Mindennapok 2010 október

2010. október 29.

Az elmúlt napokhoz hasonló időjárási és hőmérsékleti viszonyok fogadtak reggel, amikor felhúztam a redőnyt a hátsó ajtón. Fél 9-kor  megérkezett az önkormányzat mögötti régi strand medencéjéhez egy munkagép. Korábban árajánlatot kértem a medencék bontására, ezért most  munkagéppel egy helyen megbontották a betont. Így pontosabban ki lehet dolgozni a végleges árajánlatot. 1951-ben "társadalmi munkában" ásták ki a medencéket. Közel 800 köbméter földet mozgattak meg ásóval lapáttal "kétkezi" munkával. Elismerésre méltó teljesítmény! A bontás közben beigazolódik az amitől tartottam, hogy bizony a medence oldalfalai és az alja is rendesen be vannak vasalva, és a cementet sem spórolták ki belőle. A gépkezelő is csóválta fejét, majd kis idő elteltével a vállalkozó is megérkezett, majd így szólt:  Háát, ez nem lesz egyszerű feladat, majd  küldöm az árajánlatot!  Elindultam a laktanyába, közben beszélgettem az őrszolgálattal, majd a helyi vízgépésszel is aktuális feladatokról, a levélsöprésről, fa kivágásról, felgallyazásról ami a vízmű területét érinti. A hivatalba visszaérve az EON képviselőjét hívom, mert a lakótelepi kapcsolószekrények balesetveszélyesek. Ezek még az önkormányzat tulajdonát képezik, és az un. 0.4 kilovoltos elektromos hálozat biztosítékai vannak benne. Nem egyszerű a helyzet, mert az EON nem nagyon akarja tulajdonba venni ezt az elektromos rendszert, de talán a közel jövőben megoldódik a helyzet, ami már 2 éve húzódik. Mondja valaki, hogy egyszerű a helyzet ma Taszáron. Ez pedig csak a "jéghegy csúcsa"! Gombaleves, és jó kis húsos káposzta a mai ebéd! Szeretem! Melegíteni is szeretem! Bizony , bizony......!!!

2010. október 28.

Utálom a hideg reggeleket, de ez a nap is úgy indult, mint  a tegnapi. A munkahelyem felé a kocsiban meghallgatom a rádióban a híreket is, bár  reggel otthon még indulás előtt a tv-ben megnéztem a híradót. Van még más információhordozóm is, hiszen előfizetője vagyok a "Somogyi Kanászkürt" "gazétának". Közérthetőbben a Somogyi Hírlap újságnak. Poénkodok, de én már csak ilyen vagyok. Hosszasan beszélgetek az egyik önkormányzati ingatlanunk bérlőjével, aztán bepattanok az autóba és körbejárom a falu utcáit. Gyönyörűen süt a nap és a falevelekről gyermekkorom jut az eszembe, amikor rajzórán le kellett rajzoli a faleveleket. Valahol a távolban egy traktor hangját hallani. Most mindenki a földeken van aki csak teheti. Ennek az önkormányzat is kárvallottja lett, mert egy utunkat  úgy összesároztak a földeken  dolgozó munkagépek, hogy balesetveszélyessé vált rajta a közlekedés. Nem kis utánajárással ez is megoldódott. Finom az ebéd! Gyümölcs leves és tört burgonya, sült csirkecomb, és savanyúság. Utána a  finom kávé, még az a kávé..!! Majd elfelejtettem! Ma nálunk "tüzelési nap" van! Olyan füst ereszkedett  délután Taszárra, hogy az Omega koncert ehhez képest semmi. Amíg elsétáltam a boltig meg vissza, olyan szagom lett, mint ha a "sunka mellett gugyútam vóna a füstön".. Bár én is "faluhelyen" nőtem fel, de ez azért néha nekem is sok...

2010. október 27.

Hideg reggelre ébredtem! Szegény kutyám Liza, a nöstény labrador szemében láttam a  könyörgést: ....légyszi, engedj be... Természetesen beengedtem, és erre elégedett szaglászás, prüszkölés a válasz. Liza elégedetten leült a radiátor elé a kis szönyegre, miközben én a reggeli előkészületeket végeztem. Egy forró tea, kávé, és plusz vitamin. Irány a bolt, mert a reggeli mellé a családomnak friss zsemle is dukál! Körbejártam az utcákat, majd a laktanyát, aztán Kaposváron egy polgármesteri fórumon vettem részt, amely közel 2 órás

elfoglaltságot jelentett. Délután fél 1-re értem haza, gyors ebéd után egyeztetések, néhány telefon. Jövő hét végén lesz a Taszár-Okucani emlékfutás, amit előzetesen szervezünk. Délután pedig az Esély Alapszolgáltatási Központ  vezetőjével egyeztetünk az EU-s élelmiszercsomagok kiosztásáról ( 150 fő részére ), valamint a november 27-i taszári önkormányzattal együtt szervezendő szépkorúak vacsorája rendezvénnyel kapcsolatos feladatokról. Munkaidő után otthon az udvarban a faleveleket gereblyéztem össze levezetésként.

2010. október 26.

Reggel olyan sötét volt még, hogy kétszer is megnéztem az órát. Legszívesebben fel sem keltem volna délig! Álom, álom édes álom...... Nem szeretem ezeket a borongós, hideg, esős, őszi napokat. Délelőtt 10.00-órakor koszorúzási ünnepségen vettem részt a kaposvári keleti temetőben a " Hős Somogyi Katonák" emlékére. Himnuszzal kezdődött, majd ünnepi beszéd következett, utána koszorúkat helyeztünk el. A Szózat után baráti kézfogások, aztán a  kezüket a hűvös idő miatt összedörzsölő résztvevőktől búcsúzunk. Hűvös van!  Miután hazaérkeztünk, kellemes meleg fogadott az irodámban. Karfiol leves a mai ebéd és rizses hús a második. Ebéd után fél 2-kor ismét Kaposvárra kellett menni, mert a Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás alakuló űlésére. Ebben  a társulásban is minden elnöknek, alelnöknek,  bizottsági elnöknek és tagnak  automatikusan megszűnik a beosztása a választásokkal. Szita Károly Kaposvári polgármester köszöntötte a megjelenteket, 54 település képviselőit, majd ismertette az alakuló ülés forgatókönyvét. Mindez 19 oldal!!! A felolvasástól azért megkímélt minket. Sajnálatos módon  elhúzódott 5-óráig az alakuló ülés , így nem tudtam elmenni Anna lányom fényképezkedésére az oviba, pedig szerettem volna!

2010. október 25.

Jól halad a bölcsőde bővítési pályázata. A berendezési tárgyakra bekért árajánlatokkal még mindíg vesződünk, mert nem arra kapjuk az ajánlatokat, amire kiírtuk. Ez  egyszerűen érthetetlen! Gőzerővel folyik a falevelek eltakarítása a község területén . Menet közben beszélgetek állampolgárokkal, és egy felvetett észrevételt  máris megoldok. Délután temetésen vagyok, sajnos el kellett búcsúznunk Somogyi Gyula volt kollégánktól. Katonai tiszteletadással, megható körülmények között adták meg a végtisztességet. "Egy csillaggal több járja útját az égen, Isten veled Gyula, nyugodjál békében"...  Sajnos egy másik temetés is volt ma, mert Fonóban helyezték végső nyugalomra volt kollégám Parrag Péter és Parrag Szabolcs édesapját Parrag Imrét. Őszinte részvétem a családok hozzátartozóinak!!

2010. október 23.

Gyönyörűen süt a nap, ahogy sétálok hazafelé az ünnepségről. A lakótelepi játszótéren lévő egyik tábla valakinek megint "útban "volt. A földön hevert, én pedig hazahoztam, majd hétfőn újból kitesszük és  másképpen rögzítjük majd az oszlopra. Délután időmérő edzés a forma-1 Koreai nagydíjon. Vettel-é a pole ! Izgalmasak lesznek az ulolsó futamok, mert még nyitott a kérdés ki lesz a bajnok? Este a Pál Utcai Fiúk c. filmet vetítik a tv-ben. Ezt a filmet nagyon szeretem, akár csak a Tüskevár, Arany Ember, Dunai Hajós, Őrjárat az Égen stb.... egy szóval a "régi magyar filmeket" is .

Gondterhelten indul a napom, mert az óvoda konyhájához vezető út egy részét szobaton újrabetonozták, és emiatt az áruszállító autók megsüllyedtek az ideiglenes kerülőúton. Néhány telefon, és ez a probléma is megoldva. Árajánlatot kéretem  a volt lakótelepi strand medencéinek elbontására, mert a jelenlegi állapotában és helyén nem érdemes fejleszteni. Nem is beszélve a balesetveszélyről, valamint arról, hogy csúnya, és a terület rendezése után park, vagy akár piactér is lehetne a helyén. A bolt melleti árusításról már nem is beszélve. Sűrűn cseng a telefonom, egyeztetések, tárgyalási dőpontokról. Készülünk az október 23-i ünnepségre, melyet az önkormányzat földszinti nagytermében szombat 10.00-órakor rendezünk.

2010. október 16.

Jótékonysági bált rendeztek az óvoda és a bölcsőde támogatására az intézmények dolgozói. Az önkormányzat is támogatta 50 ezer forinttal és a tombolára 3 tortával a rendezvényt. A bált az intézmény vezetője nyitotta meg, majd az ovisok műsora következett. Kisebbik leányom Anna is a gyerekek között szerepelt. Nagyon aranyosak voltak. Sokan eljöttek a szülők közül és sok tombola felajánlás is érkezett. Én és a családom is ajánlott fel nyereményeket. A vacsora is finom volt, amelyet a konyhások főztek. Éjfélkor tombola sorsolás volt, igaz semmit nem nyertünk, de jól éreztük magunkat

2010. október 15.

Az október 3-i választások után ma este megalakult az új képviselő-testület. Himnusszal kezdődött az alakulóülés, majd Koppány Zoltán Miklós korelnök úr köszöntötte a jelenlévőket. A helyi választási bizottság elnöke Kósné Batykó Éva tájékoztatta a választás eredményéről a megjelenteket, majd a képviselők eskütétele után és is esküt tettem. Nagyon felemelő érzés, hogy mindezt harmadik alkalommal tehettem meg. Az ülés vezetést átvettem, köszönetet mondtam mindenkinek a választásokkal kapcsolatos munkájáért, és a megválasztott képviselőket együttműködésre kértem a közözös munkában Taszár érdekében. Ismertettem a 2010-2014-évekre vonatkozó ciklus program elképzeléseimet, melyet egyhangúan elfogadott a testület. Az alpolgármester választásra került sor, melyre én tehetek javaslatot, és titkos szavazással válsztja meg a testület. Koppány Zoltán Miklóst választottuk alpolgármesternek. Gratuláltam, majd a bizottságok elnökeinek, és tagjainak választása következett. Tapintható volt a feszültség egész idő alatt, de ahogy mondani szokás:" a puding próbája az evés...!" Most mindenki bizonyíthat!

2010. október 7.

Egyeztetésekkel kezdődik a nap, hét végén búcsú lesz, és remélhetőleg jó idő. A mai nap mottója, a film múzeum tv csatorna esti filmjének címe: "Legyetek jók, ha tudtok"....

2010. október 6.

2010. október 5.

Tragikus helyzet alakult ki a Devecseri és a környező településeken bekövetkezett környezeti katasztrófa után. A képviselő-testülettel egyeztetve a bajba jutottak megsegítésére a mai napon szállást ajánlottunk fel a lakótelepi 12-es épületben, szükség esetén 20-25- fő részére. Együttérzünk az ott élő emberekkel, igaz fel nem tudjuk fogni ezt a szörnyűséget.  Amennyiben bármiben tudunk segíteni azt tegyük meg. Lehet ez  ruha, vagy tartós élelmiszer felajánlása.

2010. október 4.

A munka folytatódik, hisz a világ nem áll meg csak azért, mert választások voltak tegnap. Reggel a laktanyában kezdek. Készül a bölcsőde új tetőszerkezete és lassan az első részszámlát is ki kell fizetni, aminek a fedezete már az önkormányzat számláján van. Mindenki fáradt a hivatalban, mert hajnali 3 után mehettek csak haza a dolgozók, és ma reggel újra jönni kellett.( én is).

2010. október 3.

Tisztelettel megköszönöm mindenkinek a bizalmat, mellyel ismét rám bízták Taszár község vezetését. Az elkövetkező időszakban szertném, ha valóban létrejönne az összefogás, amelynek a Taszáriak csak nyertesei lehetnek. Mostantól félre kell tenni minden sértődöttséget! A cél :Taszár fejlődése! Ebben a munkában mindenki segítségére számítok!

 

 

2010. október 1.

Úgy látom egyre mocskosabbá válik a kampány. Délelőtt a Kapos TV készített riportot a laktanya előtt Utasi Tamás polgármester-jelölttel. A  riporter arra kért, hogy én is nyilatkozzak, amire én azt válaszoltam, hogy nem kívánok kamerában nyilatkozni, de konkrét kérdésekre szívesen válaszolok kamerán kívül. Megkértem a riportert, hogy a riport levetítése előtt egyeztesse velem a megjelent szöveget. E helyett senkit nem lehetett elérni a szerkesztőségben, és a beleegyezésem ellenére,  lényeget kihagyva összevágott anyagokat tettek közzé, az objektív tájékoztatás elvét figyelmen kívül hagyva. Érdekes, hogy a megszólaltatott riport alanyok egész véletlenül a fideszes polgármester-asszony férje és fideszes alapszervezet egyik oszlopos tagja volt. Miért nem kérdezték meg mondjuk az én feleségemet, vagy más taszári állampolgárt?

Az est folyamán további érdekes dolgok derültek ki. Egy Taszári Hírmondó című 2010. 09.30. csütörtök I. évfolyam 1. számú időszaki lap jelent meg. Az önkormányzat nem adta a nevét a lap megjelenéséhez. Továbbá, ha valaki enyire tisztában van a törvényekkel,  akkor azt is tudnia kellene, hogy egy időszaki lapot, csak lapkiadási tevékenységgel jogosult személy, szervezet adhat ki. Ha valaki egy ilyen lapot kiad adja hozzá a felelős szerkesztő, lapkiadó nevét. Továbbá ebben a lapban olyannal gyanúsítanak, hogy ajánlószelvényekért cserébe munkát ajánlottam, vagy adtam, akkor miért nem jelentett fel választási csalásért. Ez nem az én stílusom, soha ilyen mélyre nem alacsonyodnék. Mindig is tiszteltem a közmunkásokat és mindent meg is tettem értük, hogy minnél több személyt alkalmazhasson az önkormányzat. Senki sem mondta, hogy a közmunkaprogram csak a polgármester érdeme.

Bízom benne, hogy nem a középkorban élünk és nincsenek már szolgák, hűbéresek, és főképp nem hűbérúrak, ezért kérem az újság szerkesztőit, hogy tartózkodjanak ezen valótlan kijelentésekről.

Kérem, továbbá, hogy ne tájékoztassa félre a lakosságot az időközi választásokról sem, mivel az idézett passzus arról szól, ha a testület feloszlatja magát akkor kell időközi választást kiírni, és ekkor kell az önkormányzatnak az időközi választás költségeit fedezni.
Mai tudomásom szerint senki sincs semmivel meggyanúsítva, ezért felhívom a figyelmét, hogy valótlan állításokat ne tegyen és ne terjesszen.

Sajnálom, hogy az érdemi és számonkérhető programok helyett ilyeneket kell olvasni az állampolgároknak. Elgondolkodtató, hogy ezen jelöltek mint szeretnének Taszárral " ígéret szép szó....." de mi az ígéret????? ?

Én már elmondtam, leírtam  a programomat.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom