Húsvéti Játékos Vetélkedő

Tisztelt Olvasók!


Szeretettel köszöntök mindenkit a mai bejegyzésemben, ahol a Húsvéti Ünnepek előtti játékos vetélkedőről írok, és csatolok is hozzá néhány fényképet.

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér intézményünk, valamint a képviselő-testület pénzügyi és kultúrális bizottságának közös szervezésében került sor a mai rendezvényünkre. Megmondom őszimtén, hogy az időjárás miatt tartottunk egy kicsit attól, hogy a hideg, a szél, vagy az eső miatt nem sikerül majd minden a terveink szerint, de szerencsére nem így történt. Megkegyelmezett az ég, így a gyermekek nagy örömére is, egy tartalmas programmal lehettünk ismét gazdagabbak.

Délután 14.00-órakor a lakótelepi sport pályán kezdődött a vetélkedő, egy zenés közös tornával, amelyet Gérnyi Zsuzsanna óvonő "vezényelt."

Jó volt látni a közel 50 gyermeket, és a szüleiket, akikkel együtt álltak be a közös mozgásra, és így "hangolódtak rá" a játékos vetélkedőre. A "lazítás" után, elkezdődtek a játékok a különböző "állomásokon". Volt egyensúlyozás rugós pallón, zsákba futás, tojás "sétáltatás" kanálban, célba dobálás tenisz labdával,  labda vezetés hoki ütővel, répa evés, húsvéti kvíz kitöltés, és buborék fújás várt a gyerkekre. Minden állomáson az iskola pedagógusai-dolgozói, az óvoda pedagógusai-dolgozói, és önkormányzati képviselő segített a feladatok értelmezésében elvégzésében.

A helyszínen még lehetett simogatni birkákat, nyulakat is, amelyeket Horvát Gábor szállított oda. A feladatok végeztével zsíros kenyérrel, és üdítővel kínálták az éhes-szomjas gyerekeket.

A Húsvéti locsolást a mai napon konfettivel oldották meg a fiúk, hiszen az egy csoportba terelt lányokat két vödörnyi színes dísszel öntötték le. Minden esetre, ez jó poénnak sikerült.

A program végén a résztvevő gyerekeknek egy térképet adtak, amelyen megjelölték az ajándék fészkek helyét. Ebben a pillanatban mint egy megbolydult méhkas, úgy indultak el a gyerekek a "fészkek" keresésére. Mi is kaptunk egy ilyen térképet, és egy rövid keresés után meg is találtuk a csokoládékkal megrakott fészkünket.

Véleményem szerint ismét egy szép, és tartalmas élménnyel lehettek gazdagabbak a rendezvényre látogatók.

Köszönet illeti az IKSZT intézményünk dolgozóit, a iskola-óvoda pedagógusait,dolgozóit, a képviselő-testület pénzügyi és kultúrális  bizottságát, a Honvéd Sport Egyesület vezetőségét és tagjait, és Horváth Gábort, aki az állatok szállítását végezte.

Köszönet minden résztvevő gyermeknek, és szülőnek! Remélem, hogy mindenki jól érezte magát!

 

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom