Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, ünnepélyes átadása

2013 március 1.

 

Tisztel köszöntök mindenkit március 1-jén, a meterológiai tavasz első napján. Felvirradt a nap, amikor ismét egy ünnepi alkalommal léphetünk át,Taszár község kultúrális közéletének egy új fejezetébe.  Igen ! Úgy érzem, hogy a mai nap egy fontos állomáshoz érkeztünk,mert ebben az intézményben, már új esélyekkel, lehetőségekkel  lehetnek gazdagabbak, az itt élő embrek, a szabadidő, és a kultúra tartalmas eltöltéséhez. Az első, és legfontosabb annak a kihangsúlyozása, hogy Taszár község képviselő-testülete nem csak komolyan gondolta, hanem sokat is tett azért, hogy a fejlődés ezen a téren is elindulhasson. Minden elismerést megérdemel a képviselő-testület erőfeszítése, ezért az eredményért. Néha nehéz körülmények között, aggodalommal telve is igyekeztünk megvalósítani ezt a beruházásunkat. Sikerült!

2008-ban a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, harmadik tengelyes Intézkedések keretében,a gazdaság, és a vidék lakosság számára nyújtott alapszolgáltatásokhoz kapcsolódóan, pályázatot írt ki Integrált Közösségi Szolgáltató Tér cím elnyerésére, majd ennek birtokában, a megvalósításra. A program célja, a vidéki lakosság megtartása érdekében, a helyben elérhető alapszolgáltatások körének bővítése,minőségének, és hozzáférhetőségének biztosítása, többfunkciós szolgáltatási központok létrehozásával többnyire kihasználatlan épületek felújítása, és korszerűsítése révén.

2009-ben  45 832 597 forintot nyertünk összesen , amelyből 43,6 millió forint az építésre, az eszközök beszerzésére, és a működtetés költségeire fordítotunk. A pályázatot Zóka Tamás és Orbán Balázs készítette  A 25 %-os, majd később 27 %-os ÁFA volt, az önkormányzat önrésze. A beruházás végösszege több mint mint 50 millió ft fölött lesz majd. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy utófinanszírozott pályázathoz képest, nem kellett hitelt felvennünk egyetlen esetben sem erre, a pályázatra, pedig voltak " nehéz pillanataink.."

 

Délelőtt 10.00-órakor köszöntöttem a lakosságot, és a meghívott vendégeinket,

-Witzmann Mihály urat, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökét

- a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Kiemelt Projektek Osztályának Vezetőjét, Erdős Balázs urat

-a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, Kapolya László Osztályvezető urat, valamint  Karancz Anett kérelemkezelési szakreferens

-Pintér Júlia tervezőt

-Boda Anikót, a Kombi Bt. Képviselőjét, aki a beruházás műszaki ellenőri és projekt menedzseri feladatait is ellátta

-Udvaros Renátát, Somogy Megyei IKSZT Mentort

-  a kivitelező cég, Pannon Mérnöki és Fővállalkozó Kft Ügyvezetőjét, Baka János urat, és a  Resán Mihály Urat

-az M&M Computer Kft Ügyvezető Igazgatóját Szappanos Gábor urat, akik a berendezéseket szállították intézményünkbe.

- a Tisztelt Taszári képviselő-testület tagjait,

-Taszár község jegyzőjét, Keszthelyi Tibornét, a polgármesteri hivatal dolgozóit,

-Köszöntöttem továbbá, az általános iskola igazgatóját, Horváth Zoltán Gábor urat,

-Az óvoda vezetőjét, Utasiné Kenderák Tímeát

 

Egyesületeink elnökeit :

-         Koppány Zoltán Miklóst urat, a Magyar Veteránrepülő Szövetség Somogy Megyei Egyesület  Elnökét

-         Runa György urat, a Honvéd Sport Egyesület Elnökét

-         Benke Gábor  urat, a Taszár Kacsógép Sport Egyesület Elnökét

-         Nemes András urat, a Taszári Turul Egyesület elnökét

-Bálint Gábor Urat, Taszár község plébánosát

 

A köszöntőm után, Utasiné Kenderák Tímea óvodavezetővel együtt mindenki elénekelte a Himnuszt. Az " ünnepi beszédemben " , viszonylag röviden. de lényegre törően tettem említést az előzményekről, és az intézmény feladatáról. A beszédem után Witzmann Mihály alelnök Úr mondott néhány gondolatot, majd az óvodások műsora következett, aztán verset hallhattunk, Pusztai Jánosné tolácsolásában. Ünnepi műsorunkat,  az iskolások előadása zárta. Az intézmény ajtaja előtt megtörtént az ünnepélyes szalag átvágása, majd Bálint Gábor plébános úr áldotta meg a taszári Integrált Közösségi Szolgáltató Tér intézményünket.

 

 

 

IKSZT Avatás.jpg 2.jpgIKSZT Avatás

IKSZT Avatás.jpg 6.jpg

IKSZT Avatás.jpg 3.jpg

IKSZT Avatás.jpg 4.jpg

IKSZT Avatás.jpg 5.jpg

 

Képek intézményünk életéből.

 

IKSZT Életéből.jpg2.jpg

 

IKSZT Életéből.jp4.jpg

IKSZT Életéből.jpg

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom