Érdemes volt jól gazdálkodni?

 A mai napon megjelent, "Az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatásáról szóló 10/2014. (II.19) BM rendelet- 2 000 fő feletti lakosságszámú települések - Miniszteri döntés"

Taszár község a korábban megalkotott kormányrendelet értelmében, 44 millió forint támogatásra lett volna jogosult. Tehát ez azt jelenti, hogy nem „kívánság”, hanem a jogalkotó törvényi kötelezettsége a támogatás odaítélése. Nem ez történt! A fenti „Miniszteri döntés” értelmében, nem nyertünk egy forintot sem. Somogy Megyéből, Lengyeltóti város kapott 112 millió forintot ...Egyedül!!! Hogy miért, azt nem értem. Azonban rajta kívül még 4 település lett volna jogosult erre a"beígért" összegre..

Idézet a Sonline internetes hírportál 2014. március 21.-i cikkéből:

..."A kétezer főnél nagyobb településekről döntenek, Somogyból Taszár, Lábod, Ádánd, Kéthely, Balatonfenyves és Lengyeltóti pályázott összesen 156 millió forintra. ( nekem már itt nem állt össze a matek, de ez most mellékes..)

– Egyértelmű volt, hogy az adósságkonszolidációban nem érintett önkormányzatok nem járhatnak rosszabbul, mint akik korábban eladósodtak – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke, fideszes parlamenti képviselő. –..."

Én pedig most úgy érzem, hogy rosszabbul jártunk!

Íme egy kis segítség, hogy mekkora támogatási összegeket ígértek a településeknek:

Települések támogatása
LakosságMillió forint
100 fő alatt1,5
101–3002,95
301–5006,5
501–100010
1001–200020
2001–300044
3001–5000112
5001–10 ezer181

.Nem így történt, és megmondom őszintén, hogy csalódott vagyok ez miatt. Akik figyelemmel kísérik a blogomat, azok már olvashattak a korábbi bejegyzéseimben arról, hogy már tavaly is nyújtott be pályázatot Taszár önkormányzata, az óvoda fejlesztésére, 30 millió ft értékben. Ekkor is azt hangoztatta a kormányzat, hogy az adósságkonszolidációban nem részesülő településeket részesítik majd előnyben, egy fajta”kompenzációként”! Bizony nem nyertünk tavaly ..sem.. Idén ismét kiírásra került ez az óvoda felújítási pályázat, amiben már annyi változtatás történt, hogy 20% önrészt is biztosítani kell, ami konkrétan 6 millió ft. Év elején megtárgyaltuk, döntöttünk, ismét beadtuk ezt a pályázatot, mert indokolt. Megint nem nyertünk! Most itt ez az „ominózus” döntés, és mondják azt, hogy ne legyünk „elégedetlenek”! Bizony azok vagyunk!

Miközben folyamatosan azt hangoztatja a kormányzat kommunikációja,hogy kompenzálni akarja azokat a településeket, akiknek nem volt adóssága, és jól gazdálkodtak, akár fejlesztési pályázatokkal,vagy ezzel a "központi támogatással", sem pályázaton nem kapunk támogatást már két alkalommal, sem más módon. Érdekes módon, a Sonline internetes hírportál hosszasan taglalta a korábbi kormányzati döntést arról, hogy hány somogyi kis település kapott állami támogatást.Ők is jól gazdálkodta, DE TASZÁR ÖNKORMÁNYZATA IS! Akkor miért nem kaptunk támogatást? Érti ezt valaki? Mert én nem !

Most egyetlen betűt nem lehet olvasni erről a „megalázó döntésről” a Sonline internetes hírportálon, dacára annak, hogy telefonon értesítettem az illetékes újságírót! Nem akarom kommentálni a jelen helyzetet, de nem korrekt, az biztos !

Ahogy szokták volt mondani:.." Két szék közül a pad alá estünk.. ( Nem először!)

" Ennyit a kormányzati segítségről...

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom