Mindennapok 2012 július

2012 július 30.

Judit és Xénia napja van, 114 éve ezen a napon jelent meg az első autós reklám egy amerikai magazinban. Ma 65 éves Arnold Schwarzenegger amerikai színész, Kalifornia állam 38. kormányzója. Én személy szerint szeretem a filmjeit.

A hét vége pihenéssel, és fürdéssel telt így családilag. Ma a hivatalban a napi munkám a " szokásos " rendnek megfelelően folyik. A reggeli kezdés a dolgozók részére a munkájának meghatározásával kezdődik, majd az admisztrációs feladatokkal folytatódik a napom.

Az orvosi redelő akadálymentesítével kapcsolatosan kellett nyilatkozatot tennem a Somogy Megyei Kormányhivatal felé. Arra  kíváncsiak, hogy a hatályos jogszabályok szerint milyen az orvosi rendelő, védőnői helység akadálymenetesítettsége..? Amennyiben a törvényi előírásoknak nem fele meg, akkor ezt milyen határidővel tudja az önkormányzat teljesíteni..?  Erre én válaszként 5 évet írtam, lévén nincs rá pénze az önkormányzatnak. Sajnos emberi mulasztás miatt nem készült el ez a beruházás évekkel ezelőtt.. Elkészítettük az orvosi rendelő és a védőnői épület teljes akadálymentesítési pályázatát, melyre közel  10 millió ft-ot nyertünk volna . A megyei mozgás korlátozottak részéről is alá kellett iratni a pályázatot, de egy aláírás valamiért lemaradt. Próbáltam orvosolni a hibát, de nem lehetett.. Ezen sajnálatos adminisztrációs hiba miatt "csúsztunk " le akkor erről a pályázatról. Itt tartunk most..!

Készülődünk a falunapra, és még lesz egy testületi-ülés is augusztus 9-én...

 

2012 július 27.

Liliána és Olga napja van, 135 éve született Dohnányi Ernő zongoraművész, karmester. Ma kellemes reggelre ébredtem, a hőmérséklet az évszaknak megfelelő, és kellemes a hangulatom is. A hivatalban a napi munka a " szokásos  rendnek " megfelelően folyik, a falunapi előkészületek, és az önkjormányzati dolgozók részére, a napi munka meghatározásával.  A közteületi játszóterekbe friss homokot hozattam, és néhány fából készült eszköz kezelése vált szükségessé. Igaz, csak két éve készültek az új játszóterink, de azért nem árt az elővigyázatosság. Így biztosan a következő nemzedékek is játszhatnak majd rajtuk.

2012 július 26.

 

Anna és Anikó napja van, 48 éve született Sandra Bullock amerikai színésznő és mai napon ünnepli még születésnapját a névnapja mellett, Kerekesné Pytel Anna.  A  Kaposvári Zenekedvelők Egyesületének tagja, akit a tisztelt Taszáriak, a karácsonyi ünnepi hangverseny karnagyaként  ismerhetnek. Természetesen a mai napom Anna leányom megköszöntéséval kezdődött, mikor álmosan kijött drágaságom a szobájából, úgy " félálomban".. Arany husom..

Reggel 9-órakor Kaposváron a közbeszerzési szakjogászunknál kezdtem a napot Utasi Tamás képviselő társammal együtt. Az összehívott bíráló bizottsági ülésen a "Laktanya környezeti kármentesítése" miatt kellett tanácskoznunk. Ismételten információk bekérése mellett döntöttünk, de ennek remélhetőleg nem lesz még roszabb következménye, mert így is sokat csúszunk időben.

Megmondom őszintén, hogy szeretném már, ha elindulna ez az összetett beruházás is. A közelmúltban leveleket írtam a Taszári önkormányzathoz iparűzési adót befizető cégeknek, hogy lehetőségeik szerint támogassák az augusztus 11-i falunapunkat. Ma a BK Pannónia Kft-től kaptam egy levelet, hogy 100.000 ft-al tudják támogatni a falunapot, és a többiek is visszajeleztek már, de a pontos összegeket még nem tudom. A Nagybajom és Vidéke Takarék Szövetkezethez hétfőn dél előtt megyek az ajándék tárgyakért. Szépen lassan azért összeáll a falunap idén is. Csinálni kell ! Így működik !

 

2012 július 24.

Kinga és kincső napja van, 42 éve született Jennifer Lopez amerikai színésznő, 45 éve én, és 19 éve ezen a napon kötöttem házasságot feleségemmel Szilviával..

 

 

2012 július 23.

Lenke napja van, 36 éve született Polgár Judit sakkozó. ma volt a szabadságom utáni első munkanapom. Mikor reggel bejöttem dolgozni, meg is lepődött az alpolgármester úr, mert nem tudta mire vélni a dolgot. Amikor szabadságra mentem, még nem tudtam, hogy két vagy három hétre megyek, minden esetre a döntés jogát azért fentartottam a magamnak a munka függvényében. A falunap és egyéb minkák miatt is vissza kellett jönnöm dolgozni. Így ma a  helyettesítésem befejeződött. Úgy látom, hogy ezt azért nehezen vették tudomásul néhányan, de hát sajnálom. Ez van. Próbálok teljesen képbe kerülni a munkákat illetően, de ma,  a délutáni Oklevél átadási ünnepségünkre koncentráltam. Igali Gyuláné Anna néni kapot  " Vasoklevél " Díszoklevelet mert 65-éve végezte a tanítóképző iskoláját. A Kaposvári Egyetem dékánja, Dr Kovács Zoltán adományta ezen elismerést Igali Gyuláné részére. Az önkormányzat emeleti termében a képviselő-testület a körjegyzőség munkatársai, és a nyugdíjas taszári pedagógusok előtt adtam át ezen jeles erkölcsi elismerést. Közelgő Anna nap, és az ünnepelt közelgő  85. születésnapja talán még meghittebbé varázsolta az átadási " ceremóniát" .. Én szívem szerint, az augusztus 11-i falunapon adtam volna át ezt az oklevelet, de a szabadságom alatt a helyettesem, és Utasi Tamás képvislő társam a mai napra szervezte ezt az aktust. Sajnos manapság nagyon kevesen élik meg a 85 éves életkort, de a dícsértesen az, hogy ilyen szellemi, fizikai és mentális állapotban van Anna néni. Elismerésem.

 

2012 július 19.

Emília napja van, 66 éve kezdődött Marylin Monroe amerikai színésznő filmes karrierje, minden idők legnagyobb szexszimbóluma. Ismertebb filmjei amelyekben mi magyarok is láthattuk, : " Niagara... Van aki forrón szereti.."

Ma ismét a hivatalban voltam, hiszen vannak olyan feladatok is amelyeket szabadságtól függetlenül meg kell oldani. Ilyen feladat volt a közterületi játszóterek hatósági ellenőrzése is.

2012 július 16.

Valter napja van, 67 éve robbantották az első kísérleti atombombát Alamogordoban, Uj-Mexicoban. Az elmúlt napokban pihentünk a családdal . Próbáltam kikapcsolódni és pihenni, de azért mindig sikerült valamivel vissza zökkenteni a munkára. Igaz még szabadságon vagyok, ( próbálok lenni ), de azért ma is " belehúztam ".. Reggel a hivatalban  kellett kezdenem a napot , és sok-sok oldalt aláírnom az IKSZT-pályázatunk kifizetési kérelmén. A következő tennivalóm  Kaposváron az önkormányzatunk közbeszerzési szakjogászánál Dr Shablauer Péternél folytatódott. A laktanya környezeti kármentesítés projekt " kivitelezői" eljárásának bontási eljárása kezdődött 10.00-órakor. Három ajánlat érkezett erre 232 millió forintos költségvetésű munkálatra. A bontás után értékeli a szakjogász a pályázatokat törvényességi szempontokből, aztán értékeljük őket bíráló bizottsági szempontból, és teszünk javaslatot a képviselő-testületnek a nyertes megjelölésével. A felelősség nagy, és nem egyszerű a feladat..

Így telik a szabságom...a többit meg nem is írom...

2012 július 10.

Köszöntök mindenkit Amália napján, 117 éve született Carl Orff zenszerző, egyik ismert műve a Carmina Burana. Ma ismét meleg időnk volt. A nap legfontosabb eseménye a 14.00-órakor kezdődő Iskola Fentartó Társulási Tanács ülés volt, ahol az intézmény vezető személyéről döntött a tisztelt társulási tanács. Két érvenyes pályázat érkezett erre a kiírásra, és a jelöltek személyes meghallgatása után született meg a döntés.  2012 augusztus 1-től 5 évre Horváth Zoltán Gábor jelenlegi intézmény vezető kapott bizalamat  újra intézményünk élére. Megválasztásához gratuláltam a képviselő-testületünk nevében is, és munkájához sik sikert, erőt , egészséget kívántam.

Holnaptól éves, kimért szabadságomra távozok. A sürgős és halaszthatatlan ügyek intézése esetén természetesen elérhető leszek az érintetteknek.

2012 július 9.

 

Lukrécia és Vera napja van, 005 éve született Bálint György író, műfordító. Ma ismét meleg volt, remélem, hogy "némi " enyhülés érkezik a közel jövőben. Dél előtt Kaposváron voltam az önkormányzat ügyvédjénél a múzeummal kapcsolatos " szerző jog " megállapításával kapcsolatos bírósági ügy miatt. A képviselő-testület álláspontját tolmácsoltam , miszerint nem kíván peren kívül megegyezni Tarlósi József és Kontsagh Sándor felperesekkel. Egy "régi" Taszári kötődésű katonával találkoztam az ügyvéd úrtól jövet, és beszélgettünk erről a témáról is. Érthetetlenül állt a helyzet előtt volt kollégánk is, hiszen szerinte sem csak a két fent említett személy munkája van a múzeum kialakításában.. Én személy szerint még mindig sajnálatosnak és méltánytalannak tartom ezt az eljárást ami taszári repülős múltra rányomja a bélyeget. Amit azonban nem árt megjegyezni, sőt nagyon fontos. Attól függetlenül, hogy megállapíják a felperesek szerzői jogait vagy sem, kulcsuk még nem lesz a laktanyához, hogy bármikor bemehessenek..Ez a legfontosabb tény amit mindenkinek tudomásul kell vennie.Erre a tényre a felperesekkel történt személyes egyeztetés keretében hívta fel a figyelmet jogi képviselőnk.

 

2012 július 8.

 

Ellák és Edgár napja van, 123 éve jelent meg először a Wall Street Journal. Ma ismét meleg napunk volt, és a mai nap a pihenéssel, rokon látogatással  telt el.

 

2012 július 7.

 

Apollónia napja van, 125 éve született Marc Chagall orosz származású francia festőművész, 23 éve ezen a napon hunyt el Kádár János, a Magyar Szocialista Munkás Párt egykori elnöke. A Magyar közélet rendszerváltás előtti időszakának első számú politikai vezetője. 

Ma ismét nagyon meleg volt. Dél előtt 10.00-órakor Batéban a falunap hivatalos megnyitója előtt a "régi Malom " felújítás utáni ünnepélyes átadásán vettünk részt Szilvivel. 9,2 millió forintot nyertek a régi épület külső és belső részleges felújítására. Tiszta és rendezett építményt sikrült varázsolni ebből az épületből is, és azok a személyek voltak részesei a tervezésnek és a műszaki ellenőri feledatok ellátásának, akik Taszárnak is dolgoztak. Pintér Júlia  tervező a taszári bölcsődét is tervezte, valamint műszaki ellenőrként Boda Anikó dolgozott, aki Taszáron az önkormányzati építési műszaki ügyintézői feladatokat is ellátta.

Az átadást műsorokkal, énnekkel, versek szavalásával tették még színvonalasabbá.. Az ünnepélyes átadás után a sportpályán folytatódott a " Batéi Falunap". Sok ismerőssel találkoztam, és a " főzőverseny " közben elkezdődött a paprikás krumplis ebéd. A csapatok ezt az egy menüt főzték, és ebből ebédelt az egész falu. Dél után még megnéztük egy ismerősünk esküvői szertartását, ami a menyasszony ünnepélyes kikérésével kezdődött, aztán a templomba mentek ebben a szerény több mint 40-fokban a tűző napon.. Mit ne mondjak ! "Szegényeket" ezért sajnáltam csak igazán, mert meleg az volt ! De még milyen meleg ! Szerencsénk, hogy "csak" rövid gatyás, pólós nézelődők voltunk, mert a gyerekek sem bírták volna ezt az időjárást. Gratuláltunk az ifjú párnak..!

 

2012 július 6.

 

Csaba napja van, 37 éve született  50 Cent amerikai rapper. Ma ismét meleg volt, de talán enyhül a következő napokban a hőség. A hivatalban adminisztrációs munkákból volt ma több, de azért volt más munkám is. Mindenkinek kellemes hét hégét kívánok..

 

2012 július 5.

Emese és Sarolta napja van, 56 éve mutatták be a bikinit egy párizsi divatbemutatón. Ma ismét egy meleg napunk volt, és egyre nehezebben viselhető el a meleg. Dél előtt 10-órakor rendkívüli képviselő-testületi ülést kellett összehívnom, mert a laktanya kármentesítési pályázat  kötött határideje miatt nem sok időt lehet elvesztegetni. Van egy ütemterv amit be kell tartani. Ez volt az " egyik" legfontosabb napirendi pont, amit megtárgyaltunk. A képviselő-testület megszavazta a legalacsonyabb árat adó céget a projekt mednedzseri   feladatok ellátására. A következő napirendi pont az " iskola kezdési támogatás " feltételeit tartalmazó helyi rendeletünk módosítása. A honlapunkon olvashatják majd a rendelet szövegét is az érdeklődők. Elfogadtuk még továbba azt is, hogy a lakótelepi utak a Toldi utca kivételével " Lakó-pihenő Övezet " kresz táblával legyenek ellátva. Ezzel a lakótelepen haladó gépjárművek sebességének ( 25 km/órára ), és a baleset veszély csökkentése  az elsődleges célunk.. A gyakorlati tapasztalat lesz a mérvadó úgy is.

 

2012 július 4.

 

Ulrik és Babett napja van, 1776-ban Amerikában ezen a napon írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot, ma ünnepli a születésnapját Verebes István színész, rendező, Szinyei Merse Pál festőművész, Gina Lollobrigida olasz színésznő és Grandpierre Attila csillagász, zenész és költő a fizika tudományok kandidátusa.

Ma ismét nagyon meleg volt. Dél előtt a falunapi programok egyeztetését végeztük az irodámban Nemes András, Horváth Zoltán Gábor képviselő urakkal, valamint Koppány Zoltán Miklós alpolgármester úr társaságában. Az augusztus 11 szombat már biztos  ! Csak vicceltem ! A részletes programot jövő héten kifüggesztjük a tepülés több pontján. Reményeink szerint mindenki jól fogja érezni majd magát , annyit egyenlőre elárulhatok, hogy az egyik esti esti fellépő a Kaczor Feri lesz . A hivatalban is volt a hajtás, e-mailek, levelek, aláírandók..stb. stb..Az autómban is tönkrement a légkondi, mert kapott egy követ menet közben a klíma hűtője. Mikor menjen tönkre a légkondi, ha nem 40 fokban ?! Nem igaz?!  Minden ilyen meghibásodásnak meg van a maga varázsa.. Ennek speciel ez volt..Nem panaszkodok, hiszen ami elromolhat, az bizony el is romlik, ahogyan ezt a jó öreg Murphy megmondta..


2012 július 3.

Köszöntök mindenkit Soma és Kornél napján, 50 éve született Tom Cruise amerikai színész. Ma ismét nagyon meleg volt, nem tudom, mikor jön az "enyhülés", de már nagy szükség lenne rá. Reggel a polgármesteri hivatalban várt a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Tárulás munkaszervezeti vezetője Kovács Katalin. Ennek a társulásnak is tagja Taszár község, és ezen társulás tagjaként pályáztunk az illegális szemét lerakó megszüntetésére, ami elkészült a " B-objektum " felé vezető út északi oldalán. A másik szintén nyertes közös pályázatunk, a 61-es út körforgalomnál lévő szennyvíz teleppel kapcsolatos milliárdos nyertes pályázat. Ez utóbbi pályázatot alkotó sok településnek kellett módosítania  megállapodását a kedvezőbb pályázati  önerő  miatt.

A lakótelepi padok festése is folytatódott, a fűnyírással együtt az Ady utcában. Délután 13.00-órakor a közbeszerzési szakjogászunknál kellett megbeszélni Utasi Tamás képviselővel együtt a laktanyai kármentesítési eljárás műszaki ellenőri és projekt menedzseri részajánlati köreire kapott hiánypótlásokat. Ezekeről már korábban írtam abból az okból, hogy a kiírásban szereplő összeghez képes miért adtak " irreálisan alacsony árat"..?  A megérkezett anygokat áttekintettük és kérdések is felmerültek, de ha valaki szabályos és érvényes ajánlatot adott, akkor azt így kell elfogadásra javasolni a képviselő-testületnek.. A döntés sosem egyszerű dolog...a jó döntés pedig néha nagyon nehéz..

 

2012 július 2.

Ottó napja van, 90 éve született Pierre Cardin francia divattervező. Nem tudom ki, hogy, van vele, de én szeretem a termékeit és nagyra becsülöm a munkásságát. Ma dél előtt fél 9-kor a körjegyző asszonnyal, kKeszthelyi Tiborné Mártival együtt az általános iskolába voltunk hivatalosak. Az intézmény igazgatói pályázati eljárás utólsó " véleményezési " szakaszán jutottunk túl. Most már az intézmény fenntartó társulási tanács 12 tagján fog múlni a döntés. Horváth Zoltán Gábor jelenlegi intézmény vezetőn kívül a más pályázó nem jelent meg.

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy az előzetes véleményezési eljárások, mint a szülői munkaközösség, diák önkormányzat, a szakszervezet, stb.. eredményeit törvényi szabályozás beépítésével  jobban , figyelembe kellene venni egy ilyen súlyú döntés meghozatala előtt. Nagy valószínűség szerint a jövő héten dönteni fogunk az igazgató személyéről.

2012 július 1.

 

Köszöntök mindenkit Annamária és Tihamér napján, 208 éve született George Sand  író. Ma is meleg volt, rendkívül meleg. Néhány fontosabb ok kivételével igyekeztem az árnyékban maradni. Sok-sok honfitársammal együtt ennél jobbat nem tudtam kitalálni, a délutáni medencés fürdőzés, és hideg italok és fagyi kivételével. Holnap a hőségre való tekintettel rövid nadrágban fogok dolgozni.. Nagyon oda kell majd figyelni a szabadban végzett  munkásokra..

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom