A „HOMATECH SAGA” utolsó felvonása, avagy pont került az „i-re”!

Tisztelt olvasók!

 

A mai napon „hivatalosan” is pont került az április 1-én kezdődött kaposvári gumi újra hasznosító üzem építésének ügyére! Tette ezt a „pontot” a kaposvári rendkívüli közgyűlés, amely ma 10.00-órakor kezdődött a város dísztermében, és amely ülésre én magam is elmentem „többekkel” együtt.

Ma már sok ismerős arccal találkoztam ott a „karzaton”, akik az első, április 7-i döntésen, a közös demonstrációkon, vagy a lakossági fórumokon is jelen voltak. Összehozott bennünket a „közös ügy”, az egészségünk, családjaink, valamint a környezetünkért aggódás.

Ma azonban ennek a „közös ügynek” sikeres vége lett úgy, mint a mesében!

Beérett annak a Taszáron kezdődött munkának a gyümölcse, amelyre ma mindenki büszke lehet! Talán szerénytelenség nélkül mondhatom mindezt, hiszen a taszári embereknek is elévülhetetlen érdemei vannak a siker elérésében!

Én személy szerint is igyekeztem megtenni mindent azért, hogy a Taszáriakon kívül minden környező település is kifejezhesse a véleményét, és összefogást teremtsen közös ügyünkben! Sikerült! Ma már mindegy, hogy 50 falu, vagy 15, a lényeg az, hogy mellénk álltak!

Sokak névvel vagy anélkül tették a dolgukat fáradtságot, időt, energiát nem kímélve! KÖSZÖNET ÉRTE MINDENIKEK!

A mai rendkívüli kaposvári közgyűlésről nem igazán szeretnék különösebbet írni mert már megjelent róla a médiában is több cikk, de tanulságos volt számomra!

Először is a kommunikáció!

Rögtön tisztázni kell valamit, hiszen a Homatech Zrt tulajdonosa kezdeményezte a szerződés felbontását, és nem a kaposvári polgármester! Ez egy nagyon fontos tény, hiszen ha nem így történt volna, akkor az elmúlt közel 3 hónap miért is telt el úgy, ahogy?! Most, amikor összejött a közel 19 ezer aláírás, mégis csak kiderült a lakosság ereje és összefogása?

Másodszor pedig a „közösség megosztása”, amely a számomra egy kedvenc kijelentésként hangzott el Szita Károly polgármester Úr szájából, és nyilvánvalóan jó politikusi vénára utal!

Pontosan lehetett előre tudni azt, hogy ez a tervezett beruházás meg fogja osztani a Kaposváriakat! Ebből kiindulva akkor már el sem kellett volna kezdeni! Főleg nem úgy, ahogyan azt a polgármester tette. Tegyük fel rögtön a kérdést, hogy : ki volt az, aki megosztotta a közösséget? Ki döntött egyedül ? Ki volt az, aki nem volt kíváncsi a „közösség”, az emberek véleményére? A választ Önökre bízom, de szerintem mindenki tudja!

 

Harmadszor megint csak visszaköszön a törvényesség kérdése, mert milyen módon írhat alá közgyűlési döntés nélkül egy polgármester olyan szerződésbontást, amelyre nem volt felhatalmazása? Tudniillik ez a felhatalmazás ma született meg! Erről meg is kérdezte egy ellenzéki képviselő a polgármestert, de választ nem kapott erre a kérdésére, és a többire sem!

Nem akarok „szőrszálhasogató” lenni, de ez egy demokráciában nem így működik! Igaz, a szerződés bejelentését, és megkötését sem kifogásolta senki ! Egy kistelepülésen ezért minimum fegyelmi eljárás indult volna a polgármester ellen, szabálytalan kötelezettség vállalás miatt!

Ma azonban vége lett ennek a „Homatech történetnek” és azt gondolom, hogy mindenki számára megnyugtató módon!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (1 db)

Takács Gábor

2016. 07. 22. 13:25

Szerintem nem szabad hagyni hogy ezzel befejeződjön az ügy csak egy ejnye-ejnyével. A fegyelmi eljárás megindítására, ha más nincs hajlandó vagyok, tanácsadóra és támogatókra van szükségem!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom