Majoros Józsefné Klárika, Arany Diploma átadási ünnepsége

Tisztelt olvasók! A mai bejegyzésemben egy olyan szép eseményről írok, amely nagy megtiszteltetés volt számomra mert részese lehettem egy olyan alkalomnak, amely komoly erkölcsi elismerés és megtiszteltetés, hiszen én adhattam át Majoros Józsefné Klárika részére az „Arany Diplomát”, amelyet 50 év után kapott. Az önkormányzat emeleti nagytermében került sor az érzelmektől sem mentes ünnepélyes eseményre, és a meghívott szűk ismerős előtt köszöntöttem Klárikát! Az alábbi szöveg felolvasása után, egy csokor virágot nyújtottam át.

Majoros Józsefné

 

1943. december 30-án született Budapesten. Kóka községben járt általános iskolába, majd később a Baranya megyei Hertelendre költöztek, így Sásdon fejezte be az általános iskolai tanulmányait. Pécsen a Lőwei Klára Gimnáziumban érettségizett. A gyerekek szeretete irányította a pedagógus pályára, ezért jelentkezett a Felsőfokú Bajai Tanítóképző Főiskolára, ahol 1965-ben diplomázott. A főiskola alatt, 1964. június 14-én férjhez ment, majd a diploma megszerzését követően 1965-től 1969-ig Moszkvában élt férjével. 1 évig a Moszkvai Magyar Követségen tanított, majd felvételt nyert a Moszkvai Idegennyelvi Főiskola orosz-francia szakára. 1971-ben diplomázott a Pécsi Tanárképző Főiskolán orosz nyelv és irodalomból. Első magyarországi munkahelye 1969. szeptember 1-jétől a Nagyberki Általános Iskolában volt. 1980-ban született Ildikó nevű leányuk, aki jelenleg Angliában él. 1982. és 1997. között a honvédségi Óvodában dolgozott napközis tanítóként, később napközi vezetőként. 1997-től a Taszári Általános Iskola pedagógusa, ahol szeret dolgozni, ahol nagyon jó munkatársi kapcsolatot alakított ki a kollégáival, akik tapasztalatát tisztelik és megbecsülik. Számtalan táboroztatás szervezője és résztvevője, az önkormányzati gyermekrendezvények egyik fő pillére és hajtómotora.
Társadalmi szerepvállalása a rendszerváltás előtt kezdődött, 8 évig volt tanácstag, majd 2002-től 2010-ig önkormányzati képviselő. Munkáját többször ismerték el dicsérettel és különböző jutalmakkal.

Taszár Község Önkormányzata Majoros Józsefnének a község érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként, a „Taszárért” kitüntető címet adományozta.

A fentiekben elhangzottak nem foglalhatják össze egy nyugdíjas pedagógus életét, és természetesen nem is próbáltam meg ezt, de minden esetre, megható érzés volt az erkölcsi elismerés, Klárikának, aki könnyeivel küszködve köszönte meg mindenkinek a közös élményeket és azt, hogy osztozhattunk az örömében.

Részemről a megtiszteltetés!

Gratulálunk!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (1 db)

Egy volt taszári

2015. 09. 27. 16:24

Klárika néni még engem is tanított. Nagyon szerettem őt.
Isten éltesse és gratulálok.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom