Integrált Közösségi Szolgáltató Tér pályázat

Tisztelt Látogatók, kedves Taszáriak!

 

Akik az elmúlt időszakban az önkormányzat épülete körül közlekedtek, bizonyára észrevették, hogy építkezés folyik a földszinten. Ez az a beruházás, amiről most írok. 2009 szeptember 29-én fogadta el a képviselő-testület a páylázat benyújtását, rengeteg előzetes szervező-egyeztető munka után. Egységes álláspont alápján adtuk be a pályázatot  községünk kutúrális-szabadidős tevékenységének megújítására. Az UMVP pályázatán 41 millió ft-ot nyertünk. Taszárnak a 25% ÁFA az önrésze a megvalósításhoz, ami ehhez a 41 millió ft-hoz jön hozzá.Plusz 10 millió ft. Összesen több mint 50 millió lesz ha befejeződik. Nem kevés!

Először a laktanya egyik épületének ilyen célú hasznosítása mellett döntöttünk, aztán módosítottuk álláspontunkat a jelenlegi helyszínre. Az volt a cél, hogy az önkormányzat épületébe vonjunk össze lehetőleg minden kultúrális és szabadidős tevékenységet. A volt éttermi konyha rossz állapota, és a helyiségek kihasználatlansága is nyomós érvként szerepelt.

2009-ben  már lefolytattunk egy közbeszerzési eljárást, de akkor nem akarta megvalósítani a testület a fejlesztést. 2010-ben megint nekifutottunk, és a kivitelezést 2 ütemre bontottuk. Ennek egyik oka az volt, hogy ez a pályázat is utófinanszírozott. Magyarul meg kell előlegezni ez első ütemet is ami 24 millió ft volt. Benyújtjuk a kifizetési kérelmünket, és ha megkapjuk a pénzünket, akkor szeretnénk nekiállni a befejező ütemnek. Sajnos az elhúzódó döntés és a projekt megindítása körüli önkormányati csúszások miatt idő közben engedély kötelessé vált a beruházás, és sok más akadály gördült a megvalósítás elé. Ezeket a megváltozott körülményeket igyekszek, igyekszünk mihamarabb rugalmasan megoldani.

A munka "oroszlán része" lassan a végéhez közeledik. A kivitelezés a végéhez ért. A következő lépés a berendezések, bútorok, számítógépek, székek és asztalok beszerzése lesz. A teleház is ebben az épületben kerül kialakításra, valamint a könyvtár fogadó részét és a bejáratát is megcseréltük.

A pályázat egyik fontos eleme, hogy 1 fő alkalmazott művelődés szervezőt is foglalkoztatnunk kell, akinek a béréhez is hozzájárulnak..Ennek örülök, megmondom őszintén..

Reményeink szerint 2012-közepére befejeződhet ez a beruházás és Taszár kultúrális közélete rendezvényekkel színesítetté válik.

Nagyon sok idő és energia fekszik ebben a fejlesztésben is, hiszen az a cél, hogy a tisztelt Taszáriak mindennapjait szebbé, tartalmasabbá varázsoljuk. Ime,ez is egy szelete a tortának!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom