Játszótér átadás

null

 

null

 

null

 

2009. évben lehetősége nyílott az önkormányzatnak, hogy a szabadtéri játszótéri eszközeinek cseréjét pályázattal megoldja - amely egyébként kötelező volt.

Valóban szükséges volt ezeknek az eszközöknek a cseréje, de ahogyan az új játék eszközöket megvizsgáltam, dönteni kellett arról, hogy ez fémből, vagy fából legyen. A fából készül játékok is nagyon szépek, de rengeteg ápolást igényelnek és véleményem szerint nem elég tartósak.

Több gyártó cégtől kértem árajánlatot, melynek során találtam meg azt a francia termékcsaládot, amelyről végül döntött a képviselő-testület.

2009. augusztusában átvettem azt a határozatot, amelyben arról értesítettek, hogy 30 millió pályázati támogatást kapott az önkormányzat ezekre az eszközökre.

Uniós pályázatról beszélünk, amely utófinanszírozású volt, az önkormányzatnak a közbeszerzés és a kivitelezés teljes összegét előre ki kellett fizetnie , amely mindennen együtt 37,5  millió forint volt.

A fentiek ismeretében számomra egyértelmű sikernek könyvelhető el, hogy 7,5 millió ft-ból, amennyibe ez a fejlesztés Taszár községnek került, három ilyen játszóteret megépíteni nem lehetett volna.

Sokak számára kérdéses lehet, hogy   ütéscsillapítóként miért  kavicságy található az eszközök alatt.  Három lehetőség közül lehetett választani: 1. Homok -amely, ha összetömörődik betonkeménységűvé válik és esőben a játszótér használhatatlan lesz a sár miatt. 2. Gumiágy - amely azonban közel annyiba került volna mint a három játszótér együtt. A fentiek miatt lett kavicságy, amely szerintem a legjobb döntés volt.

2010. tavaszán hivatalosan is átadásra kerültek a játszótéri eszközök.

Szerintem a gyerekek nagyon szeretnek játszani rajtuk.

Aki olvassa bejegyzésemet és gyermeke is használja a játszótereket kérem ügyeljen azokra, hogy a jövő nemzedéke is használhassa őket.

Ha bármilyen eszközzel kapcsolatos próblémát, vagy meghibásodást észlel, azt kérem jelezze felém.

Vissza az előző oldalra