került megtartásra az általános iskolában a tanévnyitó ünnepségre. Szerintem ezt lehetett volna az első tanítási napon is reggel 8-órakor tartani, mint ahogyan ezt máshol is csinálták, de ez az én magánvéleményem. Így nem kellett volna az évnyitóra érkezést, és a haza utazást a vidéki gyerekeknek, és a szülőknek megszervezni.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom