Mindennapok 2010 december

2010.december 30.

Naív voltam, amikor azt gondoltam, hogy az év utolsó napjai szép csendben telnek majd el. Taszár megint a helyi médiában szerepel, egy helyi lakóst érintő gáztartozás miatt.Erről bővebben a "Nem segít Taszár !" rovatomban olvashatnak az érdeklődők! Holnap sajnos temetésre kell mennem, mert a munkatársam felesége fiatalon elhunyt! Sajnos régóta szenvedett gyógyíthatatlan betegségben, és egy gyermeket hagyott még maga után! Megrázó tragédia! Remélhetőleg a jövő esztendő majd kellemesebb meglepetésekkel szolgál mindenkinek! Ezúton is kívánok mindenkinek sikerekben, erőben és egészségben gazdag boldog új esztendőt! 2011 talán pozitívabb változásokat hoz  mindannyiunknak, én bízom benne!

2010.december 27.

Elmúltak az ünnepek, és csenben, de közeleg az év vége. Megint elmúlt egy esztendő! Nagyon megy az idő! Eszembe jutnak a 90-es évek, amikor a "nagy politikusok" azt mondták:még egy-két év és minden rendben lesz! Nem lesznek nagy mértékű áremelkedések, emelkednek a bérek, és csak még egy évet kell kibírni, csak még most....! Minden év végén az ígéretek egy szebb, jobb és élhetőbb világ eléréséért. Azóta eltelt 20 év és még mindíg az ország építésénél tartunk! Minden év végén emelkedik mindennek az ára! Nemrég olvastam, hogy jön a 400 ft-os benzinár! Emlékszem, amikor 1990-ben taxis blokád volt, mert megemelték 50-ről 70 ft-ra a benzin árát! Most meg mindenki csak legyint, meg morgolódik! Az a kérdés, hogy hová vezet mindez, mert szerintem nem jó irányba!

2010.december 24.

Mindenkinek kellemes, karácsonyi ünnepeket kívánok!

2010.december 20.

Szombaton reggel nem nagyon tetszett amit láttam, dehát ez egyéni szoc. probléma. Ettől függetlenül elkezdtem a havat lapátolni, ami egészen délutánig ki is tartott. Az önkormányzat dolgozói is tették a dolgukat ahogy tudták. Este a templomban a Kaposvári Zenekedvelők Egyesületének kórusa adott karácsonyi hangversenyt. 15 éve jönnek Taszárra, hogy az ünnep fényét emeljék. Az egyesületet az önkormányzat anyagilag is támogatja ennek köszönhető a műsor. Mindig nagyon szép koncertet ad  a kórus, amelyet a templom akusztikája még szebbé tesz. Vasárnap hajnalra nagyon hidegre váltott az időjárás. Délelőt amikor Kaposvárra mentem mínusz 14 fokot mutatott a külső hőmérő. Ma van kedves feleségem szülinapja.... Most múlt 18!!... A család minden tagja megköszöntötte Szilvit. Virágcsokor, torta, a gyerekektől pedig egy rajz, és pezsgő!!!!

Hétfő-hótolás-hóeltakarítás. Nagy szerencsénk van mert plusz 9 fok van és erősen olvad. Igaz előtte minusz 22 fok volt, de sebaj!!!....  Délután 17.00-órakor karácsonyi műsort adnak elő az önkormányzat nagytermében az ovisok, iskolások, és a Taszári Rozmaring Kórus. A rendezvényt a Turul Egyesület, az önkormányzat, és az Esély Alapszolgáltató Központ munkatársainak támogatásával szervezték.

2010.december 17.

Tegnap este 6 órakor kezdődött az önkormányzat testületi űlése és ma hajnali fél 2-kor értünk haza. Reggel 6-30-kor ébresztő, és minden a "megszokott " mederben indult tovább . Ilyen bizony előfordul, mondhatnák ezt vállaltuk. Gondoltam már rá, hogy reggel 9-kor kellene kezdeni az űléseinket, így legalább "emberi időben " fejeznénk be a munkát. Reggel 9 órakor az önkormányzatnál lévő közcélú dolgozókat hívattam össze, hogy közöljem velük a január 31-én lejáró munkaszerződéseiket sajnos nem tudjuk megosszabbítani január 1-jétől. 28 dolgozóból 4 embert tudunk foglalkoztatni, de őket is csak 3 hónapra. Szomorú! Karácsony előtt ilyen rossz hírt közölni emberekkel.Sajnos a központi kormányzati elvonások, és a foglalkoztatási rendszer átalakítása miatt kerültek az emberek ilyen helyzetbe. Erről most mi nem tehettünk! A szomorú az, hogy országosan több tízezer ember és a mögöttük lévő családok kerülnek lehetetlen helyzetbe.Készülődünk a hét végi karácsonyi koncertre a templomban, valamint este 17.00-órakor angol nyelvő karácsonyi műsort adtak elő az iskola tanulói. Körülbelül 50 gyermek vett részt az előadáson és a szüleik nagy örömére. Aranyosak voltak!!!

2010.december 14.

Eseménydús hét végén vagy túl. Szombaton anyósoméknál disznóvágás volt egy 230 kg-os disznót sikerült feláldozni. A reggeli kötelező pálinka felhörpintése szinte mindenkiben melegséget okozott az amúgy hideg reggelen.Az egész napos tüsténkedés rajtam is meglátszott, mert sikerült alaposan megfáznom. Vasárnap már a meleg szobából kémleltem a kinti világot. Nagyobbik leányom Regina délután 2 órától 5 iskolatársával együtt Betlehemi köszöntésre indult, majd este 7-körül értek haza egy szatyor édességgel. Igaz nem minden házhoz tudtak bemenni, és nem pénzért tették mindezt, de láttam rajta, hogy jól esett ez a kis  karácsonyi köszöntő. Hétfőn a hivatalban tüsténkedtem, majd este a közmeghallgatás, amely 18.00-órai kezdettel az önkormányzat földszinti nagytermében a "hagyományokhoz híven került megrendezésre. Ilyenkor az önkormányzat egész évi munkájáról tartok beszámolót, majd a lakósság tehet fel kérdéseket a települést érintő kérdésekben. 25 fő jelent meg, ők voltak kíváncsiak az önkormányzat 2010-évi munkájára.Este fél 8 körül végetért a fórum, majd én is hazamentem. Jól eső érzés volt pozitív információkat elmondani az önkormányzat helyzetéről,ami jelzi azt a munkát amit én is képviselek. Nincs hitelünk, adósságunk,vannak azonban megtakarításaink is, amire a jelen helyzetben büszke vagyok. Sokan talán fel sem fogják, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Mondhatnám közhelyként, hogy ez szinte természertesnek tűnik egyeseknek.Pedig nem az! Tudnák, hogy mennyire nem. Aki elolvasta a kezdőlapomon az idei fejlesztéseket az tudja csak mindezt értékelni. Kicsit csodálkoztam is, mert a hallgatóság soraiban láttam az önkormányzati választásokon kormánypárti szinekben induló polgármester jelöltet is, aki egyébként a szomszédom. Azért csodálkoztam, mert eddig nem igazán láttam, hasonló "összejöveteleken",de ő tudja. Amit megint a sajtóban olvastam Taszárról......

2010. december 8.

Szombaton délután a tervezett időpontban lezajlott az "önkormányzati mikulás ünnepség." Viszonylag sok gyermek jött el a mikulás csomagok osztására és elégedetten majszolták az édességeket, a szülők aggódó tekintete mellett. Otthon én is felraktam a házunkra a karácsonyi díszkivilágítást, valamint az ablakokra egy-két öntapadós matricát. Szerintem szép lett. Vasárnap a gyerekeim nagy örömére hozzánk is megérkezett a Mikulás bácsi. Hétfőn reggelre nagyobbik leányom is beteg lett, így már teljes a kép, ez is csak úgy hiányzott már, mint  üveges Tótnak a hanyatt esés. Anya elvitte a gyerekeket az orvoshoz,  bár időpont kérése mellett is másfél óra várakozás a zsúfolt rendelőben, a diagnózis meg nevetséges. Most minden gyerek ilyen tünetekkel küszködik. Ez mondjuk engem nem vígasztal, de azért a munka mellett mi sem tudunk "hetekszám" itthon maradni. Kedden reggel elkezdték felszerelni a villanyoszlopokra a "világítós karácsonyi díszeket". 41 db van, amit az elmúlt évek alatt pályázati pénzből vásárolt az önkormányzat, és szerintem a karácsony hangulatához, valamint a község pozitív megítéléséhez is nagyban hozzájárul. Akadnak persze most is olyanok akiknak ez nem tetszik, dehát mindenkinek nem tudók jót tenni, persze törekedek rá. Majd elfelejtettem! Hétfőn délben Kecskemétről hívtak, hogy 4 MIG-29-es vadászgép repül majd át Taszár felett kis magasságon. Egyből megdobbant a szivem, de jóó!! Erre mit olvasok a Sonline internetes oldalon? Komolyan mondom tragédia. 55 évig nem volt gond, hogy Kaposvár mellett a taszári repülőtéren dübörögtek a gépek, most meg szinte vezető hír lett, hogy 4 repülő kb 10 másodpercig elrepült a város felett. Jó napot kívánok! Igen itt egy repülőtér is van! Mi lesz majd ha beindul a repülés. Ahogyan én látom igen csak elszoktak tőle az emberek, de sebaj, lesz ez még másképp!!

Ma este 6-órakor ismét rendkívüli testületi űlésünk lesz immáron a második az alakuló ülésünk óta, mindössze 2 hónap alatt. Azon gondolkodok, hogy a jelenléti ívemre, majd hány órát írjak? Mert ugye jelenléti ívet nekem is kell vezetnem! Kíváncsi vagyok azért, hogy vajon mindenhol így működnek-e a napi dolgok? Majd utánajárok!!

2010. december 3.

Eseménydús héten vagyok túl! Képviselő-testületi űlés, bölcsőde szakhatósági átadás, és megannyi ügyintézés az elmúlt napok "terméke ". A legboldogabb azért vagyok, mert 5 millió ft-ot nyert az önkormányzatunk az "Önhibájukon Kívül Hátrányos Helyzetű" önkormányzatok pályázatán amit a BM.-írt ki. Pénteken havazásra ébredtem, de az önkormányzat dolgozói ebben a helyzetben is tudták mi a feladatuk, és már kora reggel sózással, és érdesítő anyaggal próbálták megelőzni a balesetveszélyt. Holnap délután az önkormányzat földszinti nagytermében rendezzük meg az önkormányzati mikulásünnepséget. Reményeink szerint közel 350 gyermek jön el, hogy átvegye a mikuláscsomagot, és hogy jól érezze magát. Kisebbik leányom már egy hete itthon van, mert még mindig köhög. Egyszerűen már nem tudjuk mikor tűnik el ez a "göthösség".

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom