Mindennapok 2011 augusztus

2011. augusztus 2.

Szép napot mindenkinek! A hét vége után abban reménykedtem, hogy az időjárás  is előveszi a naptárt és próbál igazodni hozzá, de még mindíg "vékony."  ( ahogy mondani szokás.) A gyerekek elmentek a Fonyódligeti táborba. Beszéltem telefonon a leányommal, jól érzik magukat. Sajnálom, hogy az 50 helyre csak 27-en mentek el, de hát ez van sajnos.. Azért szeretném ha jól telne a hetük. Néhány barátom az elmúlt időszakban ünnepelte a névnapját-születésnapját. Bevallom én is, éppen vasárnap voltam 44 éves, és a házassági évfordulóm napja is egyben. Emlékezetes dátum ez nékem....

Ma szinte egész nap a kórházban vátram a balesetem utáni kontroll vizsgálatokra. Hál' Istennek minden rendben van. Pihennem kell sokat, és lassan erősíteni az izmaimat.. Ahogy a mondás tartja:- javulok, javulok, de tökéletes sosem leszek......( nem is akarok..) Jó ez így... további szép napot mindenkinek...

 

2011.augusztus 16.

 

Lassan véget ér a nyár, és jó idő van. Talán meghallgatta az időjárás a fohászomat az előző bejegyzéskor, és visszatért a naptárhoz. Kezdek vissza rázódni a "dolgos hétköznapok" felé. Az elmúlt héten Harkányban voltunk, és sajnálom, hogy gyorsan elment a pihenéssel töltött időszak. 2 hét múlva falunap, amivel sok feladat van. Sajnos idén a balesetem miatt teljesen kimaradtam a szervezésből, és néhány nagyobb horderejű testületi döntésből is kimaradtam. Például az általános iskola és napközi otthonos óvóda társulási megállapodásának felbontása 2012-től, és hasonlóak. Taszár számára előnytelen volt a jelenlegi megállapodás, de nem biztos, hogy ilyen módon kellett volna ezt megváltoztatni. Majd kiderül mit hoz a jövő.  Szerettem volna, ha a júniusban 6,6 millió ft-ért megvásárolt új önkormányzati kistraktorunk nyírná a füvet, de sajnos még 1 métert nem tett meg. A balesetem előtt kiírtuk a traktor vezetői állásra a pályázatot, de sajnos csak a napokban vett fel embert a testület. Úgy érzem, hogy több dologgal együtt megbonyolították a dönés mechanizmusát feleslegesen. Majd igyekszem ráolvasni a fűre, hogy ne nőjön.. 

 

2011. augusztus 17.

 

A tegnapi napon arról írtam, hogy az új kistraktorunk még nem vágta a füvet, és ma a lakótelep egy részét már le is vágta. ( úgy látszik, hogy jókor és jó helyen fejtettem ki kritikáimat az üggyel kapcsolatban.) Az új sofőr első napját töltötte a traktoron, de le a kalappal előtte, ügyesen csinálta. ( hát még ha majd gyakorlatot is szerez!!)

Ezen a héten még szabadságon próbálok lenni, de a aktívan részt veszek az önkormányzat mindennapjaiban, mert az alpolgármester úr is szabadságon van. A falunap szervezéséhez megpróbálok hozzájárulni a saját ezközeimmel, és kapcsolataimmal. Az első jó hír, hogy megint kapunk ajándékba tüzijátékot Bíró Sándor Úrtól, akitől tavaly is kaptunk. A másik jó hír, hogy pénzügyi támogatást is kapunk a Pannon KFT-től személyes megkeresésemet követően. Köszönet Baka János Ügyvezető Igazgató Úrnak! Még szeretnék több támogatót is  találni, de még akad egyéb kérdésem is falunappal kapcsolatban.

Más! Ma kisebbik leányom megkapta a " kötelező" és a kullancs elleni védettséget tartalmazó injekcióit. Holnap pedig a védőnőhöz kell elmenni egy vizsgálatra. Megy az idő! Nő a szentem! Remélhetőleg a templom felújítása is terv szerűen befejeződik. Anyagilag is hozzájárult az önkormányzat, konkrétan 1 millió forinttal.

 

2011.augusztus 18.

 

Isten éltesse minden Ilona nevű kedves ismerősőmet névnapja alkalmából! Mentségemre szolgáljon, hogy akit elértem személyesen, azt már megköszöntöttem. Szép idő volt ma is, de már reggel hadakoznom kellett a bolt melletti román árussal, hogy ne a járdára pakoljon, és parkoljon. Komolyan mondom, hogy már többször felhívtam rá a figyelmét, de egyszerűen nem érti meg a rendet a "jóember".. Ma befizette Baka János Úr az önkormányzat pénztárába a 100.000 ft falunapi támogatását. Csak csendben jegyzem meg, hogy máig még senki egy forintot nem fizett be ilyen célra. Aláírtam a tüzijáték engedélyezéséhez szükséges iratokat is a vállalkozóval. Így már biztosnak tűnik, hogy 21.00-órakor ismét 10 percig gyönyörködhetünk Bíró Sándor úr ajándékában. Köszönjük szépen.. Ma délelőtt értesültem arról, hogy Hetesen délelőtt 10.00-órakor kezdődik az új bölcsőde átadási ünnepsége. Mi is ugyan azon a pályázaton nyertünk 60 millió ft-ot, de tavaly decemberben erről nem írt a kutya sem, pedig azt hiszem ez az igazi hír, és nem az a rengeteg negatív dolog ami a médiából folyik. Sebaj! A gyermekek mosolygós arca mindennél többet számít!

Jó lenne ha haladás lett volna a főút melletti két buszmegálló felújítási ügyében is, meg sorompó állítási ügyben a "vitéz telkek bejáratánál", de még nem történt semmi. Isten bizony jó lett volna ha legalább az elmúlt időszak rendkívüli testületi-űlésein szóba került volna ez is. Holnap jár le a falunapi italárúsításra kiírt "önkormányzati-pályázat", de érdeklődő az nincs! Ha holnap sem érkezik ajánlat, akkor lehet vakarózni! Gyorsan és sokat.

 

2011.augusztus 22.

 

Szép napot kívánok mindenkinek. Jó időnk van! Remélhetőleg a falunapig kitart a "jó" idő.járás. Ma volt az első munkával töltött napom, és tennivaló volt bőven. Az alpolgármester úrral reggel átbeszéltük a folyamatban lévő ügyeket. Megpróbáltam a falunapi ital árusítást megoldani, és éppen az utolsó pillanatban, de akadt helyi jelentkező. Befizette a 20 ezer forintot, megírtuk a szerződést, és mehet.

A múlt héten információt kaptam arról, hogy a Hír tv forgatott a laktanyában a repülő-múzeumról. Ma tájékozódtam , hogy ki és milyen jogon engedte be őket a laktanyába. Senki! A kapus hibázott, és a múzeumban dolgozóknak sem volt joguk ezt tenni. Ráadásul a riport tartalma sem tartalmazta a teljes igazságot. Alkalmas volt a riport arra, hogy torz kép alakuljon ki az emberekben a múzeumról, és a taszári önkormányzatról. Ezért írtam egy levelet a szerkesztőségbe, és helyreigazítást kértem. A levelem elküldésétől számított fél órán belül már le is adtam az interjút. Az ügynek lesz folytatása szerintem.

Azzal keztem a mai beírásomat, hogy ez az első munkával töltött napom. Azt hittem, hogy elég egyértelmű a helyzet, de tévedtem.

 

2011.augusztus 24.

 

Mélységes Tiszteletem mindenkinek! Neked is Józsi Bácsi! Igazi strand idő van, és a nyár utolsó napjaiban ki is kell használni ezt a pár meleg napot. Javasolom mindenkinek, hogy használja ki ezt az időt. Próbálok oda figyelni a napi munkámra, és minden problémát megoldani. Több-kevesebb sikerrel! Tarlósi Józsi barátom hozzászólására csak annyit írnék....

A múlt héten még szabadságon voltam és itthon a lakásomon..A Hír tv riportjára a figyelmemet felhívták, de az interneten a tv honlapján is olvasható volt az anyag. A kapus szolgálatot pedig én magam igazítottam el  még 2 éve, ( azt a hölgyet is aki akkor volt szogálatban ) amikor ugyanez a tv csatorna forgatott a laktanyában.. Tanulságos volt az eset,ezért okítottam ki a kapusokat. Nekik tudni kell, hogy mi a dolguk ilyen esetben. Kit-kiket kell felhívniuk ilyen esetben.

Én személy szerint úgy érzem, hogy sokat tettem a múzeum Taszáron tartásáért, látogathatóságáért, a pályázatok elkészítéséért.Legjobb tudásommal hozzájárultam a múzeum látogatásához.. Többször megköszöntem azoknak az embereknek a segítségét, munkáját akik  az elmúlt időszakban munkájukkal hozzájárultak a múzeum népszerűsítéséhez.. Volt aki mindezt önként társadalmi munkával tette, és volt aki pézért..

Akár milyen problémát kellett megoldani mindig közös nevezőre törekedtem. (ezt nem mondhatom el mindenkiről, és nem is olyan fontos  a múzeum Taszáron tartása az illetékeseknek mint azt te gondolnád...) Azt is fontosnak tartom megemlíteni minden elismerésem mellet, hogy a tulajdonos háta mögött nem illik tárgyalni. Sem jót, sem rosszat... (ez a magán véleményem..) A korrektség megkívánja az imformáció áramlását, és a tulajdonosi ( Bérlői ) jogok tiszteletét.. Én sem megyek senkinek a háta mögött tárgyalgatni, és meghívni fontos embereket..de mondhatnám a sort... Ez a riport és a következtében keletkező ügy a megoldásokért kiállt..Szerintem... Tisztelem a múlt iránti ragaszkodást és hagyomány őrzést, de a kommunikáció elmélyítésére nagyobb szükség van mint arra, hogy ok nékül a médiában mutogatnak és üzengetnek az önkormányzatra...( rám is ). ahelyett, hogy két pohár ital mellett tennénk rendbe a közös dolgainkat...Az önkormányzat jogait és kötelességeit ne a médiákban vitassuk már meg ha lehetséges  !!! Nem oda tartozik és ráadásul még ronthat is a jelen helyzeten..Ezt kellene megérteni minden szereplőnek.. (nem csak nekem, neked is...)

2 hónapig sajnos nem tudtam dolgozni, de megpróbálok képbe kerülni... A mostani falunappal kapcsolatos szervezések ügyében a Koppány Zoltán Alpolgármester úrhoz  forduljon mindenki kérdéssel... Zömében ő és a testület a kompetens..Én csak a tütijátékot intéztem és némi kézpénzt.. Ennyi!

Abba ne menjünk bele, hogy a tüzijáték, vagy a múzeum lesz-e tartósabb az utókornak..felesleges fejtegetés, mert mindegyik a maga módján...Azt sem firtatom, hogy akkor a tv stábot elküldte-e valaki a hivatalba, vagy sem..talált-e valakit vagy sem.. kivel beszéltek..stb..stb...

Egy dolgot tudok csak, hogy én az önkormányzatot képviselem, hiszen béreljük a múzeumi anyagokat...Az egy fontos kérdés, hogyha rendeletet alkotunk, és a múzeum látogatásáért majd pénzt kell fizetni akkor mi lesz? Jelenleg ingyenes a látogatás és így sem nagy a tolongás...

Mindenkinek tiszelem és köszönöm a munkáját! A tiédet és többiekét is! A kérdés a hogyan továbbon van, mert ez a helyzet sokáig nem lesz fenntartható...

További szép estét..

 

2011.augusztus 28.

 

Üdvözlök minden kedves blog olvasót. Ebben a hónapban eggíg a napig több mint 330-an kerestek rá erre az augusztusi bejegyzésemre. Örülök, hogy ennyien kíváncsiak a napi dolgokra. Hol is kezdjem? Csütörtök óta nem igazán írtam, mert a testületi ülés és a falunap előtti dolgaim miatt nem nagyon volt rá időm. No és persze azért, mert strandon is voltunk ebben a jó időben. Csütörtökön testületi ülésen voltunk. Viszonylag hamar végeztünk volna, ha hamar megtárgyaljuk a dolgainkat. Szokás szerint elhúzódotak a dolgaink. Az egyik legnagyobb horderejű ügyünk az egyik Európai Uniós pályázatunk visszaellenőrzése közben feltárt hiánypótlás. Egyetlen nagyobb horderejű problémát kell megszüntetnünk. Most augusztus 31-ig egy akadálymentesített működő és persze paírokkal is igazolt  akkreditált,elfogadott Taszár  honlapnak kell működnie.  Erre kértem is árajánlatot a honlapunk tervezőjétől és üzemeltetőjétől. A mostanit nem lehet akadálymentesíteni, mert 6 éves. Az üzemeltetőnél vannak a módosításhoz szükséges információk, kódok, stb..stb... Magyarul nem úgy van, hogy csak úgy nekiesek, mint süket disznó az anyukájának. Új arcultot kell tervezni, és újra kell tervezni. Mindez 315 ezer plusz áfába kerül. Ha nem tudjuk prudukálni ezt az előírást,  akkor több mint 20 millió forintot vissza kell fizetni az önkormányzatnak. Azt mondta Utasi képviselő társam, hogy ennél sokkal olcsóbb megoldást tud erre a problémára. Lesöpörték a javaslatomat, mert túlságosan drágállták az árat. Hétfőn újból ülést kell tartani, hogy megtárgyaljuk a sokkal olcsóbb árajánlatot. Itt most nem csak az ár a lényeg, hanem a hivatalos  igazolásokat is le kell tenni, rááadásul olyat amit az ellenőrző hatóság elfogad. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle.

Pénteken a nagy meleg miatt úgy döntöttem, hogy rövid nadrágban dolgozok. A közmunkások felépíették a sátrakat, székpakolás stb..stb.. Azon reménykedtem, hogy ne legyen forróság szombaton... Meleg volt de azért annyira nem.. Este strandra mentünk a kaposvári virág fürdőbe... Már a belépéskor értetlenkedtem, mert azt kérdezte a hölgy a pénztárnál,hogy a  hová kérem a belépőt?  A virág fürdőbe? ( én azt hittem ott vagyok, de sebaj! bejutottunk..) Az értelmezési kérdések után kellemesen csalódtunk, mert jó volt a víz, és kellemes látvány-körülmények fogadtak minket. Sokat nevettünk, és áztattuk fáradt tagjainkat. Egy szóval: jó volt! Annyit mondtam csak fürdés közben,-- holnap délután 2-kor majd erre kell gondolni... ( így is történt...)

A falunapon szép csendben "..el voltam.." Rohangálni nem nagyon tudtam, mert  a balesetem miatt most teljesen kiestem az előzmények szervezéséből, és lebonyolításból.  8 év alatt  csináltam eleget. Amit meg lehetett tenni, azt igyekeztem is megtenni és segíteni. Volt egy-két poén amin nem igazán tudtam mosolyogni, de ez az én problémám.. A köszöntőm előtt az alpolgármester úr megjegyzésére néhányan felkapták a fejüket, hogy ez nem gyereknap, hanem falunap... Végülis 0-tól 100-éveseknek csináljuk nem? Ők a FALU ! Mindegy mert nem kötözködni akarok én senkivel sem. Szépen lementek a programok, a vihar miatt kellett a bált beköltöztetni a HEMO-ba, és tüzijátékot fél 9-kor elkezdeni. Ennyi! Aki jól akarta érezni magát, az jól is érezhette. Akinek meg nem tetszett, az mutassa meg jövőre, ha lesz még pénzünk rá, hogy hogyan kell jobbat csinálni ennyi pénzből... Üdv mindenkinek, és további jó hét végét, jó pihenést ..

2011. augusztus 30.

 

Tiszteletem minden kedves látogatómnak. Nem tudom, hogy hogy is szólítsam önöket, mert elég sokan olvasnak, és nem csak a "baráti" körbönből, hanem a "másik oldalról " is... Mindenki oszt és szoroz magában, tályékozódik, vagy éppen " fogást" próbál kersni... Nem zavar! Tegye mindenki a legjobb tudása szerint..Kombináljaon ahogy csak tud...! ( vagy bír!!)..

A kritikákat elfogadom, mert abból tanul az ember. Hibátlan nem vagyok..

Anina! Köszönöm az észrevételét! Azt nem tudom, hogy  a Tarlósi Józsi bácsi milyen főnökségtől nem fél, de remélem nem rám utalt ezzel a kifejezéssel.. Amennyiben rám utalt , akkor nem ismeri a kapcsolatunkat..Meg azt sem tudja, hogy hogyan közlekedek motorral.. A véleményét információk hiányában írta.. Engem kérdezzen!! Amennyiben a balesetemre utal,csak mellékesen jelezném, hogy egy rendőr szemtanú volt. Szerinte 80-90-el mentem... A motor órája az ütközés miatt akadt ki 190-nél..

Mi is a lényege-oka a bejegyzésének?

Már elnézést az értetlenkedésért...

Ma délelőtt tárgyalásaim voltak a falu közműveivel kapcsolatban, délután állampolgárokkal egyeztettünk, és egyébb adminisztratív munkákkal foglalkoztam..Holnap este tanév nyitó! Munka mint a tenger..

2011. augusztus 31.

 

Szép napot kívánok minden tisztelt látogatómnak. Íme eljött a nyár utolsó napja, és a tanév kezdése előtti utolsó nyári szüneti nap..A nagyobbik leányom 6 osztályba lépett, s bár a tanév kezdés bugyrain lassan átverekedjük magunkat, azért hamar elment ez a nyár is.Igaz ma délután fél 5-kor volt a tanév nyitó ünnepség, nekem mégis az jutott az eszembe, hogy juniusban az évzáró után nem sokkal volt a balesetem..Nekem pocsékul és kényszerpihenővel telt a nyár... Ennyi!

Amúgy az általános iskolára nyár eljén pályázatot nyújtottunk be 20 millió ft felújításra. Tavaly nyerünk és sok fűtés korszerűsítési, álmennyezet, nyílászáró, világítás meg vizesblokk felújítási munkát tudtunk elvégezni belőle. Idén nem nyertünk egy vasat sem, pedig szerettük volna folytatni a megkezdett munkákat. Az augusztus 25-i önkormányzati ülésen döntöttünk, hogy saját pénzből 2 millió ft-ot költünk további tantermi álmennyezet, és világítás cserére az őszi-téli szünetben...

Annak azért örülök, hogy önkormányzatunk tankönyv támogatással tudta segíteni a családokat ebben az inséges világban...Annak jobban örülnék, ha a devizában eladósodott családokat segítenék, mert ez az árfolyam rögzítés nem megoldás....Miközben embereket bilincsbe verve alsó gatyába éjjel, meg ki tudja mikor a rendőrség kommandósai visznek el bilincsben? Uzsoráznak??? És a bankok neeem??

Én sem láttam egyetlen svájci frankot sem, csak forintot...Sőt!! Még 150 ezer forintot vontak le a hitelemből is folyósítási jutalék címén!! Sok-sok sorstársam van aki így járt..Sajnos!!! Már a deviza hitelek engedélyezése után azonnal hasonló kondícióká kellet volna átalakítani a forint hiteleket is... Ezért tartunk ott ahol tartunk!! Emlékezzünk a 90-es évek magyar turistáira az oszták határnál...Fagyasztó láda, hűtő, meg mindenféle műszaki cikk at autóban... Kivitte a magyar a devizát külföldre.. Akkor azt hittük, hogy megfizette az állam a TANULÓPÉNZT! De NEM! Most is ugyan abba  a hibába estek nagyjaink...Teóriákat gyártanak a MIÉRT NEM-ekre!! Szomorú mindez, és kérdéseket feszeget!!! Kimondja-e már egy felelős szerkesztő, hogy a deviza alapú kölcsönök" Hibás Termékek""

Fizesse mindenki a szerződés megkötésekori árfolyam alapján azokkal a kamatokkal amivel felvette! Nekem ez a véleményem... Ha nem ez lesz, akkor a 3 millió hontalan és szegény országa leszünk...

Ez kell???

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom