A FÉLELEM BÉRE

 

Tisztelt Olvasók!

 

A mai bejegyzésmben arról szeretnék írni néhány gondolatot, hogy milyen világban is élünk ma, ha az emberek egészségét alárendeljük a félelmeinknek, dacára annak, hogy a TÁRSADALOM építő alap köve mégis csak az EMBER!

Miközben az emberek érdekeire hivatkozunk, hiszen értük dolgozunk, mégsem látszik ez egyértelműen a cselekedeteinkből mindez! Miért írom le ezeket a sorokat?

Az ok egyszerű! Féltem az egészségünket, a jövőnket, és a környezetünket ! Írom ezt az utolsó gondolatot meggyőződésből, és hitből, de nem értem azt, hogy mások miért nem gondolkodnak hasonlóan?

Miközben szerintem hihetetlen létszámban tiltakozunk a kaposvári keleti ipari parkban létesítendő gumi újra hasznosító üzem ellen, a Kaposvár környéki 50 település vezetőiben egyre-másra törik meg az „ellenállás lendülete”. A mai napig 13 település küldte vissza a tiltakotó képviselő-testületi határozatát, akiknek köszönettel tartozunk a szolidaritásukért is.

Hiába az aláírásgyűjtés, autós forgalom lassító demonstráció, többen még mindig azt gondolják, hogy Taszár „hisztizik” itt egyedül, és persze "néhány" kaposvári, no meg a politikai ellenzék!

Hiába mondjuk: Nem így van!

Többségében az önkormányzatok úgy gondolják, hogy ez az üzem nem is Ő ügyük! Hivatkoznak: messze vagyunk, nem érint bennünket, és még sorolhatnám! A valóság azonban mást is rejt, mert FÉLNEK!

Mitől félnek? Kérem szépen attól, hogy ebben az óriási önkormányzati pályázati dömpingben, majd nem nyernek fejlesztési pályázatokat, mert nyíltan felvállalják a tiltakozásukat! Ez bizony így, ebben a formában „BENNE VAN A PAKLIBAN”!

Azt már mindenkire rábízom, hogy milyen véleményt alakot magában erről az önkormányzati álláspontról, hiszen részint „megérthető”, ha tartanak a későbbi „retorziótól”..de..

Sajnálatos módon abba már nem gondolnak bele, hogy az üzem káros hatásai miatt, majd a településeiken élők fognak megbetegedni, és emiatt majd kis túlzással élve, de nem leszek azok, akik a fejlesztéseik „hasznát” élvezhetnék! A kaposvári onkológián azonban majd megnő a betegek száma, és akkor már késő lesz bánni azt, hogy akkor amikor tehettek volna ellene, nem tettek! A lelki ismeret már egy másik kategória, de elbújni nem lehet majd előle! Nem akarom túldramatizálni a helyzetet, de szent meggyőződésem az, hogy nem kell nekünk ez az üzem!

Sorolhatnám még azokat a további egészségügyi kockázatokat is, amelyek akár a húsüzemet, vagy a Kaposvár környéki mezőgazdasági vállalkozásokat is óriási mértékben érinti!

A Kaposvár Zöld Város program eredményeit már nem is említve, hiszen a város gyakorlatilag a „levesbe dobta” ezt az eredményét azzal, hogy egy vegyi üzemet akar a területére engedni! A Zselic érintetlen ökoszisztémáját már nem is említve!

Ezekről a problémákról rejtélyes okokból már nem akar senki beszélni, és nem is akarják meghallani az intő szavainkat!   Hát nem furcsa?

Maradnak az előítéletek, és azoknak a személyeknek a nyilvános „pellengérre állítási kísérletei”, amelynek részese, célpontja vagyok én is!

Minden Tiszteletem azoké, akik tevékenyen részt vesznek a közös tiltakozásunkban, és akik testben, lélekben velünk vannak!

Nagy várakozással tekintek a 2016 június 9-i kaposvári városi közgyűlés elé, melyen „napirend előtti felszólalással” igyeksztek nyomatékot adni a Kaposvár környéki települések tiltakozásának!

Meggyőződésem, hogy a gumi üzem nem Kaposvár belügye, hanem közügy! Ehhez mérten kezeljék, és vegyék figyelembe az emberek akaratát!

RÓLINK, ÉRTÜNK, DE NE NÉLKÜLÜNK!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (1 db)

Jurmann Béla

2016. 06. 03. 15:16

Egyet tudok érteni a leírtakkal.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom