Bokréta a hulladékkezelő központ csúcsán

Felvonták szerdán a bokrétát a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program keretében épülő hulladékkezelő központ legmagasabb pontjára. A 6,2 milliárd forintos program 118 település hulladékgazdálkodását teszi korszerűbbé.

 

2015. május 7. 09:19 Sonline

Kaposvár | Felvonták szerdán a bokrétát a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program keretében épülő hulladékkezelő központ legmagasabb pontjára. A 6,2 milliárd forintos program 118 település hulladékgazdálkodását teszi korszerűbbé.

Az ünnepségen Szita Károly polgármester elmondta: Kaposvár elindult egy olyan úton, amelynek köszönhetően a legegészségesebb várossá válhat. – Három dolog veszélyezteti az embereket: az élelmiszer-előállítás során használt vegyszerek, a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladékkezelés nem megfelelő módja – hangsúlyozta Szita Károly. – Erre mi a következő válaszokat adtuk: saját mintaprogramot dolgoztunk ki az élelmiszer-gazdaságban, alternatív energiákra állunk át városunk működtetésében, valamint korszerű hulladékfeldolgozó üzemet építünk, mert nem akarjuk, hogy szeméthegyek vegyenek körbe bennünket.

Ami még elhangzott az ünnepségen de a cikkből kimaradt, a fejlesztéssel 106 millió ft "hulladék lerakási díj" megfizetését előzték meg, amelyet a Tisztelt állapmolgároknak kellett volna megfizetniük a szemétszállítási díjban. Ez a "hulladék lerakási díj UNIÓS előírás" lenne 2016 01.01-től.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom