Mindennapok 2011 december

2011 december 28.

Szép napot mindenkinek! Itt az ékes pélája annak, ha leírom a véleményemet az előző napi bejegyzésemben, és az "valakinek" nem tetszik, már "jön is a kontra"..Megbróbálom a tegnapi bejegyzésemben kiemelni a mondanivalómból a lényeget..Mindezt teszem azért, hogy "egyértelmű legyen "mindenkinek aki elolvassa..

Szétválasztottam a szöveget, és kiemeltem, aláhúztam a LÉNYEGET!

Én voltam az az ember, aki megköszönte Utasi Tamás képviselő Úrnak testületi ülésen, hogy ételosztást szervezett a rászorulóknak! Igen ÉN! Ráadásul ezen az ülésen más képviselő hívta fel a figyelmét arra, hogy ezt "kampány ételosztásnak értelmezhetik". a tisztelt Taszáriak. ( és értelmeszték is!) Ezt a kifejezést ott is és máshol is használták, de nem én! Ezt fontos leszögeznem!

Sajnos ennél közérthetőbben nem tudtam leírni azt ami történt! Nem a szándékot vonom kétségbe, hanem azt bírálom,(másokkal együtt), ahogy kivitelezték! Ez a lényeg kedves képviselő Úr!

Az is fontos tény, hogy engem nem hívott, nem keresett és nem kért tőlem sem segítséget és semmi mást az ételosztással kapcsolatban!  Nem volt információm erről a szándékáról, mert még csak nem is tájékoztatott! Előtte személyesen találkoztunk, meg sem említette! Ez Tény! Ezért tartom "furcsának" hogy egy képviselő-testületi tag, alig több mint egy év képviselőség után engem vádol "rágalmazással, támadással..mocskolódással" ( azt már csak halkan említem meg, hogy a fenti képviselő 2 alkalommal akart fegyelmit adatni nekem a testülettel, amit nem szavaztak meg!!?..) Ennyit a rágalmazásról, meg támadásról, és mocskolódásról!!Hogy is van ez?? Ki és kit??! Hát nem érdekes??!

 

Nem foglalkozom vele, mert ahogy a mondás tartja: Ami nem pusztít el, az erősebbé tesz...

Nincs bennem düh, harag, bosszú, mert én nem vagyok az aminek beállítanak..! A tények elferdítése mögé bújni nem erény!  Amúgy kiváncsi lennék, hogy melyik településvezető hagyná szó nélkül ezt a" módszert"??! Fóleg úgy, hogy előtte még nem volt ilyen ételosztás!!

 

Akit érdekel, hogy mit írt a témáról, az  a honlapján( blogjában ) olvashat többet:

utasitamas.gportal.hu/gindex.php?pg=33086273&postid=794385

 

Én elsősorban a saját segítségemet ajánlottam fel és nem az önkrmányzatét( ha tudtam volna róla!).Itt kezdődik az egész! Ezt szeretném tisztázni! Nem az önkormányzat péze mögé bújok! Akit érdekel, hogy testületi-ülésen mi hangzott el, az a honlapon elolvashatja a december 22-i ülés anyagában! Ennyit a hiteles tájékoztatásról!Sajnálom, hogy ennyit értett csak meg a bejegyzésemből képviselőtársam..Igen, igaza van! Én is csak azt nézem, hogy :ki mondja, és nem azt, hogy mit mond..

Az egészről az a véleményem, hogy egy ilyen ingyen ételosztás megszervezésébe igenis be kell vonni a helyi polgármestert is, főleg akkor, ha önkormányzati intézményben akarják tartani!

Közterületen már másabb a helyzet!

Az már csak "hab a tortán", hogy egy képviselő-testületi tag felhívta Utasi Tamás figyelmét arra, hogy velem is kellene egyeztetni erről a szándékáról! (jobb helyeken ez így szokás!)

Ez nem történt meg! Ehelyett a sértődöttség és a magyarázkodás és a másikra mutagatás, és a sértegetésem a lényeg !

Az igazi vesztesei ennek az "akciónak" azok a rászoruló Taszáriak, akik  sajnos nem voltak ott az ételsztáson! NEM ÉN!! Őket őszintén sajnálom!

Akik figyelmesen olvasták a korábbi bejegyzéseimet, azok pontosan tudják, hogy van néhány kulcsszó ami fontos a számomra: együttműködés, összefogás, közös gondolkodás,kommunikáció!

Összegezve az egészrről a véleményemet! Engedély nélkül használta a nagyteret,és a dolgozókat a belegyezésem és a velem történő előzetes egyeztetés nélkül hívta oda munkaidőben! Ez a lényeg!

Egy sima:" bocs polgármester úrral" el lehetett volna intézni az egészet, de nem így történt! Ehelyett még "Ő" van felháborodva a történteken ahelyett, hogy mélyen hallgatna!

Ez itt a probléma!


Mindenki döntse el maga, hogy jól mennek-e a dolgok így, vagy változtatni kellene-e rajta?! Úgy kellene érzni magam ezek után, hogy Taszáron és az önkormányzat épületében folyó dolgokhoz semmi közöm? Ez a kérdés?! Ezt a linket én nem teszem fel a facebook-ra magyarázkodni, és részemről az "Ügy lezárva" !Ennyi! Van még éppen elég "érdemi " munka amire koncentrálnom kell!

 


2011 december 27.

Remélem az ünnepek mindenkinek pihenéssel, és a család körében telt el.A legutóbbi bejegyzésem óta, nekem is "csendesen " teltek a napok. A múlt heti képviselői "kampány ételosztás" kivételével nem volt semmi NEGATÍV ÉLMÉNYEM!

Ez is csak azért volt negatív, mert Én és a Családom is, meg talán az Önkormányzat is segített volna a rászorulókon egy tál étellel. Igen!

Úgy gondoljuk többen is, hogy ennél sokkal, de sokkal jobban, és körültekintőbben meg lehetett (KELLETT) volna szervezni az egy tál étel akciót.

Először is, be kellett volna vonni másokat is ebbe!

Ezt el is mondtam Utasi Tamásnak testületi ülésen, de nem sok értelme volt neki. Felhívtam a figyelmét arra a szerény tényre is, hogy egyenlőre még én vagyok Taszár község polgármestere is. Ezt azért írtam le így mert folyamatosan úgy viselkedik, mint ha "ő" lenne az, és neki mindent szabadna csinálnia! Az önkormányzat földszinti nagytermét "magán emberként" ,"csak úgy " használnia, és a közmunkásokat  odahívni! Nem csodálkozok, mert a zárt üléseink is rendre "csak " abból állnak, hogy mindenben engem kritizál, bírál, és csak a hibát keresi a munkámban..Kíváncsi lennék, hogy az ételosztásra meghívott közmunkások olyan hévvel és étvággyal mentek volna el akkor is, ha megtudták volna, hogy éppen Utasi Tamás miatt majdnem nem lett munkájuk, mert ő hergelte a testületet, amiért először nem szavazták meg, hogy legyen munkájuk 3 hónapra! Még a munkaügyi központban is meg volt a véleményük erről a negatív hozzáállásról! Ennyit a "kapmány étel osztásról!" Ezt a kifejezést nem én találtam ki!

A karácsony a családom részére elhozta a pihenést, és a kikapcsolódást. Egy szállodában töltöttük a Szent estét, és sokat fürödtünk. Ez volt életem első máshol töltött  Szent estéje, és  nagyon jól éreztük magunkat! Meglátogattuk a rokonat, szülőket, amit ilyenkor szokás tenni. Az év hátralévő napjaiban van még tennivaló, és ellenőrizni való. Én is próbálom kivenni a szabadságomat!

 

2011 december 22.

Üdvözletem mindenkinek! Gondolom mindenki a karácsonyi készülődés bűvöletében él. Így karácsony előtt természetesen én  is így teszek. Elgondolkodtató az ünnepek és az év vége közeledtével, hogy megint elmúlt egy év! Sajnos! Az önkormányzatnál is lassan készülődünk az ünnepekere. Tegnap a HEMO földszinti nagytermében került sor a "Karácsonyi gyertyagyújtásra". Annak örülök, hogy sokan meglátogatták a rendezvényt. 6-órakor a köszöntőmmel kezdődött a műsor, és a dombóvári Reménysugár együttes következett. A helyi óvódások, a Rozmaring kórus,Az Utasi lányok, valamint a helyi iskolások kedveskedtek nekünk. Kicsit hosszúra nyúlt a műsor, mert majdnem 8-órakor lett vége. Az Esély Alapszolgáltató Központ dolgozói mézeskaláccsal és süteményekkel készültek a gyerekeknek, és forralt borral, teával a felnőtt látogatóknak.Összességében jól sikerült a műsor, de a szervezéssel megint "hadilábon álltak".. Mindig tanulni kell a hibákból, ahogy mondani szokás.Ez van akkor, ha többen szerveznek valamit, mert akkor nem szervezi senki...! Ez most is bejött..Ma elkezdték a csapadékvíz elvezető árkok gépi tisztítását, és elég jó ütemben haladnak.

 

2011 december 20.

A korábbi bejegyzésemben "kicsit elkiabáltam" a decemberi  időjárást.Hétfőn inkább volt az évszakhoz, és a naptárhoz illő, mint előtte. Igaz ma olvadt, de tegnap Kaposváron voltam autóval, és bizony a Donneri-városrészben majdnem elakadtam, mert biza nem tolták az utakat..Mi a lehetőségeink szerint próbáltunk urrá lenni a "hóhelyzeten", több, kevesebb sikerrel.. Gyorsan hozzáteszem, hogy december 31-én 45 "start közmunka programos" munkaszerződése szűnik meg. Alig egy hete a közterületek karbantartására 10 munkanélkülit vehettünk volna fel, de csak 5-en maradtak akiket felvettünk..Igen! Igen! A határidőket a lehető leg szerencsétlenebbül rakták össze, így még véletlenül sem tudunk felvenni senkit azok közül, akiknek most jár le a munkaszerződésük.. Nem csak nekik járt le, hanem többek között a könyvtárban dolgozó, Halászné Prokof Gizelláé is.. Én már a novemberi testületi-ülésen szerettem volna, ha döntés születik a személyi ügyekben, de megint decemberben "mojoltunk" a kérdés körben..

 

Tanulságos történet, hogy a honlapunkon olvasható képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei sokszor hemzsegnek a személyeskedéstől és az akadékoskodásoktól. Ami azonban nem szepel bennük az az igazság, és az ülések utáni elnézés kérése..Többen már rájöttek, hogy megpróbálják megvezetni őket! ( de nem én!!)

Majd elfelejtettem! Ma a rendőrségen feljelentést tettem, mert a lakótelepi futball pályán a hóban rodeóztak. A feljelentésem tárgya, rongálás.. Aki a másik ember fáradtságos munkáját figyelmnen kívül hagyja, és az új salakos futópályát, meg a füves focipályát "szétdrifteli", az vállalja a következményeket.. A "köztulajdonban" is okozott kárt, minden Taszárinak! A helyreállítás több tízezres költségeit is ki kell majd fizetnie a cselekményét facebook-on reklámozó és szemtanuval kommunikáló honfitársainknak! Egyeseknek ennyit ér a "köz"-tisztelete!! Sajnos!

2011 december 18.

 

Gyönyörű napsütéses időn van ma! Jó lett volna, ha egész héten ilyen lett volna, de nem panaszkodok, hiszen egy hét múlva karácsony! A december időjárásilag és hőmérsékletileg eddíg is "kegyes" volt hozzánk, egy szavunk sem lehet. (legalább is nekem nincs..) A heti munka a napi feladatok mellett, a csütörtöki bizottsági és a  testületi üléssel is meg volt fűszerezve. A lakósság a templomban tartott karácsonyi koncert mellé, kommunális adó emelést is kapott az önkormányzattól. Egészen pontosan 10 ezer ft lesz 2012-ben a magánszemélyek kommunális adója.Én egy kisebb mértékű emelést "talán" elfogadtam volna, de ezt nem szavaztam meg. A víz és szennyvíz díjának emelésének mértékét a testület egyhangúan elutasította, a körjegyzőség költségvetésének módosításával együtt. Az Orci községgel érvényben lévő, és évente meghosszabbítandó szerződésünket is beterjesztettem, de ezt sem fogadták el..Itt fontos megjegyezeznem, hogy a lakótelepi 1000 ember az Orciból származó ivóvizet issza.Egészen pontosan fogalmazva:mivel kiszolgáltatottak vagyunk vízileg, így nem sok lehetőségünk van erősködni és okoskodni..! Taszár szorult helyzetben van, és alkalmazkodnunk kell addíg, amíg az új ivóvíz kutat nem tudjuk megvalósítani! Sokáig talán már nem kell várni, mert a több mint 130 millió ft-os nyertes iyóvíz minőség javító program-ban erre találunk hosszútávú megoldást.Azonban addíg is megfelelő alázattal és komolysággal kellene kezelni az ivóvíz-szolgáltatás kérdését Orciból. a tisztelt képviselő kollégáimnak.

Megérkezett a laktanya kármentesítési pályázat második ütemének értesítése. Nyertünk 323 millió ft-ot!

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Társulásban is a társulás, a pályázat önrészéhez nyert több mint 600 millió forintot.

Emiatt is kell még egy rendkívüli testületi ülést tartani!!Aki elolvasta a közmeghallgatás című bejegyzésemet, az talán tudja. Ez volt idén a NEGYVENEDIK TESTÜLETI ÜLÉS TASZÁRON!!!!

Ez ma a helyzet!

Pénteken 17-órakor kezdődött a Somogy Megyei Veterán Egyesület Karácsonyi bálja az önkormányzat földszinti nagytermében.Nagyjából 50-60-an lehettek, és az egyesület elnökének, Koppány Zoltán Miklós alpolgármester úrnak a köszöntése után a születésnaposok köszöntése követkekezett. Az emlékszalagok elhelyezését az épület falára már nem tudtam megvárni, mert a templomi előkészületeket is figyelnem kellett. Gyorsan átszaladtam a templomba, és   18-órakor  a megnytóm után  elkezdődött a karácsonyi hangverseny. Évek óta a Kaposvári Zenekedvelők Egyesülete emeli az ünnep fényét.Köszönhető ez talán annak is, hogy több taszári  is énekel a kórusban. Önkormányzatunk anyagilag  támogatja az egyesület, hisz idén 150 ezer ft-ot kapott tólünk, valamint a szállítást, és a koncert utáni vendéglátást.. Összességében a karácsonyi előkészületekben egy üde színfolt ez a hangverseny, a bál, és a karácsonyi gyertya gyújtás, a betlehem.

A valódi üzenetet kell megértenünk karácsony közeledtével a várakozásban. Békesség, szeretet, odafigyelés egymásra,emberség  a remény és a hit!


 

2011 december 11.

 

Üdvözletem mindenkinek! Az időjárás kegyes hozzánk, mert egyhe idő van, és megmondom őszintén, hogy ezt szeretem így december elején. Az embereknek szépen lassan ki kell adogatni a szabadsáságokat, (már akinek van még) és készülődünk az év végi programokra. A karácsonyi világító díszeket lassan felszerelték a villanyoszlopokra, és takarékossági okokból lekapcsolják a közvilágítás egy részét. Azt a képviselők döntötték el korábbi bejárás alapján, hogy melyik oszlopon ne világítson a lámpa. Valahogy el kell kezdeni lefaragni ezeket a költségeket, mert nyáron havi 300 ezer, télen 700 ezer forint a közvilágítás költsége. Sok elintézni való volt a héten, csütörtökön pedig közmeghallgatást tartottunk. Alig 20-an jöttek el a 2100 -ból, de már megszoktam az érdeklődést...7 oldalon írtam össze a 2011-es év legfontosabb tevékenységét stasztikai, és számadatokkal alátámasztva. Miután befejeztem a beszámolót következetek az állampolgári kérdések.A beszámolót majd feltöltöm ide egy külön linkbe, de egy állampolgár kérdezte, hogy a testületi munkában a személyeskedést és az egyéni érdekeket látja, ami nagyban nehezíti a testületi munkát. Ekkor felállt Utasi Tamás képviselő társam, és elismerte, hogy bizony neki ( illetve az ő magatartásának is ) köszönhető  mindez. Elhangzott a szájából az ami eddig 8 közmeghallgatáson soha. Azt állította Utasi képviselő társam, hogy az általam elmondott beszámolóban "csúsztatások" voltak.. Azt nem mondta, hogy konkrétan mit, csak egyszerűen "csúsztattam".. Kicsit furcsának tartottam ezt a "beszólást", de nem lepődtem meg már rajta.Korábban a választások előtt tanuk jelenlétében mondta, .." már csak azért is indulok képviselőnek, hogy ne az legyen amit te akarsz.." Ezt az "aranyköpést" elfelejtettem ott elmondani a tisztelt lakósságnak, de nem én kezdtem személyi ellentéteket boncolgatni...

A  jövő héten is el leszünk kapva munkailag, mert a csütörtöki ülés után péneken még bálba kellene menni a HEMO-ba, de aznap este 6-kor kezdődik a templomban a karácsonyi koncert a Kaposvári Zenekedvelők Egyesületének előadásában..

 

 


2011 december 6.

 

Szép napot mindenkinek! Decembert meghazudtoló meleg van. Igaz tegnap délelőtt elkezdett esni az eső, de délután a saját szememmel láthattam, hogy milyen eredménnyel járt a csapadékvíz árkok karbantartása. Azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest megfelelő az elvezetés. Vissza van még a 61 út-tól a Kapos-folyóig lévő szakasz tisztítása , de lehetőség szerint azt géppel végeztetjük el.

Hét végén feldíszítettem a házunkat, egy kis ünnepi hangulatot varázsolva a hétköznapokban. Vasárnap délután a Mikulás ünnepségre került sor az önkormányzat földszinti nagytermében. Viszonylag sokan eljöttek a gyerekek és a szülők is. Ennek a rendezvénynek a szervezésébe most nem folytam bele, az alpolgármester úrra testáltam a feladatot. Az elmúlt 8 évben jobban kivettem ebből a feladatból is részem. Ez a csapatmunka! Az, hogy hogyan sikerült az ünnepség, majd később eldől.

Próbálom megoldani az orvosi rendelő elektromos bojler hibáját, a karácsonyi ünnepi világítás felszerelését a villanyoszlopokra. Azért ez nem annyira egyszerű feladat, mert igény bejelentő hivatalos kérelemtől az ingyen kiépítendő elektromos csatlakozó aljzatig az oszlopokra, minden van... A Toldi utcai nyáron kidöntött villanyoszlopot ma cserélik ki, és a lakótelepen is lekapcsolnak néhány oszlopot testületi döntés alapján takarékossági okokból,   hogy kevesebbet kelljen fizetni a közvilágításért Taszárnak. Erről majd szórólap formájában a lakósságot is tályékoztatjuk. Ma aláírtam a szilárd hulladék közszolgáltatási szerződést a KVG ZRT-nél Kaposváron. 10 fővel indulhatna az új téli közmunka program, amiben a kommunális feladatokra kerül a hangsúly, hólapátolás, levél seprés, stb.. Igen ám, de nincs 10 ember, akit be lehetne hívni most péntektől. Azt pedig nem is mondom, hogy a hónap végén 35 közfoglakoztatott munkaviszonya megszűnik. Őket még  nem tudjuk, akiket meg felvennénk azok meg nem mind  akarnak eljönni dolgozni. Magyarul megint kéne ember, csak éppen nincs! A jelenlegi közmunka programban a csapadékvíz elvezető árkok projektjében még 2 millió foritot lehet elkölteni az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokra-munkálatokra. A pénz a számlánkon van, hiszen ezt már megnyerte önkormányzatunk. A hangsúly az elköltésen van..Sok lehetőségünk és időnk erre nem lesz ,az biztos..

Ma átléptem a 7 ezredik látogatót.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom