Mindennapok 2013 február

 

2013 február 24.

Köszöntök mindenkit Mátyás napján. 163 éve, ezen a napon született Jászai Mari színésznő.  Amint megfigyelhették a blogom látogatói, manapság inkább hetente, és összefoglalva teszem közzé azokat az eseményeket,  amelyeket fontosnak tartok megosztani a közvéleménnyel. Ez természetesen ismét egy „szubjektív „ fogalom, hiszen nem mindenki „ csak arra kíváncsi” csak amit itt megosztok.

 

A munkám során, képletesen szólva,egy „keskeny úton lépdelve”, körültekintően próbálom megtalálni az egyensúlyt,az ember, és a lehetőségek,az ember és a feladat,az ember és ember között.

Sokszor azon gondolkodok, hogy valóban megértik-e, vagy elfogadják-e, az emberek a munkám korlátait,lehetőségeit..?! Nem tudom megítélni. A munkám több területén folyamatosan „ alakulnak ki, konfliktus helyzetek” melyek egyik fő forrása, a pénztelenség. Azokra 2013 évi költségvetési terveknek a kidolgozására is utalok, amelyek nagyban befolyásolják Taszár életét, lehetőségeit. A lehetőségek szót azért is említettem meg, mert alapvetően ettől is függ községünk jövője.  Ezen a héten kaptunk ismételten új információt, a „ START” közmunka programban történt változtatásokról is.  Nagy reményeket fűztünk a közfoglalkoztatáshoz, mert kevés „egyéb” lehetőség  van, munkát adni az álláskeresőknek. 2011-ben 35 embernek tudtunk 3 hónapra munkát adni, de 2012-ben ezt a lehetőséget már nem használta ki a képviselő-testület. Volt is gond belőle…

 

A korábbi bejegyzéseimben már írtam, a taszári önkormányzat 2013 évi START közmunkaprogram terveiről,és az előzményekről. Említette azt, hogy milyen projekteket ( 5 db ), milyen létszámmal ( 35 fő),  szeretnénk 2013-ban megvalósítani. Sajnálatos módon, nem minden projektet minősítettek a”hatóságok „ „értékteremtőnek”, így nem minden projektünkben támogatták úgy, ahogyan az önkormányzat pályázatában ez szerepelt.

 

Sajnos, a korábban tervezett 8 órás munkaidő helyett 6 órában  foglalkoztathatja az önkormányzat a munkavállalókat, és nem 10 hónapig, hanem csak 5-hónapig dolgozhatnak. Ezen okok miatt is,a február 15-i képviselő-testületi ülésen határozattal is módosítottuk, a 2013 évi közmunka tervünket. Ennek a módosításnak az is oka volt, hogy megváltozott a munkaidő 8-ról 6-órásra, és a közmunka tervben szereplő több mint 4 millió forint „dologi költségeket”: ( ásó, szerszámok, stb.stb.) önkormányzatunk nem tudja biztosítani, forráshiány miatt. Ez volt a múlt heti állapot !

 

Most ismét új információ érkezett a „Munkaügyi Központtól” és most, ismét minden projektet „támogatnak 100%-ban, a dologi kiadásokkal együtt, az eredeti mértékben. A többször módosított projekt kezdési határidő, jelenlegi ismereteim alapján, április 1. A 35 fő kiválasztására márciusban kerül majd sor. Ebben a néhány mondatban próbáltam tájékoztatást adni arról, hogy nem minden rajtam, vagy az önkormányzaton múlik. Sokszor igenis „rögtönözni”kell, akkor is, ha ez másoknak nem tetszik..

 

Csütörtökön délután, az Esély Szociális Alapszolgáltató Központ 2013 évi költségvetésiéről egyeztettünk az önkormányzat emeleti nagytermében. 14 polgármestert, és 3 körjegyzőt hívott meg Dr Törzsökné Csap Klaudia vezető asszony. A délután 14.00-órás kezdési időpont ellenére 8 település képviseltette magát, és 2 óra elteltével,új alternatívák kidolgozásának, valamint a kompromisszumokon alapuló megegyezés reményével  távoztunk. 14 községgel, a megállapodás kialakítása nem egyszerű feladat, nekem elhihetik. Főleg, ha pénzről van szó! Hasonlattal élve: „A megállapodás itt van a kertek alatt”.. A következő héten kerül majd sor,az óvoda, bölcsőde, konyha költségvetésnek egyeztetéséről is.

 

Március 1-jén,délelőtt 10-órakor kerül majd sor, az IKSZT intézmény átadására, hivatalosan, ünnepség keretében. A meghívót olvashatják a Tisztelt érdeklődők, az önkormányzat hirdetőtábláin, a facebookon, és a helyi zárt láncú tv csatornánkon is. Mindenkit szeretettel várunk !

Pénteken délután 13.00-órakor kezdődött az általános iskolában az alsó tagozatos gyerekek farsangja. Itt azért már jóval több, egészen pontosan 54  „egyéni” jelmezes gyermek volt , és csoportos „bemutatót” is tartottak osztályok. Többekkel együtt, ismét zsűri tag voltam, és nagyon ötletes, kreatív jelmezeket láthattunk. A kisebbik leányom Anna is kapott ajándékot. Szivárvány Tündérnek öltözött a lelkem. Ismét  nagyon ügyesek, és aranyosak voltak a gyerekek.

 

2013 február 17.

Donát napja van, 65 éve született Cserhalmi György színész. Ismét elmúlt egy hét, nemsokára vége a februárnak is, és itt a tavasz.

Az előző bejegyzésemben napján , február 15-én pénteken, azért még történtek említésre méltó dolgok. Az általános iskolában, délután fél 2-kor kezdődött a felső tagozatosok farsangja. Írom ezt azért, mert már évek óta meghívnak a pedagógusok zsűri tagnak, amit én mindig szívesen el is vállalok.  A felső tagozatosok farsangján mindig kevesebb a jelmezes „ felvonuló „ gyermek, inkább a csoportos, osztályonkénti  bemutatókkal lépnek fel, és itt ez is „ hagyomány „ .  A zsűri többi tagját, az alsós pedagógusok közül a szervezésben, és a lebonyolításban  részt vevő Holjevicz Gabriella kérte meg. 3 alsóssal, és felsős fiúval pontoztunk egy és öt közötti pontszámmal.

 

Nem is az volt a lényeg, hogy ki nyert, vagy hányadik helyezést ért el, hiszen mindenki kapott valamilyen elismerést, ajándékot, csokit, tortát, stb.. A közösség összekovácsolása, a szórakozás, kreativitás, és az, hogy egy szép élménnyel legyen gazdagabb minden gyermek. Itt természetesen nem szabad megfeledkezni a felkészítő pedagógusok munkájáról sem, hiszen nekik is „ nagyban „ köszönhető a Farsang sikere.. Amúgy a gyerekek is nagyon ügyesek voltak, ezt meg kell hagyni..

 

A délután 17-órakor kezdődő képviselő-testületi ülés pénteki napra módosítása, Nemes András képviselő társam külön kérése volt, hiszen csütörtökön nem ért volna rá eljönni. Több napirend volt, amire hivatkozott, hogy mindenképpen ott kellene lennie. Mint az Ügyrendi bizottság elnöke, az ülés előtt 16-órára bizottsági ülést hívott össze.  Annyit tudni kell ennek a bizottságnak a működéséről, hogy érdemi javaslatokat, és véleményeket fogalmaz meg az önkormányzat rendeleteiről is.

 

17-órakor elkezdődött a képviselő-testület ülése. Sajnos a meghívó kiküldése után, még érkezett néhány határidős, és fontos tárgyalni való napirend. Ezért a meghívótól eltérően ki kellett egészítenem a napirendi pontokat. Az ülés megnyitása, a köszöntöm, valamint a módosított napirendi pontok előterjesztése, és elfogadása után, természetesen a bírósági ítéletemről is tájékoztattam a testületet. Igaz, nem kaptam még meg az írásos ítéletet, de ettől függetlenül elmondtam a „történteket „.. Reakciót nem váltott ki ez senkiből, így nem is akarom ezt a témát tovább „ ecsetelni „.

 

A naprendi pontok tárgyalásával „viszonylag gördülékenyen „ haladtunk. Ezeket egyébként előzetesen a bizottságok már tárgyalták, ezért is haladhattunk. A költségvetést első fordulóban, a törvény értelmében február 15-ig kell beterjesztenie a polgármesternek, de ezt akkor, nem is fogadta el, a testület. Érdemi takarékoskodás nem lehetséges ”ezekkel a  feltételekkel”. 65 millió ft-os hiánynál kevesebbet, sajnos nem tudtunk kimutatni. A lakosságot érintő egyik fontos kérdés a szemétszállítás díjának esetleges áthárítása, most még  nem került szóba. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ez előbb utóbb be fog következni, mert az önkormányzat erre nem kap támogatás, és az  évi 10 millió forintot nem fogja tudni kigazdálkodni, úgy, hogy a kötelező feladatai ellátása ne sérüljenek. Aztán, ha elfogy az önkormányzat pénze, nem lesz más választása ! Jelenleg egyébként azért nem kellett bevezetni még ezt a díjat, mert tart még az önkormányzat tartaléka, amit lehetne fejlesztésekre fordítani, vagy a hiány csökkentésére. Felelősséggel ezt sajnos sokáig nem lehet teljes egészében átvállalni.

 

Az önkormányzat pénzügyi apparátusa is „természetesen „ részt vett a 2013 évi költségvetés  napirendi pont  tárgyalásán, de a képviselő-testületi tagok is elégedetlenül „skandálták „ a tervezetet, főleg a magas hiány összegét. Annak ellenére, hogy hiányt nem lehet tervezni, nehéz lesz ezt a több mint 60 milliót másként tervezni. Egy lehetőség van az állami kiegészítő támogatásra pályázni, ami vagy fedezi ezt a hiányt, vagy nem. Természetesen a közvilágítás miatt kialakult helyzetet, Erjábeczné Dobák Melinda képviselő-asszony is szóvá tette, hogy miért kapunk rá ilyen kevés feladatalapú támogatást, holott a költségek jóval magasabbak. Ezzel kapcsolatban a Belügyminisztériumba írt levelemet említettem.  Arra a kérdésre, hogy ha nem a közvilágítás szakfeladatra könyvelték az ide vonatkozó költségeket, akkor miért nem kaphat erre támogatást az önkormányzat, nem kaptam választ.

 

Az Esély Alapszolgáltató Központtal kapcsolatban is elhangzottak takarékoskodási javaslatok, de abban egyet értettünk, hogy nem a község lakói előtt fogjuk megvitatni a költségvetés részleteit, csak majd a végleges elfogadását, addig egyeztetéseket kell folytatni a közeljövőben. A másik érdekes kérdés Takács Dezső részéről fogalmazódott meg, aki azt kérdezte meg a testülettől, hogy miért akarjuk kicserélni a lakótelepen lévő 5 db zöld színű rozsdás,   - és szerintem nem szabványos, életveszélyes - elektromos szekrényt. Ezek vannak sárga szalaggal körbe kerítve. A koncessziós törvényt is meg kell vizsgálni, mert a képviselők közül azt is szorgalmazták, hogy az EON –tól  kérjen rendszer használati díjat az önkormányzat. Ennek a jogalapját az adja, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő elektromos rendszerből szolgáltat a taszári fogyasztóknak, de a rendszert nem akarja tulajdonba venni. Abban az esetben tenné meg mindezt, ha előtte az önkormányzat milliókért felújítaná a rendszert. Ezért is keressük a megoldást erre a helyzetre.

A lakótelep közművei nagyon rossz műszaki állapotban vannak, ezért is fontos , hogy a tartalékainkat  erre kellene elköltenie az önkormányzatnak, nem pedig pár hónap alatt „ felélnie „. Miközben a fejlesztésekhez is pénzre van szükség, érthetetlen a pénz felélésének szándéka.

 

Utalnék például arra, a több mint 130 millió ft-os ivóvíz minőségjavító programra i,s amelyet idén el kellene indítani. Ez egy összetett, és nem kevés feladattal járó pályázat, amin évek óta dolgozunk.

 

Például erre is kellene a pénz.

 

Mondhatnám a lakótelepi strand elbontását, vagy a 61 út melletti buszmegállók felújítást is.

 

A Toldi utca 61-sz úttól a laktanya kapuig terjedő részének aszfaltozásáról nem is beszélve. Rengeteg felújításra van szükség Taszáron, és mi a 30 millió forintos tartalékunkat inkább „el akarjuk működni” .

 

A pénz ilyen módon történő elköltését, én nem támogatom .

 

Azt is tudomásul kell vennie az önkormányzatnak, és a képviselőknek, hogy a Somogy Megyei Önkormányzat „nem fog ingyen adni” Taszárnak beruházásokat.  Ezt csak Utasi Tamás képviselői indítványa miatt írtam, hiszen ő ezt szorgalmazta, a Toldi utca újra aszfaltozását ilyen módszer alkalmazásával.

 

Akik emlékeznek rá, azok tudják, hogy a laktanyában 3 épületet biztosított a múzeumi tárgyak elhelyezésére a taszári önkormányzat. Ezért „ cserébe „ taszári gyerekek mehettek nyáron a Megyei önkormányzat táborába. Miközben minden körülmény, tulajdonosi szerkezet, is  megváltozott, ezért ennek az útnak a felújítása ilyen módon, nagyon nehéz feladat lesz.

 

Visszatérve erre a témára! A megyei múzeum jogutódja Kaposvár lett, ezért fordultunk az épületek bérleti ügyének tárgyalásával Szita Károly polgármester úrhoz. A laktanyában jelenleg kiadott épületek bérleti díjával kalkuláltunk. Abban a pillanatban elutasították a megkeresésünket, amikor meglátták, hogy  több mint 9 millió ft összeget kell fizetnie Kaposvárnak az épületek bérletéért. Levélváltás után 60 % kedvezményt ajánlott fel Taszár önkormányzata , de az évi 3 millió ft-ot is sokallták a bérletért. Személyes találkozót kértem Szita Károly kollégámtól, de a titkárságon, 2 hétig kellett várni az értesítésre. Alpolgármester úrral együtt mentünk,múlt héten pénteken tárgyalni erről a bérleti kérdésről, ahol az hangzott e, hogy  500 ezer forint bérleti díjat hajlandó Kaposvár éves szinten fizetni, ezekért az épületekért.

 

Ezzel a rövid bevezetővel érzékeltetni akartam, hogy milyen nehéz, bevételekhez jutnia községünknek. 2013-évre vonatkozóan, elfogadta a testület a Kaposvári bérleti ajánlatot, majd szeptemberben ismét leülünk egyezetni, hogy jövőre milyen feltételekkel kössük újra.

 

A zárt ülésen is több mint 50 kérelmet tárgyaltunk meg, és hoztunk róluk határozatokat. Elfogyott a „szociális tűzifa „ 36 köbméteres „ kerete „ és megkezdjük majd a fa kiszállítását. Szeretnénk ezen a héten végezni a feladattal. Este 10 körül értem haza, de eszembe jutott, hogy az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér ünnepélyes megnyitójáról nem beszéltünk, de majd egyeztetés után ezt is megoldjuk.

 

2013 február 15.

Kolos és Georgina napja van, 63 éve mutatták be Walt Disney  Hamupipőke című rajzfilmét. A tél még próbálgatja „mutogatni oroszlánkörmeit” , hiszen hideg az idő, esett a hó,az eső, és köd is előfordul jócskán. Mindez persze megkeserítheti a mindennapjainkat, de akkor is eljön már a tavasz nemsokára.

Igaz még ez a hét nem ért véget, de úgy gondolom, hogy azért számos esemény történt már ezen a héten is, amelyről azért írok néhány sort. Miközben sokan az időjárás miatt dideregnek, itt az önkormányzatnál inkább a munka, és a 2013 év tervezési feladataival vagyunk inkább elfoglalva.  Ennek okán, kedden délután az iskolások és az óvódások étkeztetésének biztosításához szükséges költségvetési egyeztetéseket kellett megtárgyalnunk. Itt azokra az önkormányzatokra utalok, akiknek a területéről gyerekek járnak a taszári iskolába, óvodába. 2013 január 1-től az önkormányzatok feladata a gyermek étkeztetés biztosítása.  Sokan talán nem is gondolnák, hogy ezen feladat milyen komoly feladatokkal jár. A konyha működési költségeinek fedezése, most sem egyszerű feladat. Az államtól kapott normatívából kellene megoldani. Az óvodáról ,és a bölcsődéről nem is beszélve. Itt is a településekről bejáró gyerekek arányában kell hozzájárulnia az önkormányzatoknak a működtetési költségekhez. Ebben a tárgyban nem is volt ellenvélemény. Az az összeg, amiről írok, a konyha tekintetében, az 4,7 millió forint.  Ezen az ülésen tárgyaltuk az óvodát fenntartó önkormányzatok, Taszár, Kaposhomok és Fonó községek között óvodával kapcsolatos feladatait is.

Csütörtökön délután pénzügyi bizottsági ülés volt, ahol 7 napirendi pontot tárgyaltunk, de Taszár 2013 évi költségvetésével kapcsolatban fogalmazódott meg a legnagyobb probléma. A 85 millió forintos hiány borzolta leginkább a kedélyeket, és azt gondolom, hogy a ma esti képviselő-testületi ülésen is ezen időzünk el a leghosszabban. A törvény értelmében február 15-ig kell beterjeszteni és március 15-ig elfogadni az önkormányzatok költségvetését. Itt azonban meg kell állni egy pillanatra, mert hiányt nem lehet betervezni a költségvetésbe. Akkor most mit is lehet tenni ..? Nos ! Ez egy nagyon jó kérdés, és nem is tudok rá válaszolni, mert ha nem fogadná el a költségvetést a képviselő-testület, akkor nagy öngólt rúgna, mert attól a pillanattól kezdve egyetlen forintot sem kapna az államtól semmire. Ezt ugye nem kell ecsetelnem, hogy mivel járna. Tragédiával, amire nem szabad még gondolni sem.

 

2013 február 10.

Elvira napja van, 88 éve született Szirtes Ádám színművész. Sok szerepében marad emlékezetes a számomra. Az elmúlt héten minden korábbi látogatási csúcsot megdöntött a blogom. Igaz, hogy „ nem ilyen áron” szerettem volna elérni a látogatások számának emelkedését. Amikor az „ Ítélet született „ linket „felraktam”, 229-en látogatták meg egy nap alatt a blogot. Másnap is több mint 110-en, és a mai napig erre a linkre több mint 500-an klikkeltek. A médiában már „beharangozott szenzáció „ után nem is gondoltam más fogadtatásra. Nagyon sokakat érdekelt az, hogy mi is történt valójában.   Igaz ebben talán az is szerepet játszhatott, hogy a Facebook-on is megosztottam ezt a linket. Nagyon sokan írtak hozzászólásokat ott , és privátban is, erről a témáról. Őszintén szólva, nekem jól esett az emberek szolidaritása, együttérzése, és a bátorítások. Igen !  Ez is erőt ad, a mindennapjaimhoz. Nem gondoltam azt egy másodpercig sem, hogy lehajtott fejjel kellene közlekednem az utcákon, vagy ettől ne nézhetnék az emberek szemébe.  Sőt ! Sokak szerint kifejezetten jót tett az, hogy kiálltam a nyilvánosság elé ebben az ügyben . Úgy érzem, hogy valóban nincs is semmi takargatni valóm. A hibákkal is ki kell tudni állni az emberek elé.

Az elmúlt hetemre ez az ítélet ” rányomta a bélyegét”, hiszen én sem vagyok” fából”.   A hivatalban a pénzügyes kolléga távozása után, ismételten megoldandó feladatok tornyosulnak előttünk. A költségvetés elkészítésének időszakában nagyon nehéz helyzetbe kerültünk az emberhiánnyal.

Ilyen körülmények között, nem egyszerű dolgozni, de majd minden megoldódik idővel. Több kommunikációs kérdést kell még helyre tenni a jövőben, hiszen az intézményeinkben dolgozóknál is vannak apró „ értelmezési problémák „. A másik dolog az, hogy a költségvetés elkészítésével kapcsolatban az intézmények vezetőit személyesen fogadta a jegyző asszony , és a pénzügyi előadónk . Tudom, hogy „nagyon zilált „ az  év eleje, és a körülmények, de majd megoldjuk ezt a helyzetet is. A közvilágítással kapcsolatos problémáról korábban már tájékoztattam Gelencsér Attila  országgyűlési képviselő urat, és segítséget kértem tőle a helyzet  megnyugtató megoldása érdekében, hiszen 350 ezer forintból nem lehet kifizetni 3,5 millió forintot. E hét csütörtökön felhívott Gelencsér Attila Úr, és kérte, hogy ezt a problémánkat jelezzük Tállai András, Belügyminisztérium Önkormányzatokért  Felelős Államtitkár Úrnak. Ezt meg is tettük.  Azért is várom a megoldást, mert 2013-tól nem lehet hiányt terveznie az önkormányzatoknak. Amennyire viszont ismerem Taszár 2013 évi költségvetését, nem lesz egyszerű a hiány nélküli tervezés.

Előkészítettük a jövő hét keddi intézmény fenntartó társulási tanács üléseit, hiszen kedden délután az óvoda kapcsán kell egyeztetnünk a 2013 évi költségvetésről, és több más dologról, például, a konyháról,  és az étkezési díjak megállapításáról. A konyhát azért emeltem ki külön, mert a gázórát, és villanyórákat külön kell választani az óvodától. Ezt az elszámolások egyértelművé tétele miatt is meg kell tenni, és azért, mert a konyha ÁFA alany, amit vissza lehetne igényelni.  A villanyóránál kevésbé nehéz a dolgunk, de a gázóránál külön gáztervet kell készíttetni, és csak az engedélyeztetés után lehet nekiállni a kivitelezésnek. Nem egyszerű, mert már utána jártam. Sok, sok pénz, amibe ez még kerülni fog, de nincs sok választási  lehetősége az önkormányzatnak.

Fontos még megemlíteni a konyhával kapcsolatban, hogy az iskolások étkeztetése a továbbiakban, az önkormányzatok feladata.  Ezért az iskolások étkezésének biztosítása miatt, a taszári, a kaposhomoki, a göllei, a batéi, fonói, kaposkereszturi önkormányzatok képviselőinek kell egyeztetnie. Az óvoda miatt, pedig a  taszári, kaposhomoki, és  a fonói önkormányzatok  képviselőinek., és az Esély Szociális Alapszolgáltatási Központot érintő költségvetési tárgyalásokat még meg sem említettem.

Pénteken délután 17.00-órakor az önkormányzat képviselő-testületi ülése lesz.  Szeretném többek között, ha a többi határidős, és fontos tennivalóink között, véglegesen megoldásra kerülne, a lakótelepen található, fém kapcsolószekrények cseréje. Nem csupán esztétikai, sokkal inkább érintésvédelmi és balesetvédelmi  okok miatt szükséges a cseréjük.

Február hónapban kerül majd sor, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér ünnepélyes átadására, valamint az pénteken, iskolában is lesz farsang a felsősöknek..

2013 február 3.

Balázs napja van, 83 éve született Csóori Sándor író, költő. Látom, nagyon sokan látogatták az elmúlt napokban a blogot.  Gondolom, hogy a bírósági ítélet kapcsán voltak többen kíváncsiak a beírásaimra, de „ természetesen „ kielégítem a kiváncsiskodókat egy külön bejegyzéssel.

Annyira azért ne szaladjunk előre, mert eseményekben ez a hét is bővelkedett. A szolgálati autónk sebességváltója ismét tönkre ment, ezért komoly kihívás volt az étkezés megszervezése. Amennyiben még azt is elmondom, hogy a kistraktor kuplungja is tönkrement, akkor azt gondolom, hogy mindenről nyilatkoztam így „ műszaki értelemben „. A kistraktor meghibásodása azért is érintett érzékenyen bennünket, mert azzal szállítottuk ki a szociális tűzifát az érintetteknek. Ezen okok miatt a  másik kistraktorral kellett kiszállítani az 1 köbméter tűzifát. Van, akinek ez a szállítási megoldás nem tetszett, de más nem lévén így kellett megoldani a szállítást. A földszinti IKSZT internet és kábel tv szolgáltatását is megoldjuk a közeljövőben, de az épület előtti viacolor  járda szakszerű felbontása is szükséges lesz. A polcok felépítésével kapcsolatosan Nemes András képviselő úr is módosító javaslattal él, mert nem akarja, hogy a falra fúrják fel a polcokat. Várjuk egyébként, hogy teljesen befejeződjön az IKSZT projekt, és hivatalosan is átadhassuk a Tisztelt Taszáriaknak ezt a projektet.

Ismételten szomorú hírt kaptam , mert az „új „ pénzügyes kolléganőnk  Nelli bejelentette, hogy a próbaidő lejárta előtt máshova megy dolgozni. Mivel a próbaidő alatt mindkét fél következmények nélkül válthat, ezért nem is nagyon tudunk mit tenni ! Ismételten meghirdetjük az önkormányzat gazdasági vezetői státuszát. Igaz, hogy brittó 240 ezer forint körüli bért fizethetnek ezért, de úgy látom, hogy nem igazán akarnak dolgozni ennyi fizetésért. Azzal is meg kell küzdenünk, hogy a Taszári önkormányzatnak „ rossz híre van „. Ezt egy ismerősöm írta privát. Ezt mondjuk nem értem, mert senki nem panaszkodik, senkire, csak a munkára. Mert abból bizony manapság sok van. Túlóra, és túlóra.

Csütörtökön szabadságon voltam, és  délelőtt fél 9-kor kezdődött a másodfokú bírósági tárgyalásom.  Nem igazán kérdeztek már semmit, mert 9 oldalban nyújtottuk be a fellebbezésünket a jogi képviselőm útján. Az egyetlen kérdés akkor csak annyi volt, van-e információnk arról, hogy a per tárgyát képező, és a kérelmezett eszközöket mikor kapja meg az önkormányzat. Erre csak azt válaszoltam, hogy nem tudom, mert nem hajlandóak erről kommunikálni az önkormányzattal. Igaz, hogy már több mint egy éve átadhatták volna, de eszük ágában sem volt. Nehogy már kedvezőbb másodfokú ítélet születhessen az ügyemben. Erről is írok bővebben.

A január 31.-i határnappal én is leadtam az önkormányzat ügyrendi bizottságánál, a 2012-évi Vagyon nyilatkozatokat .

Pénteken délután a Kaposvári Keleti temetőben voltam, ahol Dr Gyenesei Istváné,Juditot helyezték örök nyugalomra. Nagyon sokan fejezték ki jelenlétükkel is,a kegyeleti tiszteletet, és részvét nyilvánítását. Nem volt szélsőségesen hideg idő, és a néha szemerkélő eső sem volt igazán zavaró. Kellő körültekintéssel szervezték meg a temetés minden mozzanatát, és nagyon megható volt a szertartás. Nem igazán akarok írni többet erről a szomorú eseményről, mert igazán többet nem is lehet. Fogadja Őszinte Részvétünket a család.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom