Falunap Taszár 2012

A mai nap reggelén már fél 8-kor a pályára indultam Szilvivel sátrat állítani. A sógornőmmel együtt Tuppereware edényeket mutattak be, és speciális ételekkel neveztek be a főzőversenyre,  ezért vittem ki a saját sátramat és a székeimet.

Kicsit " döcögősen " indult be a reggel a Falunapon, mert mindenki a főzőversenyre koncentrált, 10 csapat nevezett a helyszínen, és mindenki hozta magának a " kellékeit. Fél 10-körül elindultak a ringlisek, és az ugrálóvárat is beüzemelték. Azt mindjárt ki is hangsúlyozom, hogy ezek a játékok ingyenesek voltak egész nap.. Ezt azért írom le, mert nem rég voltunk falunapon máshol , és ott bizony 500 Ft volt egy " menet.." Mondanom sem kell ez a tény " hideg zuhanyként" érintett, de itt nálunk ezt nem tudom, hogy ki vállalná fel..?! Én nem az biztos..! Egész nap " full-on " mentek a játékok, és elégedettek is voltak a gyerekek és szülők is .. Igaz 17.00-órakor lejárt volna a szerződés szerinti időkeret, azért rendesek voltak és 18.00-óráig " pörgettek.." Amúgy is korrektnek tartom őket, mert a légvárat ingyen hozták ide, támogatásként.. Ennek én személy szerint örültem.

Dél előtt elkezdett felhősödni az égbolt , és hűvös idő is volt, de amúgy szerintem a hőmérséklet megfelelő volt, kis túlzással. 11.00-óra előtt nem sokkal megérkezett a Légierő Zenekara 18 fővel.. 11.00-órakor Köszöntőt mondtam , és hivatalosan megnyitottam a Falunapi rendezvényünket.. A Légierő Zenekara közel 45 perces és nagysikerű műsort adott, amelyet a tapson lehetett lemérni igazán..Emléklappal és vendég ebéddel háláltam meg a műsorukat.

Az ebéd következett,Csak a 100 Ft-ért árult a jegyeket felmutatóknak tudtunk ebédet adni. A jegy vásárlására a falunap előtti csütörtökig volt lehetősége mindenkinek, már a létszám és a mennyiség megtervezése miatt ..kis rátartással..

.. Csülkös bab volt a finom ebéd..Köszönet a konyhásoknak az ebéd elkészítésért..

13.00-órkor következett a " Főzőverseny " zsűrijének a felkínált ételek kóstolása, és az értekelés.. Utána az eredmény kihirdetése.

Délután családi vetélkedők kezdődtek, a  sodrófa hajítás, kötél húzás , strand röplabda, és befejeződötek a délelőtti kispályás labdarúgó körmérkőzések.. Itt is eredmény hirdetéssel " pörgettük" a programot.. Minden eredmény hirdetéskor Koppány Zoltán Miklós Alpolgármester volt a segítségemre Benke Gáborrral együtt, aki a Kacsógép Taszár S. E. elnöke is egyben.. Meg kell jegyeznem, hogy alpolgármester Úr volt a Falunap " spoke man" -je, magyarul: ő mondta be a programokat.

15.45-kor érkezett meg Kacor Feri, fogadtam a színpad háta mögött, és megbeszéltem vele a fizetés idejét.. Közben aggódtam, mert elkezdett " esegetni " az eső.. A hangosítást végző Horváth Marci, elkezdte a hanszórókat felpakolni a színpadra, hogy ne ázzanak meg.. Közben csak jöttek, csak jöttek, és jöttek a nézők...Sokan voltak.. Talán ennyien még soha nem jöttek el Taszárra falunapra.. Mire véget ért a " mulatós" fellépés, szépen sütött már a nap is..Megkönyörült az időjárás is, mert az elmúlt időszakban sokszor eláztunk, vagy egész egyszerűen egész nap esett.. Idő közben megérkezett a Bakó- Sas Médea Aerobic Csoport is, és látványos előadással szórakoztatták a nézőket. Ügyesek voltak a lányok..! A csoport tagaja, Dr Verdősy Edit háziorvosunk leánya is..

Az anyagiakat természetesen velük is rendeztük, majd 17.30-kor a " Taszári Rozmaring" kórus énekei következtek.

 

17-45-kor a " Taszárért " kitüntető Címet a képviselő-tetület döntése alapján, Bálint István "- nak ítélte ,  Posztomusz " , melyet özvegye Szegő Gabriella vette át tőlem könnyes szemekkel a színpadon .. Megérdemelte ..István..

18.00-órától a már felbátorodottak Karaokéztak a színpadnál, néha vallatásnak is beillő módszerrel ötvözve az éneklést..

Ekkor befejeződött az ingyenes játék használat is, és a gyerekek legnagyobb  bánatára leálltak a hinták . Elkezdték lebontani őket.. Ezek a játékok mindig nagyon népszerűek, már ahogyan én ezt meg tudom ítélni, így a 10. falunap tapasztalatait összegezve.

20.00-órától elkezdődött az utcabál. 21.20-kor pedig egy szép tüzijátékot láthattunk, amit az Euro Kontroll Kft ügyvezető Igazgatója , Bíró Sándor Úr ajánlott fel immáron többedik alkalommal a  falunapra. Az ő cégeit sikerült Taszárra " bejelentetni ", és ezzel sok millió Ft-al növelni a községünk bevételeit.. Köszönet érte !

Természetesen mások is támogatták a " Taszári Falunapot" megkeresésemre, több mint 200.000 Ft készpénzzel összesen. Volt aki ajándék tárgyakkal támogatta a rendezvényt..

Támogatóink:

- BK. Pannónia Kft.  100.000 Ft

- KAVÍZ KFT               50.000 Ft

- Kalmár Gábor          50.000 Ft

- EDiCon kft               50.000 Ft

Ajándék tárgyakkal:

- Nagybajom és Vidéke Takarék Szövetkezet

- AVON

- Both Péter

- Magyar Honvédség

Köszönetet mondok azoknak, akik munkájukkal hozzá járultak a Falunap sikeres lebonyolításához:

- Zsalakó Ernő Baté polgármestere

- Nemes Attila Kaposhomok polgármestere

- A Honvéd Sport Egyesület tagjai, külön  : Kiss János, Runa György, Lendvai Miklós

- Taszár község képviselő-testületének tagjai

- Taszár-Kaposhomok-Sántos községek körjegyzőségének dolgozói, külön köszönöm, Molnárné Hercegh Erikának, Erethné Varga Beatrixnek,

- Tálas Krisztián Bitt Kft ügyvezetője

- Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetősége

- Somogy Megyei Veterán Repülő Egyesület

- Esély Alapszolgáltató Központ Megbízott Vezetője: Nyári Tünde

- Taszári Általános Iskola Óboda és Bölcsőde Élelmezés Vezetője, és a konyha dolgozói

- Taszár község Önkormányzat Minden dolgozójának, akik hozzá járultak munkájukkal a Falunap közös sikeréhez..

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom