Mindennapok 2011 március

2011.március 29.

Itt a tavasz! Végre! A Sándor napi jókívánságokat ezúton is tisztelettel köszönöm. Bár az időjárás az nap borús volt, azért szépen lassan az időjárás visszatér a naptárhoz!Kiírásra került a lakótelepi abc hasznosítása, hiszen a régi bérlő 10 éves bérleti szerződése lejárt. A pályázatok beadási határideje  március utolsó napja, a döntés másnap! Kíváncsi vagyok!Képviselő-zestületi ülés is volt, amin döntöttünk a lakótelep és Taszár összes közterületeinek fűnyírásáról. Évente 6 alkalommal mindenhol lenyírja az önkormányzat a füvet. A lakótelep teljes területétől kezdve az utolsó családi ház előtti árokig! Ezzel a döntéssel a korábban érvényes lakótelepi fűnyírási rendszert eltöröltük.Természetesen ezután is várjuk a lakók segítségét, hiszen ennyi fűnyírás nem biztos, hogy elég lesz! Sőt! Biztos, hogy nem! A fűnyírásba segítséget várunk a későbbiekben is! Én is le fogom vágni a füvet a házam előtt, ha úgy ítélem meg, hogy szükséges.

Pályázatot nyújtottunk be az általános iskola fűtés korszerűsítéséhez a maximum nyerhető támogatás 20 millió ft 15% önerőt kell biztosítani. Remélem sikerül!

A bölcsőde pályázat teljes pénzügyi és kivitelezési ellenőrzése megtörtént. Büszkén mondhatom, hogy megdícsérték az önkormányzatot, mert kevés helyen találtak rendben mindent. Köszönet az építés ügyes kollégámnak Boda Anikónak, aki rengeteget dolgozott ezért, Tarlósi Palinak, Erdős Szilvi megbízott bölcsi vezetőnek a dolgozóknak, egyszóval mindenkinek! Majd el felejtettem Török Zoltánné Katikát pénzügyesünket. Jól esik azért, ha valaki elismeri a munkánkat és nem csak a hibát keresi benne!

A testületi ülésen beterjesztettem, hogy korlátozzuk a tüzelést, mert ami van az egyszerűn kezd tarthatatlanná válni! Május 1-től szeptember 30-ig szeretnénk teljesen megszüntetni a csütörtöki égetést! Ezt az egyre több lakóssági panasz miatt kell tárgyalnia a testületnek!

 

2011 március 15.

Csodálatos idő volt ma, igazi tavaszi idő! Erre vártam tavaly nyár óta! (csak vicceltem!) Kicsit össze kell szednem a gondolataimat, mert közel 2 hete nem írtam le a történteket. Március 5-én szombaton a Toldi utca alsó részén a  Kacsó Csabáékkal szemközti területen tereprendezés-bemutató volt. Egy helyi cég, a DA-MŰ kft. reklámfilmet készített magáról, és az önkormányzattól egy alkalmas területet kért, amelyen be tudja mutatni a tevékenységét. Mindezt tette ingyen. Akik arra közlekedett az láthatta, hogy 2 óra alatt milyen rendet képes tenni az a 2 traktor, és pár ember. Nem tar vágásra gondoltam azon a területen, hanem ligetesítésre. Közel 29 hektáros területről van szó. Az önkormányzat korábban meghirdette a terület " kitisztítását" úgy, hogy 200 négyzetméteres területeket jelöl ki. A megjelölt fák kivételével mindent kivághatnak, azonban a kivágott fa 30%-át ott kell hagyni. Ebből a mennyiségből szerettük volna a rászorulókat támogatni. Mindez jól hangzik, de a gyakorlatban kivitelezni szinte lehetetlen. Legfőképpen az a baj, hogy nem lehet igazságosan kimérni a területet, és még sorolhatnám. Ezért úgy döntöttünk, hogy pályázaton szeretnénk rendbe tetetni a területet, a fenti feltételekkel. Ezt nem mindenki támogatta, dehát az önkormányzat pénzt nem tud ma áldozni közel 30 hektár rendbetételére. Amit láttam a fenti cég bemutatóján meggyőzött.

Döntött a képviselő-testület arról, hogy a lakótelepi CBA boltot üzemeltetésre meghirdeti. A jelenlegi bérlőnek április 17-ig van szerződése. A pályázatok beadási határideje március 31. Döntés utána !

Március 8-án azon kívül, hogy Zoltán nap is volt, a nőnap "bűvöletében" rohangáltam. Reggel a hivatal dolgozói után az óvoda konyhásai, óvonők, dadák, bölcsi dolgozói, iskola pedagógusai, védőnő, háziorvos asszony, az esély alapszolgáltató központ dolgozói, fogorvos asszisztens, gyógyszertáros hölgy, rendőrségi hölgy dolgozó, könyvtáros, takarítónő, és persze képviselő asszony kollágámat köszönthettem. Mindezt természetesen a családom után. Délután nőnapi ünnepség az "Esély"-nél, és még ki is maradtak a sorból néhányan. Velük később tisztáztam a dolgokat. Majd ki is felejtettem, hogy még az ünnepség előtt hivatalos bemutatkozó látogatást tett nálam Kaposvár kinevezett új rendőr kapitánya.

Március 9-én a Rozmaring Kórus ünnepelte 5. születésnapját.

Március 10-én a Somogy Megyei Veterán Repülő Egyesület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett bálon vehettünk részt. A hosszú hétvégén a szülőknél és itthon dolgozgattunk. Favágás, metszés, kertásás, stb..stb...és természetesen a Nemzeti Ünnep dél előtt az önkormányzat földszinti nagytermében. Bővebben a március 15 bejegyzésben írok erről. Mindenkinek további szép hét végét!

2011 március 3.

Beköszöntött a tavasz első hónapja, de az időjárás még a telet idézi. Megmondom őszintén, hogy már nagyon elegem van a hideg burús időjárásból. Mindenki nagyon várja már az igazi tavasz eljövetelét. Reményeim szerint elmozdulhat a repülőtér hasznosításának ügye, hiszen a 2009 novemberében kiírt pályázaton nyertesnek hirdetett, később elutasított beruházó cég március 1-én pert indított az állammal szemben. A somogyi hírlapnak adott nyilatkozatomhoz tartom magam,hiszen nem minden úgy történt, amit egy évvel ezelőtt a médiában hallhattunk.

Tisztázatlan jogviszonyok miatt hiusult meg a tender 2010-ben.Egy momentum, amivel mindezt igazolni is tudom, hogy a laktanya és a repülőtér elektromos energia ellátásának megosztásáról szóló 3 oldalú megállapodást tegnap írtam alá. Többek között erről is kérdezte a pályázat kiíróját a beruházó cég tavaly, de válasz helyett elutasították a pályázatát. Ezért perelnek most! Nagyon remélem, hogy peren kívüli egyzség lesz a vége ennek a történetnek, és végre-valahára elindulhat a fejlesztés! Szükség is van rá, mert úgy hiányzik ez már nekünk, mint egy falat kenyér! Ma kint jártam a repülőtéren és nagyon lehangoló volt a látvány! Minden erőmmel azon vagyok, hogy Taszárt és az itt lévő embereket szolgáljam. Ha nagy szavakat akarok használni, akkor életem legnagyobb eredményének tartanám azt, hogy hozzájárulhatok ehez a jövőbeni fejlődéshez és munkahely teremtő beruházáshoz!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom