Mindennapok 2011 május

2011. május 31.

Az elmúlt napok, a gyermeknap szervezése körül forgott. At időjárás azonban sajnos nem kegyelmezett nekünk. Sokan talán nem is gondolják, hogy mennyi munkával és szervezéssel jár egy ilyen rendezvény. Nagyon sajnálom a gyerekeket, hiszen ők lettek a rossz idő áldozatai. A falunapon talán sikerül őket kárpótolni.

2011. május 25.

A legutóbbi bejegyzésem utáni napon , május 19-én képviselő-testületi ülésünk volt. Viszonylag "kevés" napirendi ponttal, igyekeztünk az aktuális napirendet tárgyalni. Egyik fontos pont az önkormányzat gazdasági programjának elfogadása volt, amely az önkormányzati ciklusra vonatkozó, fejlesztési elveket is tartalmazza.

Az országos szemét szedési akcióhoz, a "Te Szedd" programhoz az idő rövidsége miatt nem tudtunk csatlakoznii. A képviselő-testület azonban úgy döntött, hogy  az iskolásokkal együtt, május 30-án hétfőn szemetet szedünk a község területén. Várunk minden önkéntest, aki fontosnak tartja a közterületek tisztaságát. Kesztyűt és zsákokat biztosítunk. A szemetet konténerekben gyűjtjük a lakótelepi garázs soronál, és a víztoronynál.

Szeretném ha az önkormányzati kisgép vásárlással kapcsolatosan döntés született volna, de még mindig nem sikerült. Lassan akkora lesz a fű, hogy nem tudom mivel lehet majd levágni. Talán megoldódik.

A Kapos-volán részéről érkezett levél alapján a menetrenddel kapcsolatos észszerűsítési javaslatainkat megtehetjük.Kihansúlyozták: több busz nincs! Ha kell , fizessük meg az árát.Ez van! Mi a reggeli buszok menetrend változtatására tettünk javaslatot azoknak az érdekében, akik Dombóvár-felé közlekednek. A reggel 7.10-kor a 61-úthoz érkező busz és a 07.40-kor a lakótelepre bejövő buszokat javasoltuk felcserélni. Ez volt a kérés ezt csináltuk.

Hétfőn elég sok egyeztetéssel voltam elfoglalva, így jótékonyan hatott rám, hogy sétáltam egyet a laktanyában. Sok még a tenni való, és a megoldásra váró feladat.

Gőzerővel folyik a gyermeknap szervezése, párhuzamosan az iskola- óvóda-bölcsőde dolgozóinak bevonása mellett lassan összeállt a program. Csak az tudja, hogy mennyi utána járással és szervezéssel jár mindez, aki már csinált hasonlót. Remélem az időjárás kegyes lesz és nem esik majd az eső, de szét sülni sem kellene a napon.

Megoldásra vár még a Széchenyi u. 80. sz alatti "volt falusi iskola" udvarán a csatornákból kifolyó csapadékvíz elvezetése, mert alámossa az épületet, ha így marad. Már pedig így nem maradhat.

 

2011. május 18.

 

Az elmúlt időszakban küzdöttünk a település közterületeinek rendbe tételével.A mai nap azomban az elismerésé. Budapesten a Stefánia palotában elismerést vettem át Dr Simicskó István Államtitkár Úrtól  Dr Hende Csaba Honvédelmi Miniszter Úr nevében.

"A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a Honvédelem Napja alkalmából ll. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott..."

Az ország területéről 120 -an kaptak külömböző elismeréseket, köztük én is.Megmondom őszintén jól esett, és számomra fontos erkölcsi erismerés mindez. Úgy látszik, hogy vannak akik látják az elmúlt több mint 8 év munkáját.


2011. május 12,

A legutóbbi bejegyzésem óta eltelt időszak is bővelkedett eseményekben, hisz április 21-én képviselő-testületi ülés volt.A "szokásos" rendnek megfelelően éjfél körül végeztünk, hozzáteszem, hogy amíg 9 képviselő volt, sokkal rugalmasabban és gyorsabban mentek a dolgok. Több esetben elvesznek egyesek a részletekben, ettől aztán elmegy az idő.

Az idősek otthonában újabb lakót köszönthettünk 100. születésnapja alkalmából.

Rengeteg a tennivaló és az egyeztetés napi szinten is, hiszen a közterületek karbantartása sok feladatot ad az önkormányzatnak. Sajnos a kevés dolgozó miatt csak nagyon nehezen haladunk a fű nyírásával. Erre megoldást jelenthet, egy új gép vásárlása amellyel sokkal gyorsabban haladhatnánk  a munkákkal Több árajánlatot is kértem külömböző cégektől. Remélem sikerül vásárolnunk egy több funkciós traktort.

Sajnos elvesztettük munkatársunkat Péter Margitot, aki 55 éves korában rákban hunyt el. Május 4-én volt a temetése Sántoson, ahol végső búcsút vettünk tőle. Isten nyugosztalja.

Május elején megnyílt a lakótelepi ABC. Néhány nappal később pedig a "falusi bolt" helyén a CBA nyitott újra. Remélhetőleg mindenki megtalálja majd a számára megfelelő szolgáltatást és árut a községben.

Egyre sürgetőbb az utakon található kátyúk eltüntetése.A korábbi években ezeket a munkákat saját hatáskörömben végeztettem el, hiszen semilyen jogszabály, vagy helyi rendelet nem írja elő, hogy erről a képviselő testületnek kellene döntenie. Idén márciusban a testület elé vittem ezt a napirendet. Bár ne tettem volna. május 12-ét írjuk, és talán a hét végén elkezdődik a kátyúk megszüntetése. A honlapon egy állampolgár észre vételére reagáltam,erre aztán képviselő társammal "keveredtem szóváltásba". Hozzáteszem, hogy az előző ciklusban olyan képviselő ült közöttünk 4 évig aki a Strabag útépítő-nél dolgozott és soha semilyen kifogása nem volt a kátyúzás technológiájával kapcsolatban, most mégis akadt kritika.

Természetesen lehet hivatkozni mindenre, de én ennél azért gyakorlatiasabb ember vagyok. A lehető legolcsóbban szeretném megoldani a munkát. Most jóval drágábban és véleményem szerint nem tartósabban fog elkészülni a toldozgatás-foltozgatás. Miért is? Miért nem aszfaltoztunk le 4 éve egyetlen utcát sem?Azért, mert amióta a kaposvári kistérséghez tartozunk , azóta a településeknek nem jut pénz az utak felújítására.Aki Kaposváron jár az láthatja, hogy ott felújítják az utakat. Egyszerűen a város elviszi azt a keretet ami a többieknek jutna. Az állam 1 ft mellé 1ft-ot ad támogatásként.Sajnos azomban nem tudunk pályázni. Azt nem tudom, hogy a többi falu mikor fogja megelégelni ezt a helyzetet, de sokáig már nem állják meg szó nélkül.

Készülünk a május 28-i gyermeknapra. Remélem szép lesz az idő, és minden gyermek jól érzi majd magát  a szüleikkel együtt.

Szeretnék egy település szintű szemét szedési akciót is szervezni, hiszen áldatlan állapotok uralkodnak szemét ügyileg. Indult egy országos szemét szedési akció, amihez csatlakozni szereték. Megemlítettem már többeknek, de a válasz lesujtó volt. Miért? Hát ezért tartunk ott ahol ez ügyben is.

Sikernek könyvelem el, hogy az idén lejáró szemét szállítási szerződésünk után a KVG ZRT-vel 1 évre egy előnyös szerződés kötés lehetősége körvonalazódik. A lomtalanítás, valamint a szelektív hulladék gyűjtő szigetek szállítási költségeit ami 1 millió ft-ot takaríthatunk meg önkormányzatunknak.

Az ivóvíz-minőség javító programra is nyertesnek hirdették meg pályázatunkat, ami 130 millió ft-os fejlesztést jelent a vízrendszerünkön.

Döntöttünk még az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér nevű nyertes pályázatunk megvalósításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás megindításáról is. Remélhetőleg idén befejeződik az első ütem és a kifizetések visszaigénylése után visszakapjuk a pénzünket, hogy elkezdhessük a befejző munkálatokat is.

Terveink szerint a lakótelepi szennyvíz csővezeték  és a szennyvíz szivattyú cseréje és elkészül nyárra ami több mint 20 millió ft-ba fog kerülni. Ez beruházás önerőből készül majd el. Pályázat sajnos nem volt rá kiírva.

Szeretném, ha a 61-es út melletti két busz megálló is megújulna. Bontott téglánk van, már csak a tető anyag és a tető fedő alkalmatosság hiányzik, no és az aki megcsinálja majd.!!

Szeretnék egy nyári virágokat is kiültetni a közparkokban.Segítség sem ártana a virágosításhoz.

Elkezdődik a Taszári Római Katolikus templom részleges felújítása, amit előzetes tervek szerint az önkormányzat anyagilag is támogat.

Azokról a napi szintű egyeztetésekről és papír munkáról amin dolgozok most nem szeretnék senkit terhelni.

Csak néhány fontosabb dolgot emeltem ki az elmúlt időszak történéseiből, de sok esetben az  együtt működés és a kommunikáció hiánya azért a napi munkára rányomja bélyegét.

Most is az a véleményem amint a választások után írtam. Mindenkinek tudomásul kellene már vennie, hogy az önkormányzati képviselő azért indult képviselőnek, hogy a település érdekében dolgozzon együtt a testülettel és a polgármesterrel. Sajnos még mindig nem tartunk itt, de nyilvánosan nem is meri felvállalni az illetékes képviselő az álláspontját .Ezt nem hangoztatja olyan vehemensen. Szomorú, de ez az igazság.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom