Blog bejegyzések (192 találat)

Mindennapok 2019 szeptember

2019 szeptember 8.

Köszöntök minden olvasót szeptember hónap második bejegyzésében. Az időjárásról most nem akarok bővebben írni, maradnék csak a lényegnél, és a tényeknél. Ősz van, Így egyszerűen.

» Tovább

Mindennapok 2019 augusztus

2019 augusztus 12.

Köszöntök minden olvasót a mai bejegyzésemben. Az elmúlt hetekben „uborka szezon” –ról ugyan nem beszélhetek, mert volt több említést érdemlő közérdekű esemény, de ezeket  most megpróbálom összefoglalni néhány mondatban a tőlem megszokott módon.

» Tovább

33 éve ezen a napon történt

Kedves Olvasók!

 

» Tovább

Taszár örökségei, avagy: Ami az „apró betűs szövegben van”…Közműveink, ivóvíz rendszer..

Tisztelt olvasók.

 

» Tovább

2004 június 30. Elment az utolsó Amerikai katona Taszárról

Tizenöt éve ezen a napon hagyták el Taszárt az utolsó amerikai katonák.

Szinte hihetetlennek tűnik az, hogy már ennyi idő telt el azóta, és Taszár község neve szép csendben a feledés homályába veszett, dicstelenül, és mellőzötten !

» Tovább

Mindennapok 2019 június

2019 június 23.

» Tovább

Nyolc éve, ezen a napon történt

Ebben a bejegyzésemben arra a szomorú balesetre emlékezek, amelyben "újjászülettem", és talán nem túlzok akkor, ha azt mondom, hogy ez a második születésnapom! Örök emlék marad a számomra ez a baleset, mely után sokat szevedtem és kínlódtam, és amely visszavonhatatlanul része lett az életemnek! Ezen a napon mindig elgondolkodok azon, hogy a közlekedésben motorral résztvevőket mennyi veszély fenyegeti főleg akkor, ha az autósok nem kellően figyelnek rájuk.

Az Én esetemben 30 év motorozás tapasztalatát "dobta suttba" majdnem az, hogy nem figyelt rám annak az autónak a vezetője, aki ráadásul még ismerősöm is volt, és a balesetemet okozta! Ennek a "figyelmetlenségnek" estem áldozatul "majdnem" Én is.

» Tovább

A Nemzeti Összetartozás Napja

 

» Tovább

A Magyar Honvédelem Napja

 

» Tovább

A magas vérnyomás világnapja

 

A vérnyomás mérése nagyon fontos

» Tovább