Szüreti Felvonulás Taszár, 2014 szeptember 20

Kedves Olvasóim!

 

2014 szeptember 20.-án került megrendezésre az IKSZT Intézményünk dolgozóinak szervezésében községünkben hosszú idő után, a Szüreti Felvonulás és Bál. Délután 13.30-tól gyülekeztünk az önkormányzat mögötti területen „népi viseletben”. Hátaslóval, hintóval, platós teherautóval, kistraktorokkal együtt vált színessé a rendezvény, amelyek felvonulók egy részének szállítását is szolgálták.

 

14.00-ra után nem sokkal a szüreti felvonulást, Varjas András Kisbíró humoros köszöntője nyitotta. Olyannyira nagy volt az érdeklődés, hogy ezekért a percekért éri meg tenni a „köz” javára. Hosszú sorban, indult a „menet” a Toldy utcán, majd a Vörösmarty utca, aztán a Széchenyi utcában a templom előtt került ismét „kihirdetésre” a szüreti „köszöntő”. Az utcákból oda sereglett „nézelődők” elismerően biccentettek a fejükkel, és széles mosoly, valamint taps köszöntötte az óvodások műsorát, az iskolások táncát, és a Rozmaring kórus műsorát. Miután ismét „járműre szálltak” a gyermekek, elindultunk a Kossuth Lajos utca sarkán található második „állomásunkhoz”. Mi közben sétáltunk az utcákon népi képviseleti ruhában öltözve, én magam egy fekete kalappal is igyekeztem megadni a „módját” a felvonulásnak. Kezemben egy kis kosárban a saját pálinkát, és egy kis termelői borral kínálgattam mindenkit, akivel találkoztam az utcán.

A Kossuth Lajos utcai második helyszínen Nemes Andrásné Margit várta a fellépőket, és a nézőket, pogácsával, kaláccsal, italokkal. A műsort ismételten előadták a „fellépők”, majd utunk a Dózsa György utcán, aztán a Széchenyi. utca Petőfi S. utca sarkán vissza, a Kossuth Lajos utcán vezetett az önkormányzat előtti parkolóhoz. Itt ismételten előadta minden „szereplő” a programot, aztán bementünk az önkormányzat földszinti nagytermébe egy üdítőre, apró süteményre, valamint egy tányér pörköltre, amelyet Horváth Gábor főzött, és Fehér Lajos, valamint felesége Panni néni „szervírozott”.. Mindenki nagyon jól érezte magát    ezen a nem mindennapi eseményen. Jó volt látni, hogy egy kis tenni akarással, „megmozdult Taszár”! Bizony így van! Tisztelt hölgyeim, és uraim! Nem kell ehhez semmi más, csak kitartás, és sok-sok munka!

Természetesen ÓRIÁSI szerepe volt ennek a sikeres rendezvénynek a megszervezésében és lebonyolításában a két fő szervezőnek, Bognárné Soltész Zsuzsanna, és Horváth Gáborné, Irénkének!

Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, felajánlását, akik segítettek a közös siker elérésében. Megpróbálok mindenkit felsorolni, de ha valakit kihagyok, azt pótolni fogom!

A BX  Bt ügyvezetője: Sipos Tímea vállalkozó

A falusi CBA bolt ügyvezetője Beznica János vállalkozó

Horváth Gábor vállalkozó

Gemici Cetim vállalkozó

Soproni Zoltán vállalkozó

Kacsó Csaba vállalkozó

Nacsa József vállalkozó

Both Péter vállalkozó

Nemes András önkormányzati képviselő

Nemes Andrásné

Kercza Brigitta

Gérnyi Zsuzsa

Pámel Bianka

Faludyné Kiss Szilvia

Lomnicziné Tóth Veronika

Szilágyi László

Varjas András

Horváth Csaba

Komáromi Ferenc

Ükös István

Keppel Zsolt

A Taszári Rozmaring Kórus

A taszári Fantázia csoport

Fazekas Lászlóné

Fehér Józsefné

Tóth Lajosné

Molnár Józsefné

Bosztonics Józsefné

Farkas Sándorné

Andrási Lászlóné

Bakai Lívia

Tankovics Ferencné

Kranabeth Jánosné

Bognár Józsefné

Nagy Melinda

Gréczi Bernadett

Nagy Panni

Pusztai Jánosné

Vincze Lászlóné

Vörös Sándorné

Csaba Andrásné

Murányi Szilvia

Szabóné Csonka Nóra

Dervalics Csaba

Gencsi Vera

Varjas Béla

Tarlósi József

Tarlósi Pál

Remélem, hogy talán nem hagytam ki senkit.

 

Még egyszer !Köszönöm mindenkinek…..

A Kisbíró

A Kisbíró

A Főszervezők...

Nagy lányom, és Horváth Regina

Az alkalomhoz illően

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (1 db)

Lászlóné juhász Mária

2014. 09. 21. 19:08

Öröm egy ilyen közösségben él.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom