Mindennapok 2012 március

2012 március 24.

 

Szép napot mindenkinek! Szép napsütéses tavaszi időnk van! Szeretem ezt az időjárást. Munkába állt az új körjegyzőnk, Keszthelyi Tiborné a héten. Az első napon már a Somogy Megyei Kormány Hivatal ellenőrzése miatt hallgatott szegény. Igen! Most derült csak, hogy milyen minőségű munkát hagyott itt az előző körjegyző! Mindent rendbe kell tenni, mert problémák vannak. Szegény körjegyző asszony " beleesett a dolgok sűrűjébe".. Lesz mit tenni! Hétfőn reggel "melegében kaptam" az óvoda vezetőjétől a megjegyzést, hogy a korábbi bejegyzésemben a Magyar Költészet Napja szavaló versenyen volt óvodai felkészítő pedagógus. Igen! Valóban ott volt Pámel Bianka..

Azért azt szeretem, hogy a bejegyzéseimről "napra készek" az emberek..

A hivatalban folyó munkáról az egész oldalt tele írhatnám, de a legfontosabb momentum, most a Dózsa György utca végén található baleset veszélyes híd elbontása volt. A csatornát építő cég ingyen szedte szét ezt az átereszt. A laktanyai környezeti kármentesítéssel, és az IKSZT pályázatunkkal kapcsolatos ügyintézést említhetném még, de most nem teszem.

Csütörtökön délután fél 3-kor temették a taszári temeőben Bálint Istvánt. Sokan eljöttek leróni a kegyeletüket István sírjához. Az önkormányzat nevében egy beszédet mondtam, mert ez a leg kevesebb, amit a 16 év alpolgármesteri és képviselői munkájáért megérdemelt. Nagyon össze kellett szednem magam a beszédem elmondásához, mert embertelenül nehéz feladat ez.

A temetés után a kisebbik leányomat Annát el kellett hozni az oviból, mert elhányta magát. Szegénykém azóta is egyfolytában lázas, 38-39-fokos . Bágyadt a lelkem, de talán a tavasz talán segít kilábalni bennünket ebből a sok kórságból..Ma reggel én is éreztem, hogy valami nincs rendben velem. Bágyadtnak, és erőtlennek érezem magam, de bemetem a hivatalba dolgozni.Ma  több nyugdíjas egyesülettel egy kultúrális találkozó kezdődött 10.00-órakor, az önkormányzat földszinti nagytemében. Két   kaposvári nyugdíjas egyesület, egy dombóvári, és a helyi "Rozmaring Kórus" képviseltette magát. A műsort a taszári "Rozmaring" kórus kezdte, majd Fekete László ,volt nyugdíjas egyesületi elnöke köszöntötte a megjelenteket. Engem is felkértek, hogy néhány szóval köszöntsem a megjelenteket.. Közel százan voltak a kultúrális találkozón. Én azonban nagyon rosszul éreztem amgam, mert éreztem, hogy lázas vagyok. El is kellett köszönnöm, emiatt, de nem tehettem mást. Nagy nehezen haza botorkáltam,lepihentem és megmértem a lázamat. 38,5-volt, és eddíg a pillanatig még nem ment le...Akár csak Annának. Ő is két napig egyfolytában lázas volt. A  Ittam egy kis teát, anya hozott gyógyszereket, és kb. 6 óráig aludtam.. A közérzetem amúgy nem rossz, de szerintem nagyon kimerültem. A családom is hetek óta  "beteg".. Ez a hónap már csak így telik. A nagyobbik leányommal kezdődött a kórság, aztán a Szilvi, utána az Anna, aztán megint a Regina, aztán megint az Anna, most pedig Én..!

 

2012 március 19.

 

A tegnapi bejegyzésemben még meg kellett volna említenem a pénteki és a szombati eseményeket, de a számítógépem  hibái meggátoltak ebben. Most pótolom.

Pénteken délután 14.00-órai kezdettel került megrendezésre, a Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás égisze alatt a Magyar Költészet Napja szavaló versenyünkre. 26 gyermek és két felnőtt adta le a jelentkezését a megmérettetésre. Ovisok, alsósok, és felsősök jöttek szép számmal, a felkészítő pedagógusaikkal együtt. Itt egy kis üröm vegyült az örömömbe mert az óvoda pedagógusok nem jöttek el a gyerekekkel. A produkciókat a zsűri értékelte, akik:  Majoros Józsefné, Erdei Gáborné, Farkasné Lomnici Zsuzsanna és id. Vógel József személyében álltak nehéz feladat elé. A korcsoportonkénti első 3 helyezett képviselheti Taszárt a megyei versenyeken. Minden gyerek kapott oklevelet és könyvet, de a vendéglátás keretében, még egy kis ropogtatni valót és üdítőt is kaptak a gyerekek, aminek nagyon örültek.. Az egész rendezvény "főszerveztője" Horváth Gáborné Irénke volt, akinek könyvtárosként ez volt az első rendezvénye.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy a kultúrális közélet korábbi szereplői hol voltak ekkor, de én nem akarok ebbe a kérdésbe most belemenni. Egy szó a válasz.Sehol..! Mindenki csak akkor jeleskedik az ilyen és ehhez hasonló rendezvények lebonyolításában és megszervezésében, amikor valami érdeke fűződik hozzá. Ezt a tényt most is jól megfigyelhettem. Ennyit a településen élőkért végzett, önzetlen közösségi munkáról! Sajnos pénteken elveszítettük egy jó barátunkat, Bálint Istvánt, aki 16 évig önkormányzati képviselőként, és  Taszár alpolgármesterként is dolgozott. A halála előtt még pár nappal viccelődtünk is a háza előtt. Sajnálom szegényt, és még csak 63 éves múlt február 22-én.. Isten nyugosztalja.  Szeretném, ha az önkormányzat a fentiekre tekintettel a saját halottjának nyilvánítaná, mert megérdemli..

Szombaton minden gondolatom,iskola javára megrendezésre kerülő "jótékonysági bál " körül forgott. A Kacsó Gép Taszár Sport Egyesület. mint fő szervező égisze alatt 19.00-órakor kezdődött a bál. Az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán Gábor köszöntötte a megjelenteket, majd a fellépő gyerekek, és a kaposvári Ametisz tánc csoport varázsolt mosolyt az arcokra. Miután vége lett a műsornak, hirtelen kiürült a nagyterem. Talán ha 100-an lehettünk, de én az iskola pedagógusait is hiányoltam, mert nem jelent meg mindenki a bálon. Ettől egy kicsit elszomorodtam, mert ha érintettek sem jönnek el, akkor másoktól mit várjak? Bizony mások is eljöhettek volna, és ezzel a véleményemmel nem voltam egyedül. Én is a saját pénzemből fizettem ki a belépőt és a támogatást, de mondhatnám a tombola felajánlásomat is. Akik olvasták a korábbi bejegyzéseimet, azok tudják, hogy én mindig elvekről beszélek és soha nem a személyeket emelem ki. Sajnos ezt azonban nem érti mindenki és ahogy a mondás tartja, : "Akinek nem inge, ne vegye magára.." Itt bizony néha magára veszik emberek, és aztán vagdalózna össze-vissza, meg  minden féle zöldséget beszélnek a nagyvilágban.. Na ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni..

Minden kedves József nevű olvasómat köszöntöm névnapja alkalmából! Isten  éltesse őket is!

 

2012 március 18.

 

Szél mentes tavaszi időt kívánok mindenkinek. Lassan véget ér a "hosszú hét vége" és holnap megint elkezdődik egy új hét... Szerdán délben kezdődött a Nemzeti Ünnepünk  az 1848-48-es forradalom és szabadságharcra, Március 15-e alkalmából szervezett megemlékezésünk, az általános iskola aulájában. Az iskola tanulóit és a  megjelentek az iskola igazgatója, és Taszár község önkormányzati képviselője, Horváth Zoltán Gábor  köszöntötte, majd együtt elénekeltük a Himnuszt. Az ünnepi beszédemet rövidre,  a helyhez, és a hallgatósághoz mérten alakítottam. Nem beszéltem többet 5-8 percnél. Az ünnepi műsort Faludyné Kiss Szilvia tanította be a gyerekeknek, és nagyon szívonalasnak tartom.  Az intézmény igazgatójának záró szavai után elénekeltük a Szózatot.Miközben az ünnepségről hazafelé sétáltam, egyedül maradtam a gondolataimmal. Számtalan kérdés keringett a fejemben,de ezekre nem tudok válaszolni, csak tudomásul veszem őket.. Ilyen az ünnepség látogatottságának kérdése, és minden, a közösség összekovácsolását célzó hasonló cselekedet. Általános passzivítást tapasztalok. Lehetne az okokat boncolgatni, de a helyzet ennél sokkal összetettebb, mint egy mondattal definiálni.. A Himnusz sorait kérem mindenkire.." Isten áldd meg a Magyart.."


 

2012 március 13.

 

Szép napot mindenkinek! A legutóbbi bejegyzésem óta a hét végi ház körüli munkák és a konyhakertem rendbe tétele amit talán kiemelhetnék.A napsütés szinte csalogatott a szabadba. Szeretem a napsütéses időt! Ilyenkor a kirándulás és a horgászat jut az eszembe.Emlékszem, hogy gyermek koromban már nagyon vártuk a tavasz eljövetelét, a zöld füvet, a virágok illatát, a madarak énekét. Nemsokára át kell térni a nyári időszámításra, és egy órával kevesebbet alhatunk.Én személy szerint nem igazán hiszek a hasznosságában, de a lényeg az, hogy egy órával többet lehet dolgozni..

Hétfőn a Dózsa György utcai szétkorhadt fahíd megjavításával kapcsolatosan értekeztem vállalkozóval. Eléggé rossz a híd állapota, és ezért is kerítettük körbe szalaggal,mert nagyon baleset veszélyes. A laktanyában van néhány vasbeton gerenda és vasbeton födémpanel, amelyek 6-8 méter hosszúak, és 3-5 tonna a súlyuk. Ezekből szeretnénk egy új átkelőt csinálni a régi elbontása után. A gond csak azért van, mert ezeket a több tonnás és terjedelmes elemeket nehéz mozgatni és szállítani. Ezért jött a vállalkozó, hogy felmérje a helyszínt, és így adhasson árajánlatot. Pénteken is volt egy vállalkozó ugyenezen ok miatt nálam, de nem tudta elvállalni a munkát. A lakótelepi fák ágainak gallyazása után azokat a vállalkozó fel is aprította. Sajnos közmunkások most nincsenek, de megpróbáljuk a kommunális feladatokat ellátni.

Hétfőn a Somogyvíz Kft-től érkezett a Petőfi utcai szennyvíz átemelő szivattyú javításával kapcsolatos 63.000 ft-os számla. Ilyenkor mindíg azon gondolkozok, hogy ha gyakorlatilag minden a közmű fejlesztésével, és hiba elhárításával kapcsolatos költséget az önkormányzattal fizetettnek ki, akkor minek a közmű szolgáltató cég? Ennyi erőből felvehetnénk az önkormányzathoz 2 embert akik a vízgépészek, és a víz-csatorna díját meg beszednénk. Akkor látnánk meg, hogy mennyiből is lehet gazdálkodni...Tudom-tudom, nem lehet, mert a jogszabályok mást írnak..akkor is..! Ez egyébként minden közműre igaz!

Tegnap megint kint voltam Kovács Péter Úrnál a lakótelep 29 épület háta mögötti fák ügyében, mert ki szertnének vágni 2-3 fát azért, mert árnyékot ad. Tegnap mondtam a Péternek, hogy jöjjön be a hivatalba a körjegyzőhöz, és tárgyalják meg a kérelmét. Én is utána néztem, és tavaly novemberben valóban adott be kérelmet a fák kivágásáról, de csak a felgallyazást engedélyezte a testület. Ma megint bejött Kovács Péter és egy ismételt kérelmet fog benyújtani.

Délelőtt 10.00-órakor a Kaposvári Keleti temetőben voltam a Magyar Veterán Repülő Szövetség Somogy Megyei Egyesülete szervezésében tartott, Nemzeti Ünnepünk  Március 15 alkalmából tartott ünnepi koszorúzáson. A Himnusz és az ünnepi beszéd után, amelyet Dinya Miklós ny.á. őrnagy mondott, helyeztük el a tisztelet koszorúit az emlékműnél, majd a Szózat zárta a rendezvényt.

Holnap délben lesz az általános iskola aulájában a Március 15-i ünnepség, amelyen részt veszek. Igaz korábban arról írtam, hogy az önkormányzat földszinti nagytermében tartjuk, de nem így lesz. Az intézmény igazgatójával történt személyes egyeztetés után döntöttük el, hogy együtt kerüljön megrendezésre az ünnepség. Megmondom őszintén, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján nem is bánom, mert  15-20 embernél több volt kíváncsi a "Nemzeti Ünnepünk" rendezvényünkre..

Elő kell még készítenem a soron következő képviselő-testületi ülés anyagát, és még iskola fenntartó társulási tanácsi ülést is kell tartani az intézménynél végrehajtott ellenőrzésekről, valamint az intézmény jövőjéről..Ez utóbbi a legfontosabb..

 

 

2012 március 8.


A mai nap nem indult túl jól, mert a feleségem betegen ébredt. A kisebbik leányom már második hete van itthon, mert ő is infulenza szerű betegséggel küzd. A múlt hét vége óta ráadásul minden nap lázas, a náthásságáról nem is beszélve. Édesanyám vigyázott rá ezen a héten, és most a Szilvi nagyon rosszul érzi magát. Reggel az orvost hívtam, és a gyógyszertárban vettem egy-két homeopátiás készítményt. Mi általában csak ezeket fogyasztjuk. Természetesen csak a legvégső esetben és kényszerből veszünk be antibiotikumokat.

Reggel a hivatal főbejáratán belépve először az alpolgármester úrral találkoztam, és egyből fel is köszöntöttem Zoltán nap alkalmából. A Nemzetközi Nőnap alkalmából az óvoda konyhásait az  óvonőket, bölcsődében dolgozókat, a polgármesteri hivatal nö tagjait, majd az iskola pedagógusait  köszöntöttem. Az iskola igazgatójával,Horváth Zoltán Gáborral a Göllei tagintézményünk hölgy dolgozóit megleptük egy szál virággal. Mindenkinek próbáltam kedveskedni és szóban is köszönteni e jeles nap apropójából. Délután 2 órakor az Esély Alapszolgáltató Központnál megrendezett nőnapi rendezvényen vettem részt a képvisekő-testülettel együtt, akik segtettek a virágok kiosztásában is..A családomat is megköszöntöttem a gyerekemmel és az édesanyámmal együtt.

 

Minden kedves hölgy látogatómnak Boldog Nőnapot kívánok!

 

2012 március 7.

 

Szép napot kívánok mindenkinek! Itt a március a tavasz első hónapja.Az időjárás elé várakozzással tekintek, és remélem, hogy a fagyok is megszűnnek. Az elmúlt időszakban a hivatali munka a napi feladatok megoldásával telt. A szociális tüzifa kérelmek elbírálása megtörtént. és a keret elfogyott. Igaz még az utcán megállítanak egy-két esetben ezzel kapcsolatosan, de mindenkit tájékoztatok róla. A laktanya környezeti kármentesítésével kapcsolatos közbeszerzéshez szükséges iratok összeállításával foglalkoztam. Ezek az iratok az eljárások megindításához szükségesek.Elég  körültekintően kell eljárni majd ebben a tekintetben, hiszen a laktanya környezeti kármentesítésének több szakasza van.Egy eljárás a PR-tevékenység a nyilvánosság biztosítására, aztán a műszaki ellenőri feladatokra, és a projekt menedzsmenti feladatok ellátására. A fizikai kármentesítésti eljárást is külön eljárásban kell majd közzé tenni. A szennyvíz rendszer és szennyvíz szivattyú felújításáról meg nem is beszélek, amely folyamatban van. Március 17-én szombaton lesz az általános iskola, óvoda és bölcsőde jótékonysági bálja. Korábban már közel 40 vállalkozónak írtam levelet, hogy anyagilag is támogassa lehetőségei szerint az intézményt.Erről most csak pozitívan tudok nyilatkozni, mert már többen is vissza hívtak, és a technikai részletekről érdeklődtek.  A Somogyi Hírlaptól is már kétszer kerestek a kaposhpmoki polgármester lemondása miatt. Erről nem tudtam nyilatkozni, és kértem, hogy forduljon az újságíró az érintettekhez. A körjegyző asszonyhoz, vagy a Takács Istvánhoz. Nem én akarok nyilatkozni arról, ami nem az én dolgom. Készülök a Nőnapra, hiszen holnap lesz, és sok hölgynek készülök kedveskedni egy szál virággal. Az Esély Alapszolgáltató Központnál is lesz délután 2-órakor egy kis nőnapi ünnepség.

Itt meg kell jegyeznem, hogy az "Esély" épületénél az elmúlt időszokban sokszor szólalt meg a sziréna éjjel, amiért a környéken lakók a nemtetszésüknek adtak hangot. Ezt a problémát megoldottuk az intézmény megbízott vezetőjével.Bejelentettem a rendőrségen a március 15-i ünnepségünket is.Rendhagyóan az önkormányzat tartottunk volna megemlékezést az általános iskola tanulóinak közreműködésével. Most azonban egyéb okok miatt az iskola igazgatójával egyeztetve Nemzeti Ünnepünk Március 15-i rendezvényét az általános iskola épületében tartjuk. Remélem, hogy sokan eljönnek majd a közös megemlékezésre.

Március 16-án péneken délután 14.00-órai kezdettel "kistérségi szavalóverseny" lesz, amire eddig 28 iskolás és óvodás jelezte a részvételét.A első 3 helyezett tovább fog jutni a megyei döntőbe. Ma délután 3 órakor "megviccelt" az autóm, mert nemes egyszerűséggel  szólva lemerült az akkumlátor. Az első és új akksim 1 éves korában "hervadt el", a jelenlegi 4 évig bírta..eddig.. Vittem magammal szerszámokat és a Tesco-ban vettem, mert hallottam, hogy ott akciós. Megvettem, ( mert más választásom nem is volt ),és ott "melegében" ki is cseréltem..

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom